Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Suomen Inflaatio tammikuussa 2023

 

9,1% (+0,4%) 

 

Kuluttajien hintaindeksi tammikuussa 2023

117,78
Vuosimuutos 7,96%, kuukausimuutos 0,6%

 

Space
Space
Space
torstai, 22 joulukuu 2022 20:10

Tradekan tuotto-osuuksien tuottotavoite nousee 4,75 prosenttiin

Kirjoittanut Osuuskunta Tradeka
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Tradekan tuotto-osuuksien tuottotavoite nousee 4,75 prosenttiin vuodelle 2023. Tuottotavoitteen korotuksesta päätti Osuuskunta Tradekan hallitus kokouksessaan 16.12.

“Korotus perustuu ajankohtaiseen taloustilanteeseen ja korkomarkkinoiden näkymiin”, kertoo Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro.

Tradekan edustajisto päättää maksettavasta korosta vuosittain; vuoden 2022 tuotto-osuuksille maksettavasta korosta päätetään huhtikuussa. Vuoden 2022 tuotto-osuuksien korot tulevat maksuun ensi vuoden kesäkuun alussa.

“Jäsenistö on ottanut tuotto-osuuksien merkintämahdollisuuden hyvin vastaan. Kaikkiaan tuotto-osuuksia on merkitty noin kuuden miljoonan euron edestä. Osa on merkinnyt enimmäismäärän kerralla, mutta monet jäsenistä ovat löytäneet tuotto-osuudesta pitkäjänteisen säästämisen muodon ja he tekevät merkintöjä säännöllisesti”, Puro sanoo.

Tuotto-osuus on jäsenille tapa kiinnittyä konkreettisesti Tradekan toimintaan, tehdä sijoitus omaan osuuskuntaan ja päästä näin osalliseksi sen taloudellisesta tuloksesta. Se on pitkäaikainen oman pääoman ehtoinen sijoitus. Tuotto-osuuksia voivat merkitä kaikki osuuskunnan yli 18-vuotiaat henkilöjäsenet sekä yhteisöjäsenet. Merkintöjä voi tehdä useassa erässä. Yhden tuotto-osuuden hinta on 100 euroa ja osuuskunnan jäsen voi merkitä 1–500 osuutta eli yhteensä 100–50 000 euron arvosta. Merkintähakemukset tehdään osuuskunnan sähköisessä Oma Tradeka -jäsenportaalissa.

Tradekan tuotto-osuuden koron maksun edellytyksenä on, että Tradekalle on kertynyt jakokelpoista ylijäämää. Tuotto-osuus on oman pääoman ehtoinen sijoitus, jonka tuottoon ja takaisinmaksuun vaikuttaa Tradekan talouden kehitys. Tuotto-osuus ei kuulu esimerkiksi talletussuojan piiriin.

Yhtiö omistaa kokonaan ravintolatoimintaa harjoittavan Restel Oy:n, lehtijakelua harjoittavan Lehtipiste Oy:n, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys Med Group Oy:n, katsastus- ja lupapalveluja tarjoavan A-Katsastus Group Oy:n sekä sijoitusyhtiö Tradeka-sijoitus Oy:n. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 567 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä kokoaikaiseksi muunnettuna 4 157.

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia