Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
lauantai, 06 helmikuu 2021 08:21

Suomen paras pasta!

Kirjoittanut Toptaste Oy
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Makaronitehtaassa keskitytään yhteen asiaan: Tekemään Suomen parasta ja tuoreinta pastaa. Makaronitehtaassa keskitytään yhteen asiaan: Tekemään Suomen parasta ja tuoreinta pastaa. Kuva: Toptaste Oy

Kysyimme lukijoiltamme, mistä ravintolasta löytyy Suomen paras pasta. Katso alta mitä ravintoloita äänestettiin.

1. Makaronitehdas, Helsinki
Makaronitehtaassa keskitytään yhteen asiaan: Tekemään Suomen parasta ja tuoreinta pastaa. Lisäaineeton pasta viimeistellään herkullisilla lisukkeilla, pastakastikkeilla ja ravintolan keittiöissä valmistuvilla makkaroilla. "Pastan tekeminen on meille vakava asia, josta palkintona on asiakkaidemme iloiset ilmeet."

Herkullisen ruoan lisäksi Makaronitehdas tarjoaa laadukkaan viinivalikoiman, osaavan ja ystävällisen palvelun ja viihtyisän ravintolamiljöön.

 Redin kauppakeskus: Hermannin Rantatie 5 A, Helsinki


2. Rosso, Espoo
Suomalaisten oma italialainen ravintola, joka tarjoaa paikan yhdessäololle. Pöytään katetaan antipastoja, maukkaita pizzoja – unohtamatta moderneja pastaklassikoita, ihania viinejä ja herkullisia jälkiruokia. 

Piispansilta 11, 02230, Espoo


3. Mamma Maria, Lahti 
Italialaista ruokaa isoäidin keittiöstä jo vuodesta 1995! Isoäidin keittiö tarkoittaa laadukasta ruokaa mahdollisimman aidoista italialaisista raaka-aineista. Lisäksi ruoan tulee olla paikan päällä valmistettua ja annokset riittävän kokoisia kaikille sopivaan hintaan. "Hinta ei aina määrää laatua ja laatu ei aina tarkoita korkeaa hintaa."

Ravintola on tunnettu aidoista italialaisista mauista, koska keittiössä käytetään itse maahantuomia raaka-aineita. Näitä tuotteita voi ostaa myös kotikeittiöön.

Vapaudenkatu 10, 15110 Lahti


4. Pizzeria Napoli, Tampere
Pizzeria Napoli on Tampereen vanhin pizzeria ja heillä on Suomen laajin pizzalista, joka sisältää yli sata erilaista pizzaa. Lähes viisikymmentä täytevaihtoehtoa mahdollistavat huikeita pizzaelämyksiä, perinteisistä pizzatäytteistä aina strutsinlihaan ja mustaanmakkaraan.

Pizzojen lisäksi valikoima löydät täyteläiset pastat, salaatit, jälkiruoat ja monipuolisen juomavalikoiman.

Aleksanterinkatu 31, 33100 Tampere


5. Vapiano, Helsinki
Pastat, pizzat, alkuruoat ja salaatit tilataan tiskin yli suoraan kokeilta, jotka valmistavat ruoan asiakkaan silmien edessä. Asiakkaat pääsevät seuraamaan myös pastan ja jälkiruokien päivittäistä valmistusta lasiseinäisessä Manifatturassa keskellä jokaista ravintolaamme. "Teemme itse myös pizzataikinamme, pasta- ja salaattikastikkeemme sekä pestomme. Näin voimme olla varmoja niihin käytettyjen raaka-aineiden tuoreudesta."

Mikonkatu 15, 00100 Helsinki


6. Il Siciliano, Tampere 
Italialaisravintola Il Sicilianon italialaisessa tunnelmassa nautiskellaan italialaisista raaka-aineista valmistettuja ruokia. Päivät alkavat arkisin lounaalla ja italialaisista herkuista pääsee nauttimaan joka päivä.

Itäinenkatu 5-7, 33210 Tampere


7. Hasta La Pasta, Naantali 
Hasta la Pasta sijaitsee Naantalin sydämessä, tunnelmallisessa vanhassa kaupungissa. Ravintola tarjoilee herkullisia pasta-annoksia tuorepastasta,  salaatteja sekä talon omia kakkuja ja leivonnaisia, myös laktoosittomina, gluteenittomina tai vegaanisena.

Alikatu 9, 21100 Naantali


8. Piemonte, Tampere 
Piemonte on italialaisesta keittiöstä vaikutteita ottava rento viinibaari ja ravintola. Laadukkaan, noin sadan viinin valikoiman lisäksi tarjolla on runsaasti muita italialaisia juomia. Paikalle sopii poiketa niin lasilliselle kuin myös italialaiseen tyyliin pitkille illallisillekin.

Suvantokatu 9, 33100 Tampere


9. Bistro Gustaf, Porvoo
Bistro Gustaf on Porvoon keskustassa vanhan apteekin historiallisessa kiinteistössä toimiva ranskalaisen keittiön inspiroima ruokaravintola.

Mannerheiminkatu 9, 06100 Porvoo


10. Figaro, Jyväskylä
Ravintola Figaro sijaitsee Jyväskylän ydinkeskustassa vanhassa idyllisessä kivitalossa. Ruokalistalta löytyy paljon kansainvälisiä makuyhdistelmiä laadukkaista raaka-aineista valmistettuna. Erikoisuutena ravintolasta löytyy dry ager -lihakaappi, jossa raakakypsytetään erilaisia laatulihoja. Kesäkuussa 2010 ravintolalle luovutettiin Chaine des Rotisseurs -kilpi.

Figaron viihtyisä ilmapiiri rakentuu ystävällisestä ja ammattitaitoisesti palvelevasta henkilökunnasta, hyvästä ruoasta ja useasti palkitusta, laajasta viinivalikoimasta.

Asemakatu 2, 40100 Jyväskylä
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Myös näitä ravintoloita äänestettiin:
Helsinki: Piglets, Locanda Scappi, Vapiano Itis, Kappeli, La Famiglia, Treffi Pub, Don Corleone, Il Bucatino, Trattoria Limone, Café Bar no9, Spaghetteria, Goose Pastabar ja Presto (suljettu).

Porvoo: Zum Beispiel.

Hanko: Hangon Kasino ja Makaronitehdas.

Turku: Blanko, Pizzeria Napoli, Nomad Food and Wine, Nerå, Ravintola Panini.

Hämeenlinna: Popino.

Rauma: Osteria da Filippo ja Ravintola Buena Vista.

Pori: Steak & Whisky House Galle.

Lappeenranta: Lalo.

Jyväskylä: Trattoria Aukio ja Bella Roma.

Kuopio: Trattoria Sorrento.

Kurikka: Wanha Asema.

Vaasa: Urban Pasta.

Oulu: Ravintola Toscana.

Viimeksi muutettu lauantai, 06 helmikuu 2021 08:28
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia

 • Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä
  Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä Nuuksio Lakeland -yritysverkosto luo Nuuksion järviylängölle elämyksellisiä matkailukokemuksia. Seitsemän matkailuyrityksen yhteinen hanke on keskittynyt kehittämään alueen yritysten välistä yhteistyötä sekä palvelutarjontaa.
  Aktiviteetit
 • 30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan
  30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan Kolin kansallispuisto täyttää tulevana viikonloppuna 30 vuotta. Viime vuonna Kolin kansallispuistossa tehtiin käyntimääräennätys yli 236 000 käyntiä. Luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset ovat yksi syy kansallispuistojen suosion nousuun. Suojelualueiden hyödyntäminen matkailussa on mahdollista, kun se sovitetaan yhteen suojelutavoitteiden kanssa.
  Aktiviteetit
 • Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana
  Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana Villi Pohjola ja Lomarengas selvittivät suomalaisten matkailijoiden suhtautumista kotimaan elämyspalveluihin. Vastaajista 49 % kertoi olevansa kiinnostunut maksullisista elämyspalveluista lomansa aikana Suomessa. Halutuimmiksi tuotteiksi nousivat huskyajelut, vierailut huskytiloilla sekä välinevuokraus.
  Aktiviteetit