Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Suomen Inflaatio toukokuussa 2022

 

7,0% (+1,3%)

 Vuosimuutos +7%

Kuluttajien luottamusindikaattorin saldoluku oli huhtikuussa 2022

-11,7
(-10,5 maaliskuussa)

 

Space
Space
Space
keskiviikko, 15 kesäkuu 2022 12:00

Suomen paras hampurilaisravintola on salolainen JJ’s BBQ

Kirjoittanut Wolfcom
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antti Suikkari, Burger Lovers Finlandd Antti Suikkari, Burger Lovers Finlandd Salossa toimiva JJ’s BBQ voitti Suomen paras hampurilaisravintola -äänestyksen. Ravintoloitsija Jari-Jukka Kallunki on suomalaisen barbecue- ja grillaustaidon tunnetuimpia mestareita ja hänellä on sosiaalisessa mediassa kymmeniä tuhansia seuraajia. Ravint

Hampurilaisiin erikoistuneen Burger Lovers Finland -yhteisön avoimessa yleisöäänestyksessä Suomen parhaasta hampurilaisravintolasta annettiin 31 800 ääntä. Voittajaksi nousi Salossa toimiva JJ’s BBQ, toiseksi sijoittui Naughty BRGR -ravintolat ja kolmanneksi oululainen Kauppuri 5.

JJ’s BBQ on aito barbecue-ravintola, jonka ravintoloitsija Jari-Jukka Kallunki on erikoistunut lihan hitaaseen savustamiseen itse valmistamassaan, Suomen suurimmassa smokerissa. Äänestyksen tulokset julkistettiin Helsingin Rautatietorilla 18. kesäkuuta saakka vietettävillä Burger Lovers -festivaaleilla.

J’s BBQ:n ravintoloitsija Jari-Jukka Kallunki on suomalaisen barbecue- ja grillaustaidon tunnetuimpia mestareita. Taustaltaan Kallunki on Lapista lähtöisin oleva ravintolakokki, joka ajautui töihin salolaiseen metallipajaan, jossa oppi metallinkäsittelyn ja hitsauksen. Kotigrillaaja innostui amerikkalaisten barbecue-ohjelmien tyylikkäistä smokereista ja niistä kypsyneistä lihoista. Koska sopivaa mallia ei Suomesta löytynyt, suunnitteli ja valmisti hän sellaisen itselleen.

Sana Kallungin savustimesta ja siinä kypsyvistä lihoista levisi herkuttelijoiden keskuudessa, ja pian hän ryhtyi valmistamaan smokereita ja niissä savustettuja herkkuja myös muille. Kallunki kiersi aluksi festivaaleja ja tapahtumia, joissa sana uudesta taiturista levisi hänen savustimestaan syntyvien houkuttelevien tuoksujen myötä laajalle.

Kallunki nauttii barbecue-mestarina suurta suosiota sosiaalisessa mediassa ja asiakkaat ovat valmiita ajamaan pitkiäkin matkoja hänen valmistamiensa herkkujen perässä. JJ’s BBQ on tullut tunnetuksi erityisesti lihavalikoimasta ja Black Angus Brisket -burgeristaan. Ravintolan menestys perustuu ruoan tuoreuteen, huippulaatuisiin raaka-aineisiin ja huolellisiin valmistusmenetelmiin.

”Tavoitteenani oli aluksi kiertää mahdollisimman monet festarit aitoja BBQ-herkkuja ja savustimia myyden. Rakensin autotalliini ammattitason keittiön ja myin savustettuja lihoja ulos myös suoraan kotoa. Kolme vuotta sitten otimme vaimoni Marin kanssa rohkean askeleen ja avasimme Salon teollisuusalueelle oman BBQ-ravintolan. Festivaaleilta saatu maine auttoi alkuun ja asiakkaat löysivät meidät pian. Nyt suunnittelemme jo laajentumista, missä tämä upea palkinto meitä varmasti auttaa. Erittäin iso kiitos Burger Lovers -yhteisölle, kaikille asiakkaillemme ja sosiaalisen median seuraajillemme, sekä eritoten mahtavalle henkilökunnallemme, joita ilman emme tätä palkintoa olisi saaneet”, kiittää JJ’s BBQ:n ravintoloitsija Jari-Jukka Kallunki.

JJ’s BBQ sijaitsee Salossa, Myllyojankatu 2 A, ja ravintola on avoinna torstaista sunnuntaihin lounaasta illalliseen. www.jjsbbq.fi

Kymmenestä parhaasta puolet pääkaupunkiseudun ulkopuolelta

Suomalainen Burger Lovers Finland -yhteisö kiinnittää erityisesti huomiota ravintoloissa nautittujen hampurilaisten laatuun ja makuun. Ryhmän suosituksista on laadittu lista Suomen sadasta laadukkaimmasta burgereita tarjoavasta suomalaisravintolasta. Niiden lisäksi yleisöllä oli mahdollista äänestää suosikkiaan myös listan ulkopuolelta. Kaikkiaan ääniä annettiin 31 800.

Äänestyksen kymmenen kärki ja äänien prosenttiosuus

 1. JJ’s BBQ, Salo (7,6 %)

 2. Naughty BRGR, useita paikkakuntia (5,2 %)

 3. Kauppuri 5, Oulu (3,3 %)

 4. Social Burgerjoint, useita paikkakuntia (3,1 %)

 5. Friends & Brgrs, useita paikkakuntia (3,1 %)

 6. Boneless, Helsinki (3,0 %)

 7. The Van, Kotka (2,9 %)

 8. Bites Burger, Helsinki (1,9 %)

 9. Gastrobar B/P, Kuopio (1,8 %)

 10. Box Cafe & Grill, Sipoo (1,7 %)

Burgerifanit pääsivät koronarajoitusten jälkeen keväällä taas liikkeelle ja saimme aktiivien avulla päivitettyä Suomen parhaiden burgeriravintoloiden listan, jonka kärki on nyt rankattu. Suomessa on vahva hampurilaiskulttuuri ja on selvää, että parhaat suomalaisravintolat pärjäävät burgerien vertailussa mihin tahansa ulkomaiseen tarjontaan", kertoo Burger Lovers Finland -yhteisön Antti Suikkari.

Tähdet mukana festivaaleilla

Pohjoismaiden suurimmaksi kasvaneen hampurilaisfestivaalin ruokatarjonnasta vastaa tänä vuonna seitsemän korkealaatuista suomalaista burgeriravintolaa ja festivaalin ensimmäinen ulkomaanvieras, Bastard Burgers Ruotsista. Tarjolla on useita erityylisiä ja eri tekniikoilla valmistettuja hampurilaisia. Perinteisten burgerien lisäksi löytyy myös nyt palkittuja, hitaasti savustamalla kypsytettyjä grilliherkkuja sekä vegaanisia ja kasvisvaihtoehtoja. 

”Kutsuimme tänä vuonna mukaan mahdollisimman monta burgerimestaria Suomen maakunnista. On hienoa, että myös äänestyksen voittajaksi noussut JJ’s BBQ ja kärkikymmenikköön kuuluva The Van ovat paikalla muiden upeiden suomalaisen burgerimaailman tähtien kanssa”, lisää Suikkari.

Kesän 2022 Burger Lovers -festivaalin ravintoloita ovat mm. JJ’s BBQ (Salo), The Van (Kotka), RUOK Burger (Kuusamo), Burger5 (Kuopio), Shoku Burger (Vantaa), Junk Y Vegan (Helsinki) ja Bastard Burgers (Ruotsi).

Konsertit: Keskiviikkona 15.6. Pyhimys, torstaina 16.6. Scandinavian Music Group, perjantaina 17.6. Teflon Brothers. Lauantain 18.6. iltakonserttiin vapaa pääsy, artistina JPX – J.Partynen Experience. Burgerifestivaalin pääyhteistyökumppanit ovat Vaasan ja Pepsi Max.

Burger Lovers Festival pähkinänkuoressa

Burger Lovers Festival järjestetään Helsingin Rautatietorilla 15.-18. kesäkuuta 2022 päivittäin lounaasta myöhäiseen illalliseen. Festivaaliin osallistuvat ravintolat tarjoilevat annoksia myyntipisteiltään ja koko festivaalialue toimii anniskelualueena. Festivaalialueelle päivisin vapaa pääsy, iltakattauksen ja konserttien pääsyliput 29 ja 39 euroa.

Avainsanat

Viimeksi muutettu perjantai, 17 kesäkuu 2022 06:08
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

 • Petter Stordalenin hotelliyhtiö Nordic Choice Hotels vaihtaa nimeä
  Petter Stordalenin hotelliyhtiö Nordic Choice Hotels vaihtaa nimeä Kämp Collection Hotelsin ja Clarion Hotelin omistaja Petter Stordalen vaihtaa hotelliyrityksensä nimen Nordic Choice Hotelsista Strawberryksi. Nimenmuutoksella halutaan korostaa yhtiön sitoutumista hotellien palvelutasoon. Seuraavien kymmenen vuoden aikana yhtiö aikoo kaksinkertaistaa hotelliensa määrän ja laajentaa kanta-asiakasohjelmaan sisältyviä etuja ja palveluita. Tavoitteena on luoda omista brändeistä ja ulkoisista kumppaneista koostuva ekosysteemi, joka …
  Hotellit ja majoitus Lue lisää...
 • Savonlinnan Seurahuoneen uudet huoneistot avautuivat kesäsesonkiin
  Savonlinnan Seurahuoneen uudet huoneistot avautuivat kesäsesonkiin Original Sokos Hotel Seurahuoneen uudenlaiset huoneistot Savonlinnan sydämessä ovat valmistuneet. Koenukkujat kävivät testaamassa majapaikan ennakkoon. Saatu palaute on kannustavaa: tyylikäs sisustus, hyvä varustelu ja mainio sijainti matkustajasataman vierellä viehättivät ensimmäisiä vieraita. Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen Niina Härkönen on yksi testiyöpyjistä. Härkönen suosittelee huoneistoja erityisesti etätyöskentelyyn ja pidempään majoittumiseen. ”Täällä voi asustella…
  Hotellit ja majoitus
 • Telkänpönttökylä nousee Naantalin Saaristoon
  Telkänpönttökylä nousee Naantalin Saaristoon Maailman kauneimman saariston syleilystä Rymättylästä löytyy makailuyrittäjä, Pentti-Oskari Kankaan unelmasta kasvanut vanhan kalastajakylän päivitetty versio Herrankukkaro.
  Hotellit ja majoitus Lue lisää...

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

 • Pride-vuosi rikkoo jälleen ennätyksiä - 30 tapahtumaa aina syyskuulle saakka
  Pride-vuosi rikkoo jälleen ennätyksiä - 30 tapahtumaa aina syyskuulle saakka Sateenkaariliikkeen pride-tapahtumia järjestetään taas tänä vuonna ympäri Suomea, noin kolmisenkymmentä kappaletta. Tänä vuonna teemana Pride-tapahtumissa on esimerkiksi maailmantilanteen vastaava Rauhaa ja rakkautta.
  Tapahtumat
 • Tapahtuma-, kulttuuri- ja viihdealan kesästä tulossa vilkas
  Tapahtuma-, kulttuuri- ja viihdealan kesästä tulossa vilkas Viimeiset kaksi kesää koronapandemiasta kärsineiden kulttuuri-, viihde- ja vapaa-ajan palveluiden kesäsesongista odotetaan tänä vuonna vihdoin yhtä vilkasta kuin ennen koronaa. Toisaalta riskit, kuten ulkomaisten matkailijoiden vähyys erityisesti Uudellamaalla, saattavat näkyä edelleen kävijämäärissä, arvioi Palvelualojen työnantajat Paltan pääekonomisti Martti Pykäri.
  Tapahtumat
 • Matkamessujen ohjelma on julkistettu, koronapassilla turvallisesti tapahtumaan
  Matkamessujen ohjelma on julkistettu, koronapassilla turvallisesti tapahtumaan Lupa matkustaa – License to Travel kiteyttää matkamessujen pääteeman matkailun käynnistymiseen uudessa tilanteessa, jossa totutellaan koronapassin laajaan käyttöön matkustettaessa. Matka 2022 -messut toivottaa kävijät tammikuussa tervetulleiksi koronapassitarkastuksen läpi. Tapahtuman partnerimaa on Kreikka, jonka odotetaan ensi kesänä nousevan suomalaisten suurimmaksi lomakohteeksi.
  Tapahtumat

Aktiviteettiuutisia