Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
maanantai, 28 syyskuu 2020 08:22

Storyville ja Rymy-Eetu suojelevat asiakkaita ja henkilökuntaa uuden teknologian avulla

Kirjoittanut Happy Hour Restaurants Oy
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Genano Oy:n Matti Kouva ja Jorma Railonkoski ravintolaan asennetun suodattimen äärellä. Genano Oy:n Matti Kouva ja Jorma Railonkoski ravintolaan asennetun suodattimen äärellä. Kuva: Happy Hour Restaurants Oy

Iltaravintolat Storyville ja Rymy-Eetu ovat investoineet ensimmäisinä ravintoloina Helsingissä asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuteen modernin teknologian avulla. Ravintoloihin hankittu, patentoitu Genano-teknologia ei pelkästään kerää mikrobit sisäilmasta vaan myös eliminoi ne – mukaan lukien virukset ja bakteerit. Tämä on syy, miksi monet sairaalat ovat valinneet nämä laitteet desinfioimaan ilmaa mm. eristyshuoneissa ja laboratorioissa.

Tästä päivästä lähtien tämän teknologian avulla taistellaan Covid-19-virusta vastaan myös Helsingin yöelämässä. Laitteet on asennettu ravintoloihimme tiistaina 22.9. ja ovat nyt käytössä. Haluamme tarjota asiakkaillemme virusvapaata hengitysilmaa, toteaa ravintoloitsija Jorma Railonkoski.

Kun mekaanisen kuitusuodattimen erottelukyky loppuu noin 300 nanometrin (=0,3 µm) kohdalla, Genano® Nonthermal Plasma -ilmiöön perustuva suodatus kerää huoneilmasta jopa 3 nanometrin (=0.003 µm) kokoiset hiukkaset.

Genanon teknologia ei vain kerää epäpuhtauksia, kuten tyypilliset ilmanpuhdistimet, vaan se myös tappaa virukset ja bakteerit.

Mikrobit pois jopa vuodeksi desinfioituvalla pinnoituksella

Torstaina 24.9. käsitellään lisäksi vielä Rymy-Eetun ja Storyvillen pinnat itsedesinfioituvalla pinnoituksella.

Valon avulla itsedesinfioituva pinnoite tekee työtä vuorokauden ympäri tuhoten taudinaiheuttajat. Kotimainen, testattu menetelmä on jo käytössä sadoissa kohteissa. ”Kyse on valokatalyysistä, jossa muodostuvat happiradikaalit reagoivat pinnoilla esiintyvien mikrobien kanssa tuhoten ne”,

toteaa prosessin kehittäneen Plasmonics Oy:n toimitusjohtaja Pasi Keinänen.

”Katalyysipinnoite tuhoaa yhteistyössä valon kanssa mm. mikrobeja, viruksia, bakteereja ja homeitiöitä. Tutkimuksen mukaan valokatalyysillä kyetään tuhoamaan pinnoilla esiintyvästä influenssaviruksesta 98 % kahden tunnin kuluessa normaalissa huoneenvalossa.”

Desinfiointipalvelua tuottaa Nanoksi Finland Oy, jonka toimitusjohtaja Jukka Laks kertoo:

”Käsittelyn jälkeen pinnoite aktivoituu uudelleen ja jatkaa mikrobien tuhoamista vain valon voimalla, joten menetelmä ei vaadi uusimista harvoin kosketelluilla pinnoilla. Runsaasti kosketeltavat pinnat, kuten ovenkahvat, säätimet ja kytkimet, suositellaan käsiteltäviksi 12 kuukauden välein.”

Viimeksi muutettu maanantai, 28 syyskuu 2020 08:25
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia