Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 01 kesäkuu 2021 06:56

Sodexon ravintola vei lähiruuan uudelle tasolle – kasvattaa tarvitsemansa vihannekset omissa tiloissaan

Kirjoittanut Sodexo
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Vastuulliset teemat näkyvät myös Foodhubin ruokalistalla: perinteisten ruokien ohella ravintolassa panostetaan yhä vahvemmin laadukkaisiin ja maukkaisiin kasvisruokiin. Vastuulliset teemat näkyvät myös Foodhubin ruokalistalla: perinteisten ruokien ohella ravintolassa panostetaan yhä vahvemmin laadukkaisiin ja maukkaisiin kasvisruokiin. Kuva Sodexo

Sodexon ravintola Foodhub haluaa olla vastuullisuudessa askeleen muita edellä. Ravintolan omissa tiloissa toimii kasvihuone Greenhub, josta saadaan tarpeita ravintolan lounastarjontaan.

Espoossa Keilaniemen kampuksella sijaitseva Foodhub on tunnettu ja tunnustettu vastuullisuustyöstään. Se on muun muassa ehdolla tämän vuoden PRO-palkinnon saajaksi vastuullisuuskategoriassa.

Vastuulliset teemat näkyvät myös Foodhubin ruokalistalla: perinteisten ruokien ohella ravintolassa panostetaan yhä vahvemmin laadukkaisiin ja maukkaisiin kasvisruokiin. Kasvisruoka on nostettu "pakollisesta vaihtoehdosta" tasavertaiseksi lounasvaihtoehdoksi, ja sitä se on ollut myös volyymien puolesta. 

Nyt ajatus lähi- ja kasvisruuasta on viety ravintolassa aivan uudelle tasolle. Greenhub on vallankumouksellinen kasvihuone, joka on rakennettu ravintolan omiin tiloihin. Lounassalaatin aineksista suuri osa kasvatetaan siis kirjaimellisesti seinän takana. 

– Mietimme, miten voisimme hankkia omat salaattiaineksemme mahdollisimman kestävällä tavalla, ja päätimme rakentaa oman, edistyksellisen kasvihuoneemme. Löysimme käyttämättömän toimistotilan, joka sopi tarpeisiimme täydellisesti. Kasvatusruukkujen sekä kastelujärjestelmän rakentamiseen löysimme tietoa ja ohjeita netistä ja YouTubesta. Hyödynnämme kierrätysmateriaaleja niin paljon kuin mahdollista, emmekä käytä esimerkiksi lainkaan torjunta-aineita. Kulutamme vettä vain noin 20 prosenttia siitä, mitä perinteisessä viljelyssä kuluu. Nyt keittiömme saa käyttöönsä päivittäin tuoreita kasviksia, joiden tuottamisessa on hyödynnetty kierrätettyjä biomateriaaleja, kertoo Greenhubin kehittämisestä vastaava Facility Coordinator Ray Parnell.

– Kasvis- ja lähiruuan ohella keskeisiä teemoja toimipaikan vastuullisuustyössä ovat muun muassa ruokahävikin vähentäminen, pientuottajien vaaliminen, sosiaalinen vastuullisuus sekä jätehuollon hiilineutraalius. Ravintola on perustamisvuodestaan 2019 lähtien etsinyt jatkuvasti uusia keinoja tuottaa ravintolapalveluita mahdollisimman kestävästi. Foodhubissa on käytössä esimerkiksi pikakompostori, jonka tuottamaa materiaalia hyödynnetään ravintolan omassa yrittiviljelyssä. Hävikinseurannan avulla ravintolan tuotantohävikkiä kyettiin vähentämään 85 prosenttia vain muutaman kuukauden aikana vuosina 2019 ja 2020,jatkaa keittiömestari Kasper Sjöholm.

Tutustu Foodhubiin ja Greenhubiin tuoreelta videolta

Viimeksi muutettu tiistai, 01 kesäkuu 2021 07:40
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia

 • Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä
  Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä Nuuksio Lakeland -yritysverkosto luo Nuuksion järviylängölle elämyksellisiä matkailukokemuksia. Seitsemän matkailuyrityksen yhteinen hanke on keskittynyt kehittämään alueen yritysten välistä yhteistyötä sekä palvelutarjontaa.
  Aktiviteetit
 • 30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan
  30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan Kolin kansallispuisto täyttää tulevana viikonloppuna 30 vuotta. Viime vuonna Kolin kansallispuistossa tehtiin käyntimääräennätys yli 236 000 käyntiä. Luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset ovat yksi syy kansallispuistojen suosion nousuun. Suojelualueiden hyödyntäminen matkailussa on mahdollista, kun se sovitetaan yhteen suojelutavoitteiden kanssa.
  Aktiviteetit
 • Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana
  Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana Villi Pohjola ja Lomarengas selvittivät suomalaisten matkailijoiden suhtautumista kotimaan elämyspalveluihin. Vastaajista 49 % kertoi olevansa kiinnostunut maksullisista elämyspalveluista lomansa aikana Suomessa. Halutuimmiksi tuotteiksi nousivat huskyajelut, vierailut huskytiloilla sekä välinevuokraus.
  Aktiviteetit