Ravintola Elsa on metsän keskellä, siinä on vain yksi pöytä, viinikellari sekä iso takka luomassa tunnelmaa, mutta myös osana annosten viimeistelyä. Ravintola on elegantti ja se huokuu historiaa.
Kiinteistön on rakentanut Matti Hirvasoja vuonna 2002. Rakennus on toiminut entisessä elämässä kivinavettana Keski-Suomessa, ja valtavat graniitti kivilohkareet on yhdistetty kauniin kelon kanssa.
Matin aikana ravintolassa on vierailleet ihmisiä ympäri maailmaa, ja paikka on pysynyt piilossa kaikki nämä vuodet. Vieraiden joukossa on ollut kuninkaallisia, Suomen presidenttejä ja muita arvovaltaisia vieraita. Ravintolassa käytetään samoja ruokailuvälineitä ja astioita, joten saatat hyvinkin syödä samalta lautaselta kuin kuuluisat vieraat aikoinaan. Nyt myös sinä olet osana tarinaa.
"Keittiömestari Matti Hirvasoja otti minut töihin 13 vuotta sitten, kun olin aivan raakile. Hän opetti etiketin, kurinalaisuuden sekä ranskalaisen keittiön perusteet. Nyt on minun aikani ottaa tämä upea paikka haltuun ja jatkaa toimintaa alkuperää kunnioittaen. " sanoo Sirly Ylläsjärvi
Ravintolan nimeksi tuli "Elsa", kunnioittaen keittiömestari Sirly Ylläsjärven puolison isoäitiä, Elsa Ylläsjärveä. Hänellä on iso rooli Ylläsjärven matkailun rakentamisessa, ja hänen nimensä mukaisesti rakennettiin myös ravintolan konsepti, kunnioittaen käsityötä, paikallisia raaka-aineita ja kulttuuria.
Raaka-aineet valitaan satokauden mukaan ja pyrin käyttämään mahdollisimman paljon paikallisia tuotteita. Menuissa yhdistyy Lapin perinteet ja moderni tyyli maailmalta. Suomen puhtaassa maassa viljelty vilja löytää leivän muodon. Kotimaiset luomukananmunat muuttuvat pastaksi. Muoniosta kalastettu siika, syksyllä savustettu särki. Jäätelö tehdään jokaisena iltana Lapin lehmän maidosta.