Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
perjantai, 01 joulukuu 2023 08:47

Sirly Ylläsjärvi tavoittelee Michelin tähteä uudelle ravintola Elsalle.

Kirjoittanut Aurora Estate
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ravintola Elsassa on vain yksi pöytä. Ravintola Elsassa on vain yksi pöytä. Kuva Aurora Estate

Keittiömestari ja yrittäjä Sirly Ylläsjärvi on avannut uuden ravintolan Lappiin ja tavoittelee sillä kirjaimellisesti tähtiin.

Ravintola Elsa on metsän keskellä, siinä on vain yksi pöytä, viinikellari sekä iso takka luomassa tunnelmaa, mutta myös osana annosten viimeistelyä. Ravintola on elegantti ja se huokuu historiaa.

Kiinteistön on rakentanut Matti Hirvasoja vuonna 2002. Rakennus on toiminut entisessä elämässä kivinavettana Keski-Suomessa, ja valtavat graniitti kivilohkareet on yhdistetty kauniin kelon kanssa.  
Matin aikana ravintolassa on vierailleet ihmisiä ympäri maailmaa, ja paikka on pysynyt piilossa kaikki nämä vuodet. Vieraiden joukossa on ollut kuninkaallisia, Suomen presidenttejä ja muita arvovaltaisia vieraita. Ravintolassa käytetään samoja ruokailuvälineitä ja astioita, joten saatat hyvinkin syödä samalta lautaselta kuin kuuluisat vieraat aikoinaan. Nyt myös sinä olet osana tarinaa.

"Keittiömestari Matti Hirvasoja otti minut töihin 13 vuotta sitten, kun olin aivan raakile. Hän opetti etiketin, kurinalaisuuden sekä ranskalaisen keittiön perusteet. Nyt on minun aikani ottaa tämä upea paikka haltuun ja jatkaa toimintaa alkuperää kunnioittaen. " sanoo  Sirly Ylläsjärvi

Ravintolan nimeksi tuli "Elsa", kunnioittaen keittiömestari Sirly Ylläsjärven puolison isoäitiä, Elsa Ylläsjärveä. Hänellä on iso rooli Ylläsjärven matkailun rakentamisessa, ja hänen nimensä mukaisesti rakennettiin myös ravintolan konsepti, kunnioittaen käsityötä, paikallisia raaka-aineita ja kulttuuria.

Raaka-aineet valitaan satokauden mukaan ja pyrin käyttämään mahdollisimman paljon paikallisia tuotteita. Menuissa yhdistyy Lapin perinteet ja moderni tyyli maailmalta. Suomen puhtaassa maassa viljelty vilja löytää leivän muodon. Kotimaiset luomukananmunat muuttuvat pastaksi. Muoniosta kalastettu siika, syksyllä savustettu särki. Jäätelö tehdään jokaisena iltana Lapin lehmän maidosta.

Viimeksi muutettu perjantai, 01 joulukuu 2023 08:53
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia