Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
keskiviikko, 27 joulukuu 2023 11:41

Rukalle Saaruan huipulle rakentuu huikaisevien maisemien saunaravintola

Kirjoittanut Rukakeskus
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Havainnekuva Saarua saunaravintola. Havainnekuva Saarua saunaravintola. kuva Rukakeskus

Ruka rakentaa Saaruan huipulle maisemallisen saunaravintolan, jonka jättimäiset ikkunat avautuvat suoraan Valtavaaralle ja Konttaiselle. Löylyjen välissä rentoudutaan katetun terassin suojissa lämpimässä altaassa ja loungetilassa - maisemista ja takkatulesta nauttien.  

Rukan hiihtokeskuksen kehitys jatkuu vuosien 2024-2025 aikana Saaruan huipulle, gondoliaseman kupeeseen rakennettavalla saunaravintolalla. Saunaravintolasta avautuvat maisemat kohti Valtavaaran luonnonpuistoa sekä pohjoista taivasta. 

Saunan kylkeen nousee myös kaivattu maisemaravintola, joka palvelee päivisin lounasravintolana ja iltaisin illallisravintolana. Paikalle pääsee laskien, tuolihissillä tai gondolilla. Iltaisin takaisin Rukan kylään voit palata vaikka stigalla laskien. Kesällä ravintola on aivan Karhunkierroksen vaellusreitin varrella sekä Ruka Bike Parkin pyöräreittien lähtöpisteiden läheisyydessä. 

–Rukan ystävät ovat vuosien ajan toivoneet Rukan huipulle maisemaravintolaa sekä lisää saunapalveluita. Nämä kaksi toivetta yhdistyvät nyt Saaruan saunaravintolassa, vaikkei kukaan keksinytkään toivoa saunaa huipulle, iloitsee Rukakeskuksen hallituksen puheenjohtaja Ville Aho.  

–Olen varma, että uusi sauna ja ravintola puhuttelevat sekä kotimaisia että kansainvälisiä asiakkaitamme ja voi olla monelle jopa syy valita kohteekseen juuri Ruka, Aho jatkaa.  

Ravintolassa tulee olemaan n. 150 asiakaspaikkaa ja tilava lasitettu terassi. Saunamaailmaan sopii kerrallaan n. 30 kylpijää kahden tunnin vuoroissa. Saunaravintolan avaustavoite on viimeistään marraskuussa 2025. Hankkeelle on jo myönnetty rakennuslupa.  

Saunaravintolan nimestä järjestetään avoin nimikilpailu Rukan ystäville talven 2024 aikana, sillä kuvissa näkyvä ”Kiuas” on vain ravintolan työnimi. 

Uutta, kestävää Rukaa rakentamassa 

Ruka kasvaa ja kehittyy vauhdilla. Itsenäisyyspäivänä Ruka avasi uudistuneen Maston rinnealueen sekä uuden 8-hengen tuolihissin. Hankkeen arvo oli kokonaisuudessaan 14 miljoonaa euroa. 

Rukan kehitys jatkuu vahvana, sillä lähiaikoina julkistetaan myös seuraava, Rukan tasokkain Ski-Inn majoituskohde, jonka avaustavoite on saunaravintolan tavoin marraskuussa 2025.  

Viimeksi muutettu keskiviikko, 03 tammikuu 2024 11:46
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia