Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
keskiviikko, 01 marraskuu 2023 11:31

NATO-oluesta tunnettu pienpanimo luopuu panimotoiminnasta

Kirjoittanut Olaf Brewing Oy
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
NATO-oluesta tunnettu pienpanimo luopuu panimotoiminnasta NATO-oluesta tunnettu pienpanimo luopuu panimotoiminnasta Kuva Olaf Brewing Oy

Savonlinnalainen pienpanimo Olaf Brewing luopuu panimotoiminnasta. Yhtiö jatkaa kuitenkin ravintola- ja tapahtumatoimintaa operoimassaan House of Olafissa Savonlinnassa. Jatkossa Olaf-oluita tuotetaan muualla tuotettuna.

Savonlinnalainen Olaf Brewing on päättänyt luopua pienpanimo-oluiden valmistuksesta. Panimon viimeiset itse tuottamat oluet on tölkitetty lokakuussa ja jatkossa Olaf-oluita tuotetaan muualla tuotettuna.

Panimotoiminnan lopettamisen syynä ovat raaka-ainekustannusten sekä muiden kustannusten nousu, inflaatio ja korkojen nousu, jotka ovat vaikuttaneet katteiden kapenemiseen sekä kysynnän laskemiseen.

"Otin taskulaskimen käteen ja laskutoimituksen tulos oli että pienpanimo-oluiden tuottaminen meidän volyymeillamme ja kustannusrakenteellamme ei kannata", toteaa panimon toimitusjohtaja Petteri Vänttinen.

Oluen tuotantokustannukset ovat nousseet tasaisesti jo kolmatta vuotta ja emme ole pystyneet siirtämään kustannusten nousua tarpeeksi tehokkaasti myyntihintoihin, joten viisainta tässä tilanteessa on lopettaa oma tuotanto, ja jatkossa tuottaa oluitamme muualla" jatkaa Vänttinen.

Panimon tulos vuonna 2022 oli raskaasti tappiollinen ja tässä tilanteessa lopettamispäätös oli ainoa vaihtoehto.

"Meillä oli vielä kesällä pitkälle edenneitä neuvotteluja ulkopuolisen sijoittajan kanssa panimon toiminnan laajentamisesta, mutta näiden neuvottelujen lopulta kariuduttua jouduimme tekemään päätöksen oman tuotannon lopettamisesta" kertoo Vänttinen.

Yhtiö kuitenkin jatkaa toimintaansa vuonna 2022 perustetussa House of Olafissa. House of Olaf on Savonlinnaan vanhaan veturitalliin remontoitu ravintola- ja tapahtumakeskus, jossa yhtiö harjoittaa tapahtumien, konferessien, konserttien ja yksityistilaisuuksien järjestämistä. House of Olaf oli ehdolla vuoden tapahtumapaikaksi Music & Median Industry Awards-gaalassa lokakuussa.

"House of Olaf on lyhyen toiminta-aikansa aikana noussut kansallisesti merkittäväksi tapahtumataloksi ja toiminta on ollut kannattavaa, ja siksi päätimme tässä tilanteessa jatkaa toimintaa siellä ja luopua tappiollisesta panimotoiminnasta." kertoo Vänttinen.

"Olaf-oluita tullaan jatkossakin tuottamaan. Kun panimo luopuu omasta valmistusluvastaan, on sen mahdollista valmistuttaa oluitaan muualla. Kun yksi ovi sulkeutuu niin uusia voi aueta, joten tämä päätös ei ole loppu vaan uuden alku." jatkaa Vänttinen.

Olaf Brewing sai maailmanlaajuista huomiota toukokuussa 2022 lanseerallamaan OTAN-oluella, joka juhlisti Suomen NATO-jäsenyyshakemusta. OTAN-olutta myytiin kokonaisuudessaan puolentoista vuoden aikana satojatuhansia tölkkejä. Muita panimon julkisuutta saaneita oluita olivat mm. Olkiluoto III-olut, reserviläisolut M/22 sekä Leopard-olut.

"Oman tuotannon lopettaminen on toki harmillista ja tottakai on pettymys että emme ole saaneet toimintaa kannattavaksi, mutta toisaalta lopettamispäätös on myös helpotus. Nyt voimme keskittää tarmomme House of Olafin toiminnan kehittämiseen ja kuitenkin pitää Olaf-brändin elossa valmistuttamalla oluitamme muualla."

Panimo haluaa kiittää kaikkia vuosien varrella oluita ostaneita kuluttajia.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 01 marraskuu 2023 11:35
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia