Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Suomen Inflaatio kesäkuussa 2022

 

7,8% (+0,3%)

 Vuosimuutos +7,8%

Kuluttajien luottamusindikaattorin saldoluku oli kesäkuussa 2022

-14,3
(-10,5 maaliskuussa)

Space
Space
Space
tiistai, 16 elokuu 2022 16:23

Lähes 330 kulinaristia tulossa Helsinkiin Chaîne des Rôtisseurs Finlanden suurkapituliin 19-21.8.

Kirjoittanut Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Helsingin Voutikunnan vouti Vesa Loponen Helsingin Voutikunnan vouti Vesa Loponen Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Maailman suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs järjestää tämän vuoden Suomen suurkapitulinsa Helsingissä. Rôtisseurs-toiminta tunnetaan parhaiten ravintoloille myönnettävästä Chaîne des Rôtisseurs-kilvestä sekä Rôtisseurs-arvonimen omaavien henkilöiden kantamista käädyistä. Kilpiravintoloita Suomessa on yli 80.

”Pääkaupunkiseutu on ollut jo vuosia ravintolakulttuurin tienraivaaja. Täällä on useita huippuravintoloita, erinomainen kattaus Street Foodia, artesaaripizzapaikkoja sekä laadukkaita ravintoloita, joissa keittiömestarit ja salihenkilökunta tekee ravintolassa käynnistä elämyksen. Arvostamme ravintola-alan ammattilaisia ja intohimoisia harrastajia ja olemme ylpeitä, että voimme esitellä Helsingin tarjontaa suomalaisille kulinaristisille”, sanoo Helsingin Voutikunnan vouti Vesa Loponen.

Gastronomiseen Rôtisseurs-järjestöön kuuluu yli 2000 jäsentä ympäri Suomea ja sen tehtävänä on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä, vaalia ja edistää kansallista ruokakuluttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Tämän vuoden Nuorten Kokkien mestari on Helsingin Lapland Hotels Bulevardin KÙLTA KITCHEN AND BAR -ravintolassa työskentelevä Otto Hietamies, joka lähtee lokakuussa edustamaan Suomea kansainväliseen kilpailuun Meksikoon.

”Monet jäsenemme käyvät ravintolassa keskimääräistä suomalaista enemmän, seuraavat ravintola-alan trendejä, matkustavat hyvän ruoan perässä ja ennen kaikkea jakavat tietojaan toisilleen, olivatpa he ammattilaisia tai intohimoisia harrastajia. Tätä jälleennäkemistä on odotettu”, toteaa Chaîne des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg.

Chaîne des Rôtisseurs Finlanden elokuisin järjestettävä suurkapituli on koko viikonlopun kestävä juhlava tilaisuus, joka kokoaa yhteen ruoan ja viinin kulinaristiset ystävät ympäri Suomea. Juhlavassa kapitulissa järjestetään vuosittain installointitilaisuus, jossa uudet jäsenet saavat Rôtisseurs-käätynsä. Käätyjä käytetään järjestön tapahtumissa ja ammattilaiset voivat hyödyntää niitä myös työssään. Harrastaja- ja ammattilaisjäsenillä sekä hallinnossa toimivilla jäsenillä on eri väriset käädyt. Helsingin installointitilaisuus järjestetään kaupungin sydämessä keskustakirjasto Oodissa. Installoinnin jälkeen vietetään suurta Grand Dîner -illallisjuhlaa, joka vietetään Scandic Grand Central -hotellin juhlatilassa.  

Viimeksi muutettu tiistai, 23 elokuu 2022 10:28
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia