Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
maanantai, 09 syyskuu 2019 13:12

Kotipizza aloittaa hävikkiruuan myynnin ResQ Clubissa

Kirjoittanut Kotipizza Group Oyj
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ruokahävikin vähentäminen on tärkeässä roolissa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Ruokahävikin vähentäminen on tärkeässä roolissa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Kuva ResQ Club

Kotipizza-ketju torjuu ilmastonmuutosta myymällä hävikkiruokaa ResQ Club -sovelluksella. Myynti käynnistyy lokakuussa noin 230 Kotipizza-ravintolassa ympäri Suomen. Sovelluksen käytön uskotaan vähentävän ravintoloiden ruokahävikkiä jopa 75 prosenttia.

Ruokahävikin vähentäminen on tärkeässä roolissa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Maailmassa tuotetusta ruuasta noin kolmasosa menee hävikkiin, mikä aiheuttaa lähes 10 prosenttia maailman kasvihuonekaasupäästöistä. Suomessa hävikin osuus ruokaketjussa on noin 15 prosenttia. Kotitalouksien jälkeen eniten hävikkiä syntyy ravintoloissa. Tänään on käynnistynyt Hävikkiviikko, jonka tarkoituksena on levittää tietoa ruokahävikistä ja keinoista taistella sitä vastaan.

14.10. lähtien kaikki täyden ruokalistan tarjoavat Kotipizzat myyvät hävikkiin meneviä annoksia ja juomia alennetulla hinnalla suomalaisen ResQ Club -mobiilisovelluksen kautta. Sovellus tulee käyttöön yhteensä noin 230 Kotipizza-ravintolassa. Kaikki Kotipizza-yrittäjät koulutetaan käyttämään sovellusta.

”Kotipizzan ruokahävikki on jo nyt melko vähäistä, mutta hävikkiä syntyy toisinaan esimerkiksi väärillä täytteillä valmistettujen pizzojen, menekin vaihtelun ja raaka-aineiden säilyvyyskysymysten vuoksi. ResQ Club on ravintoloille erinomainen työkalu hävikin vähentämiseksi. Uskomme, että yhteistyön ansiosta voimme vähentää hävikistämme jopa 75 prosenttia”, Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen sanoo.

ResQ Club toimii Suomessa yli 60 paikkakunnalla. Kun Kotipizza ottaa palvelun käyttöön, paikkakuntien määrä kaksinkertaistuu. Yhteistyökumppanuus Kotipizzan kanssa on ResQ Clubin historian suurin.

Yrittäjillä ja asiakkailla huoli ympäristön tilasta

Kotipizza-ketjussa hävikkiä karsitaan sekä ympäristön, asiakkaiden että yrittäjien hyväksi.

”Ravintolassa kuulee, että kuluttajat ovat huolestuneita ympäristön tilasta”, sanoo Juha Kinnunen, joka on toiminut Kotipizza-yrittäjänä Vantaalla vuodesta 1998 lähtien.

”Ruokahävikin vähentäminen on tärkeä osa Kotipizzan toimintaa. Minulle vastuullisuus antaa merkityksen pizzatyöhön. En haluaisi olla töissä sellaisessa ketjussa, joka ei välitä ympäristöstä.”

Viimeksi muutettu maanantai, 09 syyskuu 2019 13:15
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia