Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
lauantai, 17 elokuu 2019 13:09

Ravintola Espa avaa ovensa lokakuun alussa

Kirjoittanut Financier Group
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Espa tulee sijaitsemaan Pohjoisesplanadin ja Unioninkadun kulmassa, paikalla sijaitsi aiemmin Ravintola Roster. Espa tulee sijaitsemaan Pohjoisesplanadin ja Unioninkadun kulmassa, paikalla sijaitsi aiemmin Ravintola Roster. Kuva: Financier Group

Savoyn ja Palacen toiminnasta vastaava Financier Group ottaa hoitaakseen Havis Amandaa vastapäätä sijaitsevan, Apteekin Kulmana tunnetun perinteikkään ravintolatilan Pohjoisesplanadin ja Unioninkadun risteyksessä. Uuden ravintolan nimi on Espa, ja se aukeaa lokakuun alussa.


Financier Groupin omistajiin kuuluvat Helena Puolakka, Eero Vottonen, Jyrki Sukula ja Saku Tuominen. Espan ideana on tarjota omistajien yksinkertaisia suosikkiruokia ja -juomia hyvistä raaka-aineista huolella tehtynä.

– Istuimme alas ja listasimme keskenämme noin sata ruokaa, joita ihan oikeasti valmistamme itsellemme kotona. Niiden pohjalle muodostuu Espan ruokatarjonnan ydin. Luotamme siihen, että jollain muullakin on samankaltainen maku kuin meillä, sanoo Jyrki Sukula.

– Emme halua kikkailla millään osa-alueella. Kaikkea toimintaamme ohjaa omistajien rakkaus hyvin tehtyä ruokaa kohtaan. Tavoitteemme on, että jokainen annos olisi sellaista ruokaa, jota itse haluamme syödä useita kertoja viikossa. Se tarkoittaa sitä, että hintatasonkin pitää olla maltillinen, sanoo Saku Tuominen.

Espan menu julkistetaan syyskuun puolivälissä. Laajassa menussa tulee olemaan ruokia kaikkialta maailmasta. Kasvisvaihtoja on paljon, viinit ovat käsinpoimittuja ja alkoholittomiin juomiin, kuten itse tehtyihin mehuihin, on panostettu.

Espan keittiömestarina toimii monessa huippuravintolassa työskennellyt Toni Leskinen (mm. Postres, Alia, Salutorget) ja ravintolapäällikkönä aloittaa Helena Puolakan kanssa Lontoossa Ravintola Skylonissa työskennellyt Karolina Hannonen.

– Listamme annokset kuulostavat ja näyttävät erittäin yksinkertaisilta. Kikkailun sijaan keskeistä on maku. Olipa kyseessä lihamureke, kasvistaco, lohisashimi tai farrosalaatti, haluan että ne ovat maultaan kaupungin parhaita, Leskinen sanoo.

Espa on avoinna maanantaista lauantaihin, lounaalla ja illalla. Sen alakerrassa toimii Downstairs at ESPA, 60-paikkainen yksityisravintola, jonka kuka tahansa voi varata omaan tilaisuuteensa.

Uuden ravintolan sisustuksesta vastaa palkittu sisustussuunnittelija, suuren määrän yksityiskoteja suunnitellut Hanni Koroma. Tiukan konseptoinnin sijaan tavoitteena on ollut tunnelma: laatu, lämpö ja kodikkuus.

– Haluamme, että Espaan on helppo tulla lounaalle ja illalliselle, isolla tai pienellä joukolla, sanoo Hanni Koroma.

Viimeksi muutettu lauantai, 17 elokuu 2019 14:44
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia