Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 15 elokuu 2023 13:30

Huippukokit Kape Aihinen ja Olli Kolu avaavat uuden ravintolan Punavuoren Merikortteliin

Kirjoittanut Antilooppi Ky
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Huippukokit Kape Aihinen ja Olli Kolu avaavat uuden ravintolan Punavuoreen. Huippukokit Kape Aihinen ja Olli Kolu avaavat uuden ravintolan Punavuoreen. Kuva Antilooppi Ky

Loppuvuodesta 2023 avautuvassa à la carte -ravintolassa tarjoillaan ajatonta, juurevaa ja omistajien tyylille uskollista ruokaa. Arkisin tarjolla on myös laadukasta pöytiin tarjoiltua lounasta.

Suomen tunnetuimpiin keittiömestareihin kuuluvat ravintolayrittäjät Kari ”Kape” Aihinen ja Olli Kolu avaavat ravintolan Antiloopin Merikortteliin. Telakkakadulle sijoittuva ravintola avautuu näillä näkymin joulukuussa 2023.

”Meillä on jo pitkään kytenyt unelma avata oma ravintola Helsinkiin. Koronan jälkeen tarve päästä takaisin juurillemme vain vahvistui. Uusi ravintolamme sijaitsee kerrassaan herkullisella paikalla Punavuoressa, ja se tulee olemaan täysin meidän näköisemme. Pääosassa ovat hyvin tehdyt annokset, korkealaatuiset raaka-aineet ja hyvä fiilis. Satsaamme myös laadukkaaseen pöytiin tarjoiltuun lounaaseen”, Kari Aihinen kertoo.

Aihinen ja Kolu ovat pitkän linjan ravintola-ammattilaisia, jotka luotsaavat yhdessä menestyksekästä Roster Turku -ravintolaa. Lisäksi he pyörittävät suosittua Chefslive-kokkikoulua. Miehet ovat kerryttäneet työkokemusta legendaarisessa ravintola Savoyssa ja muissa fine dining -ravintoloissa. Lisäksi he ovat olleet mukana Roster Helsingin ja ravintola Versionin toiminnassa. Aihinen tunnetaan myös mm. Kaappaus keittiössä ja MasterChef Suomi -ohjelmista sekä keittokirjoistaan.

Luvassa kaupungin mielenkiintoisimpia makuelämyksiä

Uuden à la carte -ravintolan ruokafilosofia perustuu Aihiselle ja Kolulle tyypillisiin juureviin, ajattomiin ja sesonkiin sidottuihin makuihin. Laadun takeena toimii ravintoloitsijoiden pitkä kokemus ja klassisen keittiön tausta. Aihinen ja Kolu aikovat vaalia myös hyvää hinta-laatusuhdetta, ja asiakaskunnasta kysyttäessä he toivottavat kaikki tervetulleiksi bisnesväestä ohikulkijoihin.

”Ruokatarjonta tulee heijastamaan tyyliämme ja taustaamme pienellä modernilla lisällä. Kokkaamme sesonkeja ja raaka-aineita kunnioittaen. Ruoan lisäksi juoma on iso osa syömisen nautintoa. Tämä tulee näkymään laadukkaassa juomatarjonnassa cocktaileista viineihin, joita saa myös laseittain. Meille voi piipahtaa nauttimaan matalalla kynnyksellä”, Olli Kolu sanoo.

Illallista tarjoillaan maanantaista lauantaihin ja lounasta maanantaista perjantaihin. Tilan sydämenä toimii upea ja yhteisöllinen avokeittiö, josta henkilökunta ja ravintoloitsijat voivat tervehtiä ohikulkevia asiakkaita. Asiakaspaikkoja ravintolaan tulee noin 80, jonka lisäksi yläkerrasta löytyy kabinetti yksityistilaisuuksia varten. Tilaan tulee myös tyylikäs baari, joka tuo mielenkiintoisen säväyksen Punavuoren vilkkaaseen after work -kulttuuriin.

 

Tunnelmallinen Merikortteli antaa uniikit puitteet ravintolaelämykselle

Sekä Kolu että Aihinen kertovat ihastuneensa Merikorttelin teollishenkisyyteen, joka luo vaikuttavat puitteet läpi talon levittäytyvälle ravintolalle.

”Merikortteli iski meihin heti ensi näkemältä. Kutsuva tunnelma on meille erittäin tärkeä, ja se syntyy upean tilan lisäksi sisustuksesta, musiikista ja ihmisistä. Esimerkiksi taide tulee olemaan näkyvässä osassa ravintolassamme. Tärkeintä on tietysti se, että asiakkaamme ja myös henkilökuntamme viihtyvät ja voivat hyvin”, Kolu sanoo.

”Lähdemme projektiin erittäin luottavaisin mielin. Erinomaisesti sujunut yhteistyö Antiloopin kanssa saa meiltä täydet peukut! Oikein vatsanpohjassa kutkuttaa, että pääsemme upottamaan kätemme saveen ja avaamaan ravintolan ovet mahdollisimman pian”, Aihinen lisää.

Merikorttelista on muotoutunut suosittu, aamusta iltaan elävä kohtaamispaikka, jossa toimii muun muassa leipomo-ravintola, pizzeria ja elokuvateatteri. Positiivinen kehitys heijastaa Antiloopin pyrkimystä kehittää kiinteistöjensä ohella myös ympäröiviä kaupunkialueita. Yhtiöllä on mittava kiinteistöomistus esimerkiksi Hakaniemessä, jossa vastikään peruskorjattu Siltasaari 10 on niittänyt mainetta suosittuna toimisto- ja ravintolakeskittymänä.

”Panostamme vahvasti kiinteistöjemme yhteydessä sijaitseviin monipuolisiin palveluihin, jotka hyödyttävät sekä vuokralaisiamme että kaupunkilaisia. Nyt avattava ravintola on se puuttuva palanen Merikorttelin jo ennestään loistavassa palvelutarjonnassa”, sanoo Antiloopin Assset Manager Maarit Kivelä.

”Aihisen ja Kolun uusi ravintola on äärimmäisen tervetullut lisä. Huippulaadukas ravintola tulee myös täydentämään Punavuoren lounastarjontaa erinomaisesti. Tässä on nyt todelliset takuumiehet tekijöinä”, Associate Director Tero Nyström iloitsee.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 27 syyskuu 2023 13:34
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia