Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
sunnuntai, 05 helmikuu 2023 11:18

Hesburger-ravintolat kasvattivat myyntiään 19 % edellisvuoteen verrattuna

Kirjoittanut Hesburger
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Suurin kasvu tulevaisuudessa tullaan näkemään Baltian maissa ja Bulgariassa”, Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela ennustaa. Suurin kasvu tulevaisuudessa tullaan näkemään Baltian maissa ja Bulgariassa”, Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela ennustaa. kuva Hesburger

Hesburger-ravintoloiden myynti kasvoi seitsemässä toimintamaassa 19 % vuoteen 2021 verrattuna. Viime vuonna koko ketjun verollinen myynti oli 409 miljoonaa euroa, josta Suomen ravintoloiden osuus oli 264 miljoonaa euroa. Suomessa myynti kasvoi 13 %.

”Olemme tyytyväisiä positiiviseen kehitykseen. Iso kiitos kaikille asiakkaillemme ja meidän henkilöstöllemme, joka on tehnyt hyvää työtä ravintoloissamme. Olemme ketjuna panostaneet erityisesti ravintolatyön sujuvuuden ja henkilöstön ammatilliseen kehittämiseen. Tämä työ alkaa tuottamaan hedelmää monilla eri mittareilla”, Hesburgerin Suomen toiminnoista vastaava varatoimitusjohtaja Jari Vuoti kiittää.

Ulkomailla myynti 145 miljoona euroa

Hesburger toimii seitsemässä maassa: Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Saksassa, Bulgariassa ja Ukrainassa. Ulkomailla ketjun verollinen myynti oli 145 miljoonaa euroa vuonna 2022.

Erityisesti Bulgariassa päästiin hienoihin kasvulukuihin, missä myynti kasvoi edellisvuoteen verrattuna peräti 35 %. Latviassa ja Liettuassa kasvua oli komeat 30 %. Hesburgerin tuotteet maistuivat myös Virossa, ja myynti kasvoi edellisvuoteen verrattuna 28 %. Ukrainassa myynti kasvoi 3 %, vaikka ravintoloiden ovet olivat kuukausia suljettuina johtuen Venäjän hyökkäyssodasta.

”Avasimme Ukrainan ravintolat jälleen kesällä 2022 ukrainalaisten työntekijöiden toiveesta. Ukrainalaiset haluavat pitää kiinni normaaleista arjen rutiineista, niin hyvin kuin se vain on mahdollista. Haluamme kehittää liiketoimintaa yhdessä ukrainalaisten kanssa. Toivomme edelleen sydämemme pohjasta, että maahan saadaan rauha”, Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela sanoo.

”Suurin kasvu tulevaisuudessa tullaan näkemään Baltian maissa ja Bulgariassa. Energian ja raaka-aineiden hintojen nousut vaikuttavat luonnollisesti meidän toimintaamme Suomessa ja ulkomailla. Uskomme kuitenkin, että myynnin kasvu jatkuu maltillisena myös tänä vuonna maailman tilanteesta huolimatta”, Kari Salmela ennustaa.

 

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 05 helmikuu 2023 11:28
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia