Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
keskiviikko, 22 kesäkuu 2022 00:06

Espoon ulkosaaristoon aukeaa 10 paikkainen huippuravintola, jonne matkataan purjehtien

Kirjoittanut Ulappa
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Palkitun metsäravintola Nielun ravintoloitsija yhdistää uudessa projektissaan taitonsa Michelin-tähtikokki Erno Kemin kanssa. Tänä kesänä vieraat viedään 7 ruokalajin fine dining -illalliselle merelle ja Suvisaariston ulkosaarelle. Saarelle matkataan purjehtien modernilla 54-jalkaisella purjejahdilla. Elämyksen kokonaiskesto n. 7,5 tuntia.

Yhdeksi 2021 kesän ravintolatapauksista kehkeytynyt loppuunmyyty Metsäravintola Nielu pystytti huippuravintolan keskelle Nuuksion kansallispuistoa. Nyt luvassa on tätäkin kokonaisvaltaisempi illalliskokemus, avomeriravintola Ulappa. 10 hengen kattauksiin Espoon saaristoon matkataan 54-jalkaisella modernilla purjealuksella.

Alusta kipparoi Ville Tikkanen, jonka kaapista löytyy mm. X-35 luokan maailmanmestaruus ja ORC avomeripurjehduksen Euroopan-mestaruus hopea. Veneen keittiöstä, eli pentteristä, löytyy myös niin ikään huipputason osaamista sillä 7-ruokalajin illallisen vieraille valmistaa Erno Kemi, joka on toiminut keittiömestarina Michelin tähdellä palkituissa Orassa ja Demossa.

Elämys alkaa Katajanokalta, missä nautitaan alkumaljojen kera Erno Kemin ensimmäiset terveiset keittiöstä. Seuraava alkupala tarjoillaan purjehduksen aikana veneessä. Purjehdus kohteeseen kestää noin 2h, joka aikana vieraat voivat aktiivisesti osallistua purjehtimiseen tai vain nauttia saariston kauneudesta. Kiinnityttyämme saaren laituriin, johdattavat keittiömestarimme ja somelierimme vieraat saaren toiselle puolelle luonnon muovaamille silokallioille, joilla tarjoillaan seuraava ruokalaji. Tässä välissä katetaan laiturille pöydät ja valkoiset liinat, joiden äärellä sitten nautiskellaan molemmat pääruuat sekä ensimmäisen jälkiruoka. Vierailla on hetki aikaa tutustua saareen, ennen kuin lähdemme purjehtimaan takaisin kohti Helsinkiä. Viimeinen jälkiruoka nautitaan veneessä kotimatkalla.

"Tunnelma karuun ulkosaaristoon sijoittuvassa "ravintolasalissa" tulee olemaan poikkeuksellinen. Pääkaupunkilaisilla on aina ollut oma syvällinen suhteensa mereen sekä saaristoon. Ulappa pyrkii näin löytämään uusia väyliä merestä ja saaristosta nauttimiseen." pohtii Ville Tikkanen, aluksen kippari ja Ulapan ravintoloitsija.

Illallinen on saanut inspiraationsa merellisestä luonnosta ja lautasilta löytyy paljon mereneläviä ja saaristosta kerättyjä villikasveja, joita on käytetty annoksista sekä mausteena että pääraaka-aineina. Yllätyksellisen menun lisäksi tarjoillaan tarkkaan paritettu juomamenu, joka on saatavilla myös alkoholittomana. 


”Ihan mahtavaa saada Espoon saaristoon lisää maailmanluokan elämyspalveluita, joita avomeriravintola Ulappa ehdottomasti edustaa. Tässä yhdistyy hienolla tavalla kaksi unohtumatonta elämystä - risteily Espoon saaristossa ja suomalainen, paikallinen ruoka. Ja mikä parasta, vieraat pääsevät halutessaan myös itse kokeilemaan purjehtimista. Merielämys ei tästä paljoa enää parane. Onko tässä jopa yksi tämän kesän sykähdyttävimmistä matkailuelämyksistä pääkaupunkiseudulla?” haastaa Miikka Valo, Visit Espoon matkailujohtaja.

Avomeriravintola Ulappa merellä ja Suvisaaristossa heinä-elokuussa. Varaukset aukeavat ulappa.fi:n kautta 21.6 tiistaina klo. 12:00.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 20 heinäkuu 2022 06:23
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia