Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
keskiviikko, 01 marraskuu 2023 11:31

NATO-oluesta tunnettu pienpanimo luopuu panimotoiminnasta

Kirjoittanut

Savonlinnalainen pienpanimo Olaf Brewing luopuu panimotoiminnasta. Yhtiö jatkaa kuitenkin ravintola- ja tapahtumatoimintaa operoimassaan House of Olafissa Savonlinnassa. Jatkossa Olaf-oluita tuotetaan muualla tuotettuna.

Tornion Panimon 1873 hunaja-bock palkittiin sarjansa Suomen parhaana ja Lapland Original Lager voitti hopeaa, kun Suomen Paras Olut 2023 -kilpailun tulokset julkistettiin perjantaina gaalaristeilyllä Viking Gracella.

tiistai, 19 syyskuu 2023 08:23

Suomen paras olutravintola 2023

Kirjoittanut

Toptaste Oy kysyi lukijoiltaan, mistä löytyy Suomen paras olutravintola ja tässä tulee äänestetty TOP 10 -listaus.

maanantai, 03 heinäkuu 2023 20:32

Suomen paras terassi 2023

Kirjoittanut

Top Taste kysyi lukijoiltaan, minkä ravintolan terassi Suomessa on paras ja tässä tulee TOP 10-listaus!

Panimojuomia myytiin vuonna 2022 yhteensä 836,7 miljoonaa litraa. Oluen, siiderin, long drink -juomien, kivennäisvesien ja virvoitusjuomien kotimaanmyynti pysyi lähes ennallaan, kasvua oli vain 0,2 miljoonaa litraa eli 0,02 prosenttia. Alkoholijuomien myynti laski yhteensä yli 3 prosenttia.

perjantai, 13 tammikuu 2023 22:40

Suomen paras baari

Kirjoittanut

Toptaste kysyi lukijoiltaan, mikä on paras baari Suomessa ja tässä tulee TOP 10 -listaus.

maanantai, 17 lokakuu 2022 09:55

Helsingin viski kypsyy helsinkiläisessä tammessa

Kirjoittanut

Suomen kansainvälisesti palkituin käsityötislaamo The Helsinki Distilling Company pilotoi viskin kypsytystä uusissa suomalaisissa tammitynnyreissä. Jalopuut on kaadettu Helsingistä ja lähialueelta ja myös niistä tehtyjen tynnyrien muoto poikkeaa perinteisestä. Koska viskiä ei ole aiemmin suomalaisissa tammitynnyreissä kypsytetty, seurataan pioneeriprojektin onnistumista myös akateemisesta näkökulmasta.

torstai, 10 marraskuu 2022 07:28

Karhu Platina – se parempi lager

Kirjoittanut

Suomalaisen oluen päivänä eli Sinebrychoffin syntymäpäivänä 13.10.2022 Karhu-olut lanseeraa uuden ensiluokkaisen lageroluen, joka on kylmäsuodatettu poikkeuksellisen raikkaaksi.

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia