Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
torstai, 23 joulukuu 2021 13:37

Aurora Estaten kirje Suomen pääministerille

Kirjoittanut Aurora Estate
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aurora Estatella on 7 huonetta ja 50 paikkainen fine dining ravintola. Aurora Estatella on 7 huonetta ja 50 paikkainen fine dining ravintola. kuva: Aurora Estate

Arvoisa pääministeri.

Haluan lähettää henkilökohtaiset terveiset Suomen Lapista. En tiedä oletteko tietoisia, mutta "Matkailun aikaansaama arvonlisäys eli jalostusarvo oli vuoden 2019 ennakkotietojen mukaan 5,3 miljardia euroa, joka on 2,7 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta. Muihin teollisuudenaloihin verrattuna matkailu on samaa kokoluokkaa kuin metsäteollisuus ja suurempi kuin elintarviketeollisuus." Lähde Business Finland

Meillä täällä Lapissa matkailu on sesonkiluontoista joka keskittyy jouluun, hiihtolomiin, pääsiäiseen sekä ruskaan. Olette vieneet meiltä kahdesti pääsiäisen ja hiihtolomat, nyt vielä uuden vuoden, juuri kun olemme saaneet itsemme jaloilleen, ilman teidän apua.

Ymmärrämme teidän vaikean työn ja vastuun, mutta emme ymmärrä, miksi vuodesta toiseen teette yhtä epäreiluja ja vääriä päätöksiä koronan hallintaan jotka pääosin kohdistuvat ravintoloihin. MaRa on pyytänyt Teiltä faktaa kahdelta vuodelta, jossa näytetään korona epidemian leviävän juuri ruokaravintoloista. Ette ole sellaista pystynyt toimittamaan.

Olisiko meidän aika helpottaa niiden elämää jotka ovat kahden vuoden aikana tehneet kaiken mahdollisen jota olet meiltä pyytänyt. Olemme sulkeneet, olemme ottaneet rokotukset, olemme käyttäneet maskeja kesähelteillä niin, että henkilökunta on voinut todella huonosti, olemme ottaneet koronapassin käyttöön, peräti 5 päiväksi kun päätitte vetää sen taas pois. Nyt me ehdotamme seuraavaa:

Me pidämme meidän 50 paikkaisen ravintolan auki, mutta tarjoamme kaikille ruokailijoille korona pikatestit ja pidämme rokotepassit käytössä. Suljemme ravintolan viimeistään klo 22:00. Tarjoilemme kaiken ruuan ja juoman pöytiin, käytämme maskeja, pöydissä on käsidesit.

Tarkoituksena on toimia vastuullisesti, jotta työntekijämme, jotka ovat juuri aloittaneet työnsä täällä Suomen Lapissa, voisivat tulla töihin työvuorolistan mukaan. Toivomme, että tilannetta arvioitaisiin koko Suomen mukaan, otettaisiin myös meidätkin huomioon täällä pohjoisessa.

Kaikella kunnioituksella, pelkkä ilmoitus ei enään mene meiltä läpi. Varsinkin kun meille Lappiin määrättiin koronapassi käyttöön lauantaina ja sen pois vetämisestä ilmoitettiin keskiviikkona. Miten voimme, enään luottaa siihen, että päätökset tehdään meidän parhaaksi? Ymmärrättekö mitä kaikki tämä on meiltä vaatinut?

Samaan aikaan Kittilään saapuvat lentokoneet ovat viimeistä paikkaa myöden täynnä, kaupat ovat aivan tukossa, Alkossa jonot ulos asti. Mutta me, pieni hotelli Ylläsjärven rannalla jossa 50 paikkainen ravintola, 7 huonetta, käytämme koronapassia ja joudumme kuitenkin lopettamaan anniskelun jo klo 17:00. Miksi? Uuden vuoden aattona, sen sijaan, että ihmiset olisivat ruokaravintoloissa syömässä ja juhlistamassa, käyvät he ruoka kaupassa, Alkossa ja kerääntyvät sitten mökkeihin, ilman mitään valvontaa. Ihmiset ovat jo täällä, he ovat varanneet lomansa ja tehneet suunnitelmansa. Ravintoloiden sulku ei ole ratkaisu, pikatestit ja koronapassi ehkä saattaisivat toimia.

Sirly Ylläsjärvi ja Heidi Seikkula
Aurora Estate oy
23.12.2021
Ylläsjärvi

Viimeksi muutettu torstai, 23 joulukuu 2021 13:45
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia