Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
torstai, 23 joulukuu 2021 11:46

Aurora Estate ei suostu sulkemaan oviansa, ehdottaa hallitukselle turvallista vaihtoehtoa

Kirjoittanut Aurora Estate
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pieni Boutique hotelli Aurora Estate sijaitsee Ylläsjärvellä. Ravintolassa on 50 paikkaa, 7 hotellihuonetta sekä pieni saunamaailma. Pieni Boutique hotelli Aurora Estate sijaitsee Ylläsjärvellä. Ravintolassa on 50 paikkaa, 7 hotellihuonetta sekä pieni saunamaailma. kuva: Aurora Estate

Aurora Estaten johtoryhmä kokoontui 22.12. pohtimaan vaihtoehtoa tuleville rajoituksille.

Hotellin omistajat ovat 2 vuoden aikana tehneet kaikkensa, jotta Aurora Estate selviäisi hengissä eikä menisi konkurssiin. Tulevat 2 viikkoa ovat Lapin matkailussa erittäin tärkeitä ja tuovat sellaisen tulon, että moni voi hengittää taas pitkästä aikaa. Rajoitukset iskivät taas pahimpaan aikaan, aikaisemmin ne ovat kohdistuneet pääsiäiseen ja hiihtolomiin. Vuosien aikana on myös opittu, ettei kukaan pidä yrittäjien puolia ja ns. korvaukset ovat olleet riittämättömät. Johtoryhmä päätti ottaa ohjat omiin käsiin ja ehdottaa hallitukselle seuraavaa:

Ravintolan asiakkaille tarjotaan pikatestit saapumisjärjestyksessä ja heiltä kysytään edelleen koronapassi. Työntekijät käyttävät maskia ja jokaisessa pöydässä on käsidesit. Kaikki asiakaspaikat eivät ole käytössä. Kaikki annokset ja alkoholi tarjoillaan normaaliin tapaan pöytään.Ravintola sulkisi ovet klo 22:00 viimeisen kattauksen jälkeen.

Lapissa otettiin koronapassi käyttöön vajaa viikko sitten lauantaina. Sille ei annettu mitään mahdollisuutta kun se ollaan jo vetämässä pois. Eikö meillä ole mitään oikeuksia täällä pohjoisessa? Pieni Boutique hotelli Aurora Estate sijaitsee Ylläsjärvellä. Ravintolassa on 50 paikkaa, 7 hotellihuonetta sekä pieni saunamaailma.

Hotellissa ei ole ollut yhtään altistumista kahden vuoden aikana, asiakkaat ja työntekijät ovat sitoutuneet kaikki aikaisempiin ohjeistuksiin. Moni on odottanut joululomaa ja kaikki ovat sen ansainneet. Jos voimme pitää ravintolan auki näillä lisätoimenpiteillä, eikö se pitäisi sallia?

Yrittäjät ovat haastatelleet Maran edustajaa sekä omaa lakimiestä. Maran on pyytänyt hallitukselta kahdelta vuodelta faktaa jossa osoitettaisiin, että tartunnat olisivat tulleet suurimmalta osalta ravintoloista ja nimenomaan ruokaravintoloista. Tätä tietoa ei ole voitu toimittaa.

Jotta muutos saadaan aikaan, toivomme mahdollisimman monen ruokaravintolan lähtevät mukaan vastuulliseen toimintaan. Yhdessä meissä on voimaa, yhdessä me saamme aikaan muutoksen. Me emme valita, me annamme turvallisen vaihtoehdon

Sirly Ylläsjärvi, Heidi Seikkula, Nikas Åberg, Sara Anttonen, Aurora Estaten johtoryhmä.

Ylläsjärvi 22.12 klo 15:37

Oletko mukana?

Viimeksi muutettu torstai, 23 joulukuu 2021 13:48
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia