Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
maanantai, 21 kesäkuu 2021 12:37

Noin 7 000 terassiasiakasta nautti avausviikonloppuna Kasarmitorin kesän antimista – ruoan ja juoman lisäksi tarjolla elämyksellinen taidemenu

Kirjoittanut Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kasarmitorin kesäterassi. Kasarmitorin kesäterassi. Kuva: Camilla Bloom

Helsinki-päivänä 12.6. avautunut Kasarmitorin kesä houkutteli heti avausviikonloppuna lähes 7 000 hyvän ruoan ja juoman ystävää terassille. Kesäisten makuelämysten lisäksi Kasarmitorille katetaan upea taidemenu, jossa on mukana yli 300 taiteen ja kulttuurin ammattilaista.


"Oli todella ihanaa katsoa, kun ihmisiä alkoi avauspäivänä saapua uteliaina paikalle ja kuinka he ottivat torin omakseen, nauttivat ravintoloiden antimista, ohjelmanumeroista ja toistensa kohtaamisesta. Hieman ehkä syrjäisenäkin pidetty Kasarmitori on todellakin löydetty!" iloitsee Kasarmitorin kesän organisoinnista vastaavan Helsingin Leijona Oy:n kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

7 000 asiakkaan lisäksi torin ympäristö ja kesäkadut keräsivät paljon myös yleisfiilistelijöitä. Vaikka väkeä oli paljon, tilaa oli kaikille, eikä ruuhkaa syntynyt. Koronaturvallisuus on otettu huomioon lähtökohtaisesti jo koko terassi- ja katukokeilualueen suunnittelussa. Pöytien etäisyydet, käsienpesupisteet ja jonotussuunnat on mietitty tarkasti. 

Taide-elämyksiä jokaiseen makuun

Ruoka- ja juomaelämysten lisäksi Kasarmitorin kesässä on mahdollisuus nauttia taideohjelmasta, jota esitetään kesän aikana yli 300 taiteen ja kulttuurin ammattilaisen voimin. Mukana on mm. katusoittoa, sirkusta, salaisia sarjakuvia, nykytanssia, teatteria, klassista musiikkia, etnoa, jazzia ja poppia niin tuttujen kuin vielä tuntemattomampienkin helsinkiläisten artistien esittämänä. Torilla kuullaan myös erilaisia spoken word -tulkintoja legendaarisesta Merisäästä. Sunnuntaisin Kasarmitorilla on ohjelmaa erityisesti lapsiperheille.

"Toivomme, että Kasarmitorin kesä voi omalta osaltaan luoda elinvoimaa koronasta kärsineille ravintola-, tapahtuma- ja kulttuurialoille ja palauttaa sekä helsinkiläisten että matkailijoiden luottamusta aktiiviseen kaupunkielämään ja turvallisiin kohtaamisiin", sanoo Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja Mari Männistö.

Juhannusta kaupungissa viettäville Kasarmitorin kesä tarjoaa oivallisen juhlapaikan kukkaseppeleineen ja kesäherkkuineen. Esimerkiksi juhannusaattona klo 12-13 terassin lavalla esiintyy Emma Salokoski & Johanna Juhola.

Juhannuksen jälkeisellä viikolla Kasarmitori toimii Priden virallisena jatkopaikkana. Tuolloin arki-iltojen musiikista vastaavat suositut DJ:t, kuten Yeboyah & Wekesa ja Awa. Sunnuntaina 4.7. luvassa on Sateenkaarevia elämyksiä koko perheelle.

"Kesäkuussa aloitamme ohjelman vielä varovaisesti ja tunnustelemme yhdessä taiteilijoiden kanssa miten tori ja kesäkadut toimivat yleisön terveysturvalliseen kohtaamiseen. Mutta mikäli koronatilanne sallii, heinä-elokuu tulee olemaan Kasarmitorilla oikea kulttuurikesä!" lupaa Kasarmitorin kesän ohjelmatuottaja Tiina Laukkanen.

Kasarmitorin kesän taidemenu julkaistaan kuukausi kerrallaan osoitteessa https://kasarmitorinkesa.hel.fi/ohjelma/


*Ensimmäisen viikon kysytyimmät kysymykset:

 • Ovatko koiratkin tervetulleita terassille? Kyllä! Heille on myös omat juoma-astiat torilla.
 • Onko terassilla jättiscreenejä urheilun seuraamiseen? Ei. Kasarmitori on screenivapaa alue – keskitymme ruokaan, juomaan ja taiteeseen.
 • Saako terassilta myös aamupalaa? Kyllä. Terassi aukeaa klo 9 ja useammastakin kojusta saa kesäisiä aamiaisia.


#kasarmitorinkesä 


Kasarmitorilla mukana olevat ravintolat: 

 • Ravintola Penny
 • St. George Bakery & Krog Roba
 • Fisken på Disken
 • Farouge
 • Vin-Vin & Story
 • Finnjävel
 • Pompier Espa
 • Tacotita & Linna Burgers and Coffee
 • Baobao
 • Yeastie Boi
 • Pasta Bar by Locanda Scappi
 • LILY LEE XIAOCHI
 • Kyrö Bar

Kasarmitorin kesän terveysturvallisuus:

 • Koko terassialueen suunnittelu ja toiminta perustuu valtakunnallisiin koronalinjauksiin
 • Alueen tilankäytössä on tarkkaan mietitty turvavälit, asiakaspaikkojen määrä, kulkusuunnat, pöytien ja myyntipisteiden asettelu jne.
 • Alueella on selkeät opasteet, joissa on turvallisuusohjeita jne.
 • Alueella on käsienpesupisteitä (juokseva vesi) ja tarjolla myös käsidesiä
 • Alueella on riittävä määrä vessoja, joissa hygienia on erityisesti huomioitu (siivous, kulkusuunnat, käsienpesumahdollisuus)
 • Alueella on tehostettu valvonta
Viimeksi muutettu maanantai, 21 kesäkuu 2021 12:49
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Taksialalla on nyt töitä tarjolla: ”Alalle pääsy on kevyt mutta tuettu”
  Isoimmissa kaupungeissa sekä pääkaupunkiseudulla tarvitaan lisää työvoimaa taksialalle. Koronan myötä ylikapasiteetti on purkautunut, ja arjen muututtua kohti normaalia ala kärsii jo työvoimapulasta. Esimerkiksi taksiyhtiö Menevä on aloittanut uusien kuskien rekrytoimisen. Taksilain uudistuttua 2018 alalle tuli paljon uusia autoilijoita, ja kaupungeissa oli kysyntään nähden runsaasti tarjontaa. Osa uusista tulokkaista poistui kuitenkin…
  Matkustajaliikenne
 • VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn
  VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn Junamatkustamisessa on havaittavissa piristymistä ja käynnissä on yksi kotimaanmatkailun vilkkaimmista kausista. VR on palauttanut kevään ja alkukesän aikana yli sata alkuvuonna vähennettyä päiväjunavuoroa liikenteeseen jokaiselle kesäviikolle. Nyt VR tuo yöjunaliikenteeseen kokonaan uusia vuoroja. Yhteensä 22 yöjunavuoroa lisätään yhteysväleille Helsinki–Rovaniemi ja Helsinki–Kolari loppukesän ja syksyn viikonloppuihin.
  Matkustajaliikenne
 • Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen
  Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen Korona-aika on koetellut rankalla kädellä linja-autoyrittäjiä – matkustajamäärät ovat laskeneet ja tartuntaketjuja on päässyt muodostumaan tiukoista rajoituksista ja korkeasta hygieniatasosta huolimatta. Perinteinen linja-autoyhtiö Matka-Kosonen joutui hankalaan tilanteeseen alkuvuonna 2021, kun aivasteleva matkustaja laittoi liikkeelle tartuntaketjun, joka asetti myös ison osan henkilökunnasta karanteeniin.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia