Keittiömestari ja yrittäjä Sirly Ylläsjärvi on avannut uuden ravintolan Lappiin ja tavoittelee sillä kirjaimellisesti tähtiin.
Savonlinnalainen pienpanimo Olaf Brewing luopuu panimotoiminnasta. Yhtiö jatkaa kuitenkin ravintola- ja tapahtumatoimintaa operoimassaan House of Olafissa Savonlinnassa. Jatkossa Olaf-oluita tuotetaan muualla tuotettuna.
Forumiin avautuu loppusyksyllä uuden ajan urheiluravintola Apollo Sports Bar. Raikkaasti sisustetussa ravintolassa voi nauttia laadukkaita cocktaileja ja hyvää ruokaa, ja arkisin tarjolle tulee lounas. Urheilutarjonnassa kuullaan aktiivisesti asiakkaiden toiveita ja huomioidaan etenkin naisten lajit.
Vastikään avatun Bistro Le Coinin laadukas ruoka- ja juomatarjonta ja lämminhenkinen tunnelma kutsuvat viihtymään niin lounaalla kuin illallisellakin. Ravintoloitsijoina toimivat Helsingin huippuravintoloissa työskennellyt Eero Suhonen ja ravintola-alan ammattilainen Hanna Kaartoaho. Ravintolan pääomistajat puolestaan tunnetaan huippuarvioita ja mediahuomiota niittäneestä Mauritz-bistrosta.
Huoltolinkki Oy myy lumoavaa, kallion sisään louhittua liikekiinteistöä Pohjois-Karjalan jylhissä järvimaisemissa. Polvijärvellä sijaitseva kaksiosainen kallioravintola ja juhlatila Louhi kätkee luolastoonsa kylpylä-, ravintola- ja kokoustilat. Huutokauppa päättyy lauantaina 28.10.2023 klo 19.10.
Tornion Panimon 1873 hunaja-bock palkittiin sarjansa Suomen parhaana ja Lapland Original Lager voitti hopeaa, kun Suomen Paras Olut 2023 -kilpailun tulokset julkistettiin perjantaina gaalaristeilyllä Viking Gracella.
Toptaste Oy kysyi lukijoiltaan, mistä löytyy Suomen paras olutravintola ja tässä tulee äänestetty TOP 10 -listaus.
Scandic-hotelleissa ruokahävikin vähentämiseen on paneuduttu jo vuosia osana ketjun monipuolisia vastuullisuustoimia. Scandic alkaa tehostaa ruokahävikin vähentämistä ja sen ympäristövaikutusten pienentämistä uuden teknologian avulla. Hotelliketjun tavoitteena on vähentää syömäkelpoisen ruoan hävikkiä 25 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.
Lokakuussa avautuu Buolu Café & Ristorante, kesäkuussa 2024 Bistro Ohto.
Break Sokos Hotel Bomballe avautuu 2.10.2023 uusi artesaanipitsoja ja pasta-annoksia tarjoileva Buolu Café & Ristorante. Buolu on rennon syömisen paikka, jonne on helppo piipahtaa kylpyläkäynnin tai touhukkaan lomapäivän yhteydessä. Karjalankielinen sana Buolu tarkoittaa puolukkaa, ja vihjaa niin ravintolan luonnonläheiseen sijaintiin kuin paikallisiin raaka-aineisiin.
Loppuvuodesta 2023 avautuvassa à la carte -ravintolassa tarjoillaan ajatonta, juurevaa ja omistajien tyylille uskollista ruokaa. Arkisin tarjolla on myös laadukasta pöytiin tarjoiltua lounasta.
Top Taste kysyi lukijoiltaan, minkä ravintolan terassi Suomessa on paras ja tässä tulee TOP 10-listaus!
Torikortteleiden ravintoloitsijat yhdistävät voimansa ja avaavat kesäterassin Senaatintorin laidalle heinäkuussa. Terassille tulee neljä eri ravintolatoimijaa kesäisine ruoka- ja juomakonsepteineen. Asiakaspaikkoja terassille tulee 410.
EU:n ulkopuolelta tulevien työntekijöiden kuukausitulorajan nostaminen 1 600 euroon aiheuttaa suuria ongelmia matkailu- ja ravintola-alan yrityksille. Palvelujen kysynnän erittäin suuren vaihtelun takia ala tarvitsee myös osa-aikaisia työntekijöitä. Hallitus päätti korottaa 10 prosentin arvonlisäverokannan 14 prosenttiin ja alentaa oluen alkoholijuomaveroa, mutta korottaa muiden alkoholijuomien alkoholijuomaveroa. Arvonlisäverokannan korotus kohdistuu suurelta osalta matkailutuloon ja erittäin työllistäviin palveluihin. Verojen korotukset heikentävät kotimaisen matkailu- ja ravintola-alan kilpailukykyä ja kannustavat suomalaisia ulkomaanmatkailuun ja alkoholiostoihin ulkomailta. Hallitus ei sen sijaan pystynyt leikkaamaan senttiäkään viihderisteilyjen yli 250 miljoonan euron vuotuisesta valtiontuesta. Hallitusohjelmassa on joitakin positiivisia uudistuksia myös matkailu- ja ravintola-alan kannalta. Kokonaisuutena hallitusohjelma on kuitenkin iso pettymys matkailu- ja ravintola-alalle.
© 2023 travelnews.fi