Suosittu tamperelainen Saunaravintola Kuuma osaksi NoHo Partnersia yrityskaupassa.
Restel on päättänyt lopettaa yhteistyön Pernod Ricard Finlandin kanssa toistaiseksi.
Kokeneet ravintoloitsijat Teemu Aura, Riku Stenros, Maiju Åstedt ja Janne Ahola avaavat toukokuussa uuden ravintolan Bulevardille. Ravintola on kumarrus ranskalaisen keittiön saloihin ja ruokalistalta löytyy paljon ranskalaisia klassikoita, mutta Auramaiseen tapaan myös rohkeampia ja revittelevämpiä annoksia. Yrittäjien tavoitteena on tarjota asiakkaille unohtumattomia makuelämyksiä ja pitkiä viihtyisiä iltoja.
Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ravintolaliiketoiminnan perustamisesta tulee 7. syyskuuta kuluneeksi 70 vuotta. Nykyään UniCafe on yksi Suomen merkittävimmistä opiskelijaravintolaketjuista, ja se tunnetaan erityisesti kannanotoistaan kestävän kehityksen puolesta.
Verohallinto aloittaa kevään aikana satojen ruokaravintoloiden verovalvonnan. Verohallinto kohdistaa verotarkastukset ja muut valvontatoimet pääasiassa pieniin ja keskisuuriin pizzerioihin ja kebab-ravintoloihin. Valvonta kestää vuoden 2024 loppuun.
Maaliskuusta alkaen Ludviginkadulla on tarjolla uljaita, maanläheisiä makuja. Burn & Shinen luojat uskovat, että myös ravintolan lisukkeista tulee ilmiö.
Hesburger-ravintoloiden myynti kasvoi seitsemässä toimintamaassa 19 % vuoteen 2021 verrattuna. Viime vuonna koko ketjun verollinen myynti oli 409 miljoonaa euroa, josta Suomen ravintoloiden osuus oli 264 miljoonaa euroa. Suomessa myynti kasvoi 13 %.
Nopean ja helpon syömisen trendi jatkaa voittokulkuaan ABC-asemilla. Asemien myydyimmäksi annokseksi on vakiintunut kebab ranskalaisilla, joka on jo toista vuotta peräkkäin ohittanut perinteikkään lehtipihvin myynnin. Jatkuvasti uudistuvan ruokalistan tuorein tulokas Rullero on Tukholman grilleiltä tuttu, suomalaisille tutuilla mauilla täytetty rieskarulla.
Ruokamessut 2024 esittelee ensi vuonna monipuolisesti ruoka- ja juomakulttuuria niin kotiruoan, ravintoloiden kuin ruokamatkailun osalta.
Kaivopihalla sijaitseva Myöhä Bar & Café aloittaa opiskelijahintaisen lounaan myynnin tiistaina 31. tammikuuta. Kaikki tarjolla oleva ruoka on täysin vegaanista.
Kim Heiniö ja Jaajo Linnonmaa avasivat Mall of Triplaan uuden sporttibaarin, joka toivottaa tervetulleeksi sekä perinteiset penkkiurheilijat että e-urheilukansan.
Tradekan tuotto-osuuksien tuottotavoite nousee 4,75 prosenttiin vuodelle 2023. Tuottotavoitteen korotuksesta päätti Osuuskunta Tradekan hallitus kokouksessaan 16.12.
Erittäin laajan kansainvälisen ravintola-alan kokemuksen omaava ammattilainen Sauli Kemppainen on saavuttanut urallaan lukuisina eri vuosina ravintolalleen arvostetun ja himoitun Michelin-tähden.
© 2023 travelnews.fi