Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Valtioneuvosto on tänään päättänyt, ettei ravintoloita koskevia rajoituksia lievennetä. Päätös osoittaa, ettei valtioneuvosto kunnioita elinkeinovapautta, omaisuudensuojaa eikä työntekijöiden oikeutta työhön. Valtioneuvosto ei piittaa sen harkintavaltaa rajoittavista tartuntatautilain säännöksistä eikä aiemmista omista päätöksistään. Ankarat rajoitustoimet oli tarkoitettu poikkeusoloihin ja epidemian tasolle 2. Niitä ei ollut tarkoitettu sovellettaviksi tilanteessa, jossa tartunnat vähenevät, ovat määrällisesti pieniä, tartuntaketjut voidaan jäljittää tehokkaasti ja rokotukset etenevät rivakasti. Valtioneuvosto suhtautuu erittäin ylimielisesti yrittäjien ja työntekijöiden taloudelliseen ja henkiseen ahdinkoon. On paheksuttavaa, että valtioneuvosto asettaa yhtäältä matkailu- ja ravintola-alan ja toisaalta tapahtuma-, kulttuuri- ja urheilualan vastakkain. 

Sodexon ravintola Foodhub haluaa olla vastuullisuudessa askeleen muita edellä. Ravintolan omissa tiloissa toimii kasvihuone Greenhub, josta saadaan tarpeita ravintolan lounastarjontaan.

Korona on pakottanut ravintolat miettimään konseptiensa päivittämistä. Yritykset ovat keskittyneet noutoruokaan ja kotiinkuljetuksiin, sillä niiden suosion uskotaan kasvavan voimakkaasti myös pandemian jälkeen. Ravintolamaailman uusin ilmiö ovat niin sanotut pilvikeittiöt, ja tämä näkyy Finnveran rahoituskyselyissäkin.

Viisi Tähteä Median päätoimittaja Eeropekka Rislakki tekee artikkelissaan analyysin Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2021 -äänestyksen tuloksista ja äänestäjien kommenteista. Ravintolakulttuurissa tapahtuu koko ajan valtavasti, vaikka koronarajoitukset ja epävarmuus tulevasta kalvavat koko alaa. Rislakin mukaan fine diningin on keksittävä itsensä uudestaan, sillä nyt hyvän ravintolakokemuksen ytimessä on aistittava tunnelma – ei tähtikokki.

Alle 27-vuotiaiden kokkien suomenmestaruuskilpailuissa Jyväskylässä nuoret keittiöalan ammattilaiset ottivat mittaa toisistaan valmistamalla kolmen ruokalajin menun. Kilpailun voittaja Vilja Valliranta lähtee seuraavaksi taistelemaan voitosta kansainvälisiin kilpailuihin. Syyskuussa 2021 maailman parhaat nuoret kokit kilpailevat Ranskan Pariisin Cordon Bleu -koulussa.

Hallituksen olisi tullut aiemman käytäntönsä mukaisesti tarkastella ravintoloita koskevia rajoitustoimia tämän viikon lopussa. Hallituskriisin takia hallitus ei lievennä ravintoloita koskevia rajoituksia, vaikka ankarat rajoitustoimet eivät ole enää välttämättömiä eivätkä oikeasuhtaisia. Toimimattomuudellaan hallitus syventää ravintolayrittäjien ja -työntekijöiden sekä heidän perheidensä taloudellista ja henkistä ahdinkoa. Eduskunta on jo 19.3. kiirehtinyt hallitusta luomaan maahantuloon menettelyn, joka mahdollistaa ulkomailta Suomeen saapuvan matkailun liikennemäärien kasvaessa. Hallitus ei ole tehnyt tällaista esitystä eduskunnalle.

“Parhaimmillaan laadukkaiden italialaispizzojen take away -myynti on käynnissä kolmessa päivässä”, lupaavat Pizza Cartelin Pertti Kallioinen ja Wihurin Metro-tukun Tomi Ylä-Rautio.

lauantai, 06 helmikuu 2021 08:21

Suomen paras pasta!

Kirjoittanut

Kysyimme lukijoiltamme, mistä ravintolasta löytyy Suomen paras pasta. Katso alta mitä ravintoloita äänestettiin.

1. Makaronitehdas, Helsinki
Makaronitehtaassa keskitytään yhteen asiaan: Tekemään Suomen parasta ja tuoreinta pastaa. Lisäaineeton pasta viimeistellään herkullisilla lisukkeilla, pastakastikkeilla ja ravintolan keittiöissä valmistuvilla makkaroilla. "Pastan tekeminen on meille vakava asia, josta palkintona on asiakkaidemme iloiset ilmeet."

Herkullisen ruoan lisäksi Makaronitehdas tarjoaa laadukkaan viinivalikoiman, osaavan ja ystävällisen palvelun ja viihtyisän ravintolamiljöön.

torstai, 21 tammikuu 2021 07:22

Sodexo tuo kauppoihin Simply to go -ateriasarjan

Kirjoittanut

Sodexo on lanseerannut Simply to go -ateriasarjan, jonka tuotteet ovat myynnissä pääkaupunkiseudun valituissa marketeissa. Ennen koronaa Sodexon ravintoloissa lounasti yli 30 000 suomalaista päivässä, joten aluevaltaus on luonteva kädenojennus etätöitä tekeville suomalaisille.

Pursiseura Espoon Merenkävijät on valinnut kotisatamaansa Espoon Haukilahteen uuden ravintoloitsijan. Kokki, ravintoloitsija ja keittokirjailija Sikke Sumari avaa yhdessä NoHo Partnersin kanssa seuran tiloihin Haukilahden rantaan uudistetun makasiiniravintolan kesäkaudelle 2021.

Sivu 1 / 6

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia

  • Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä
    Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä Nuuksio Lakeland -yritysverkosto luo Nuuksion järviylängölle elämyksellisiä matkailukokemuksia. Seitsemän matkailuyrityksen yhteinen hanke on keskittynyt kehittämään alueen yritysten välistä yhteistyötä sekä palvelutarjontaa.
    Aktiviteetit
  • 30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan
    30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan Kolin kansallispuisto täyttää tulevana viikonloppuna 30 vuotta. Viime vuonna Kolin kansallispuistossa tehtiin käyntimääräennätys yli 236 000 käyntiä. Luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset ovat yksi syy kansallispuistojen suosion nousuun. Suojelualueiden hyödyntäminen matkailussa on mahdollista, kun se sovitetaan yhteen suojelutavoitteiden kanssa.
    Aktiviteetit
  • Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana
    Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana Villi Pohjola ja Lomarengas selvittivät suomalaisten matkailijoiden suhtautumista kotimaan elämyspalveluihin. Vastaajista 49 % kertoi olevansa kiinnostunut maksullisista elämyspalveluista lomansa aikana Suomessa. Halutuimmiksi tuotteiksi nousivat huskyajelut, vierailut huskytiloilla sekä välinevuokraus.
    Aktiviteetit