Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Suomen Inflaatio elokuussa 2023

 

5,6% (-0,9)

Lasku heinäkuusta enimmäkseen sähkön hintaindeksin korjauksesta. 
Euroalueen inflaatio elokuussa 5,3%.

 Kuluttajien luottamusindikaattorin elokuussa 2023

-8,0 (-0,8)

(vuosimuutos ja edellisestä kuukaudesta)

Space
Space
Space
tiistai, 20 syyskuu 2022 19:02

Pohjoismaisen matkailusymposiumin 30-vuotisjuhlavuosi houkuttelee Porvooseen noin 150 tutkijaa

Kirjoittanut Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Haaga-Helian Porvoon Campus isännöi vuosittaista Nordic Symposium on Tourism and Hospitality Research -tapahtumaa Haaga-Helian Porvoon Campus isännöi vuosittaista Nordic Symposium on Tourism and Hospitality Research -tapahtumaa kuva: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helian Porvoon Campus isännöi vuosittaista Nordic Symposium on Tourism and Hospitality Research -tapahtumaa 27.–29.9.2022. Symposiumin teema liittyy matkailun ajankohtaisiin aiheisiin, kuten kestävään kehitykseen, elämyksiin ja esteettömyyteen.

Pohjoismaisella matkailututkimuksella on pitkät perinteet. Tutkijat ovat kokoontuneet vuosittaisiin symposiumeihin 1990-luvun alusta lähtien. Tämän vuoden symposium järjestetään Porvoossa 27.–29. syyskuuta, jolloin kaupunkiin saapuu noin 150 tutkijaa eri Pohjoismaista, Baltiasta ja muualta Pohjois-Euroopasta.

Tutkijat esittelevät symposiumin aikana tutkimushankkeita, jotka liittyvät matkailun ajankohtaisiin teemoihin, kuten matkailun kestävään kehittämiseen, matkailuun elämysalana ja digitalisaatioon. Porvoon symposium on kolmaskymmenes vuosittain järjestettävän tapahtuman historiassa.

Matkailu muutoksessa

Matkailun tutkimus on tärkeää aikana, jona monet kriisit ovat vaikuttaneet alaan sekä Suomessa että muualla maailmassa. Kriiseistä merkittävin on ollut COVID-19-pandemia, joka käytännössä pysäytti koko kansainvälisen matkailun. Myös Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on herättänyt huolen matkustamisen turvallisuudesta erityisesti Pohjois-Euroopassa. Samaan aikaan matkailun kestävyydestä keskustellaan. Suuri kysymys on, lisäävätkö viime vuosien mullistukset vihreiden ja entistä kestävämpien vaihtoehtojen kysyntää.

Suomen tunnetuin kestävän matkailun tutkija, Oulun yliopiston professori Jarkko Saarinen on yksi symposiumin pääpuhujista. Muut pääpuhujat ovat norjalainen matkailuelämysten asiantuntija Nina K. Brit Prebensen ja Iso-Britanniasta kotoisin oleva Iis Tussyadia, joka tutkimuksessaan keskittyy matkailualan digitalisaatioon.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta yliopettaja Jarmo Ritalahti vastaa konferenssin toteutuksesta. Tieteellisen toimikunnan puheenjohtaja Itä-Suomen yliopiston professori Raija Komppula. Useat Haaga-Helian Porvoon Campuksen opettajat ja opiskelijat ovat olleet mukana tapahtuman suunnittelussa yli vuoden ajan.

Symposium tarjoaa pohjoismaisille tutkijoille mahdollisuuden kohdata toisensa kasvokkain ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen. Järjestäjinä odotamme uusia ajatuksia siitä, miten matkailu on kehittynyt Pohjoismaissa viime vuosina, mutta myös uusia verkostoja ja tutkimusideoita, jotka tukevat osaltaan matkailualan tulevaa kehitystä.

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia