Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 05 touko 2020 09:51

Messukeskus julkaisi ensimmäisenä tapahtumajärjestäjänä kattavan vastuullisuusraportin - teko hakee vertaistaan jopa globaalisti

Kirjoittanut Messukeskus
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen kuva: Messukeskus

Messukeskus näyttää vastuullisuusraportillaan suuntaa koko tapahtuma-alalle. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä on listannut raporttiinsa kohta kohdalta koko tähän saakka tekemänsä työn YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelmassa.

Messukeskuksessa on käynnistetty ohjelma, jolla varmistetaan turvallinen tapahtumastartti koronarajoitusten aikanaan purkautuessa.

YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma (Agenda2030) tähtää maailmaan, jossa ympäristö, talous ja ihminen otetaan tasavertaisesti huomioon. YK:n tavoitteisiin voimakkaasti sitoutunut Messukeskus keskittyy työssään siihen, miten tapahtumien järjestämisestä ja niihin osallistumisesta tehdään kestävää. Vastuullisuus on keskeinen osa Messukeskuksen arvoja ja kattaa vastuun ympäristöstä, taloudesta ja ihmisistä.

Ilmastotekoja ja palkittua energiatehokkuutta

Messukeskuksen tähän saakka tunnetuimmat kestävän kehityksen valinnat liittyvät ilmastotekoihin (SDG 13). Työtä kirittää vuosi sitten asetettu vastuullisuustavoite: olla 110-prosenttisesti hiilineutraali tapahtumatalo vuonna 2029. Messukeskus on energiatehokkuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka hyötykäyttää 99 % jätteistään (SDG 12), tuottaa katoillaan aurinkoenergiaa Helsingin suurimpiin kuuluvassa aurinkovoimalassa (SDG 7) ja on lyhyessä ajassa puolittanut vedenkulutuksensa (SDG 6). Yhteistyötä tehdään myös esimerkiksi John Nurmisen Säätiön kumppanina #MEIDÄNMERI-kampanjassa Itämeren suojelemiseksi (SDG 14).

Lipputuloja hyvinvointiin, työtä osatyökykyisille

Isoja askelia on otettu myös sosiaalisen vastuun saralla. Messukeskus on ohjannut lipputulojaan hyvinvointiin ja tarjoaa ainutlaatuisen oppimisympäristön erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille kumppaninaan Ammattiopisto Live (SDG 10). Yhteistyö Suomen UNICEFin kanssa puolestaan mahdollisti kouluvuoden lähes 20 000 lapselle tai elintärkeän poliorokotteen yli 1,8 miljoonalle lapselle (SDG 1). Tänä vuonna jokainen Messukeskuksen työtekijä voi käyttää päivän vapaaehtoistyöhön itse valikoimassaan kohteessa.

Työtä ja tuloja koko pääkaupunkiseudulle – myös pandemian jälkeen

Messukeskus työllistää ja tuo tuloa pääkaupunkiseudulle 282 miljoonalla eurolla (SDG:t 8 ja 9). Myynnin lisäys esimerkiksi pääkaupunkiseudun hotelleille ja ravintoloille on 88 miljoonaa euroa. Luvut perustuvat Haaga-Helian vuonna 2018 tekemään laskelmaan. Lisää työtä ja talouskasvua pyritään luomaan määrätietoisin tavoittein. Suunnitelmat liittyvät muun muassa kansainvälistymiseen ja kiinteistön jatkokehitykseen.

Juuri nyt päällimmäisenä on kuitenkin huoli tapahtuma-alan tulevaisuudesta pandemian jälkeisessä maailmassa. Pandemian vaikutukset tapahtumaosallistumiseen puhuttavat, niin turvallisuuden kuin tapahtumien erittäin merkittävän talous- ja työllisuusvaikutuksen vuoksi. Messukeskuksessa on jo käynnistetty ohjelma, jolla varmistetaan turvallinen tapahtumastartti koronarajoitusten aikanaan purkautuessa.

- Kun tapahtumia taas päästään järjestämään, ei maailma todennäköisesti ainakaan heti näytä aivan samalta kuin ennen. Tapahtumia kuitenkin tarvitaan ja kaivataan kipeästi, sen ovat asiakkaamme kertoneet meille monin eri tavoin. Omalla aktiivisella toiminnallamme aiomme varmistaa, että tapahtumiin on turvallista tulla sitten, kun taas on tapahtumien aika, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Messukeskuksen SDG-raporttiin voi tutustua sivulla https://messukeskus.com/messukeskus/yrityksena/vastuullisuus/ykn-kestavan-kehityksen-tavoitteet/ 

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia

 • Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä
  Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä Nuuksio Lakeland -yritysverkosto luo Nuuksion järviylängölle elämyksellisiä matkailukokemuksia. Seitsemän matkailuyrityksen yhteinen hanke on keskittynyt kehittämään alueen yritysten välistä yhteistyötä sekä palvelutarjontaa.
  Aktiviteetit
 • 30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan
  30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan Kolin kansallispuisto täyttää tulevana viikonloppuna 30 vuotta. Viime vuonna Kolin kansallispuistossa tehtiin käyntimääräennätys yli 236 000 käyntiä. Luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset ovat yksi syy kansallispuistojen suosion nousuun. Suojelualueiden hyödyntäminen matkailussa on mahdollista, kun se sovitetaan yhteen suojelutavoitteiden kanssa.
  Aktiviteetit
 • Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana
  Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana Villi Pohjola ja Lomarengas selvittivät suomalaisten matkailijoiden suhtautumista kotimaan elämyspalveluihin. Vastaajista 49 % kertoi olevansa kiinnostunut maksullisista elämyspalveluista lomansa aikana Suomessa. Halutuimmiksi tuotteiksi nousivat huskyajelut, vierailut huskytiloilla sekä välinevuokraus.
  Aktiviteetit