Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 05 marraskuu 2019 05:26

Norwegianilta korkeampi käyttöaste ja korkeammat yksikkötuotot lokakuussa

Kirjoittanut Norwegian
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Matkustajaliikenne (RPK) laski -3% lokakuussa, koneiden käyttöaste nousi 2,1 %yksikköä. Matkustajaliikenne (RPK) laski -3% lokakuussa, koneiden käyttöaste nousi 2,1 %yksikköä. Kuvassa Norwegian 787 Dreamliner, kuva Norwegian

Norwegianin lokakuun liikennetiedot osoittavat, että yksikkötuotot nousivat seitsemäntenä peräkkäisenä kuukautena. Ne olivat kuusiprosenttia korkeammat kuin samana ajankohtana viime vuonna. Samaan aikaan käyttöaste nousi runsaat kaksi prosenttia.

Kaikkiaan 3 118 722 matkustajaa lensi Norwegianilla lokakuussa. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) laski kolme prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) laski viisi prosenttia. Käyttöaste nousi 87,1 prosenttiin, nousua 2,1 prosenttiyksikköä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että yksikkötuottojemme kasvu jatkui lokakuussa samalla kun koneemme täyttyivät hyvin ja täsmällisyytemme parani. Olemme sopeuttaneet reittiverkostoamme ja kapasiteettiämme alkavaan talvisesonkiin varmistaaksemme, että olemme hyvissä asemissa vastaamaan todelliseen kysyntään. Lokakuun luvut osoittavat, että toteutamme strategiaamme suunnitellusti ja siirrymme kasvusta kannattavuuteen, sanoo Norwegianin vt. konsernijohtaja Geir Karlsen.

Lokakuussa yhtiön CO2-päästöt laskivat 67 grammalla matkustajakilometriä kohti, missä on 8,5 prosentin vähennys verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna siitä huolimatta, että MAX-koneet ovat maassa ja yhtiön on pitänyt vuokrata vanhempaa korvaavaa kalustoa.

Norwegianilla on yksi maailman nykyaikaisimmista ja polttoainetehokkaimmista lentolaivastoista, jonka keski-ikä on 3,8 vuotta. Yhtiö on vähentänyt matkustajakohtaisia päästöjä 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien. Jos ainoastaan Norwegianin oma kalusto olisi huomioitu päästöluvuissa, olisi päästöjen vähennys ollut vieläkin suurempi lokakuussa.

Norwegian operoi 99,7 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista lokakuussa. Täsmällisyys oli 83,3 prosenttia, nousua 3,6 prosenttiyksikköä. Vuokrakaluston käyttö vaikutti negatiivisesti täsmällisyyteen myös tässä kuussa.

Viimeksi muutettu torstai, 07 marraskuu 2019 05:31
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia