Kyrö Distillery Companyssa aloitettiin 28. elokuuta muutosneuvottelut, joiden taustalla oli muun muassa talouden epävarmuudesta johtuva kuluttajien ostovoiman heikkeneminen, ja siten ennakoitua heikompi myynnin kasvu. Tavoitteena oli vuositasolla noin 2 miljoonan euron kassavirtaan vaikuttavat säästöt. Lisäksi organisaation toimintaa haluttiin uudistaa muokkaamalla sitä vastaamaan paremmin kannattavan kasvun tavoitetta.
Muutosneuvottelut on nyt saatu päätökseen. Yhtiön toimintoja organisoidaan uudelleen lisäämällä omistajuutta ja taloudellista vastuuta tiimeille. Uudelleenorganisoinnin myötä henkilöstövähennysten tarve on 4 henkilöä, ja yhtiön koko henkilöstö lomautetaan yhdeksi kuukaudeksi vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Tarvittavien lomautusten ja vähennysten määrä neuvoteltiin yhteistyössä henkilöstön kanssa noin puolet pienemmäksi kuin ennakkoon arvioitiin.
Säästöjä syntyy lisäksi markkinointi-investointien tarkastamisesta, hallinnollisisten kustannusten karsimisesta ja viskituotannon sopeuttamisesta. Yhteensä säästötoimenpiteillä saadaan aikaan noin 1,7 miljoonan euron vuotuiset kassavirtaperusteiset säästöt.
"Muutosneuvotteluiden myötä pyrimme ensisijaisesti kannattavaan kasvuun aikana, jolloin korkea inflaatio ja korot sulkevat sekä kuluttajien että rahoittajien kukkaronnyörejä", sanoo Kyrö Distillery Companyn toimitusjohtaja Jouni Ritola.
"Nyt tehdyt todella vaikeat päätökset ovat välttämättömiä Kyrön tulevaisuuden turvaamiseksi. Olen kiitollinen kaikille kyröläisille neuvottelujen lopputuloksesta, ja tässäkin tilanteessa, heidän omistautuneesta työstään."
Toiminta kansainvälisillä markkinoilla jatkuu ja säilyy tärkeänä osana yhtiön tulevaisuuden kasvua. Investointien kohdentamista ja suuruusluokkaa kuitenkin tarkastellaan jatkuvasti.
Viski pysyy tulevaisuudessakin keskiössä - Kyrön viskiportfolio on nyt valmis
Kyrö Distillery Companyn tarina alkoi saunanlaiteilla nautitusta ruisviskistä vuonna 2012, ja viski pysyy Kyrön toiminnan keskiössä myös tulevaisuudessa. Nyt Kyrön neljä erilaista mallastettua ruisviskiä muodostavat tislaamon viskivalikoiman perustan. Yrityksessä katsotaan tulevaisuuteen pitkällä tähtäimellä.
"Olemme tislanneet ginin ohella puolitoista miljoonaa litraa viskiä, joka parhaillaan kypsyy pullotusvalmiiksi tynnyrivarastoissamme. Takana on investointipainotteinen ajanjakso, jonka lopputulos on maisteltavissa rukiisen perusvalikoimamme muodossa. Viskimme ovat jo kansainvälisesti tunnustettuja, ja seuraava tavoitteemme on saattaa ne laajemmin ihmisten huulille ympäri maailman", Ritola päättää.