Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
keskiviikko, 15 maaliskuu 2023 12:26

Ylellisyyttä Saana-tunturin juurella – Tänään avautuva design-hotelli tarjoaa ympärivuotista majoitusta ja ravintolapalveluita Kilpisjärvellä

Kirjoittanut Santa's Hotels
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ravintola Rakkassa ikkunapöytiä riittää kerralla useammalle ruokailijalle. Ravintola Rakkassa ikkunapöytiä riittää kerralla useammalle ruokailijalle. Kuva: Santa's Hotels

Uusi Santa’s Hotel Rakka tarjoaa Saana-tunturin ja Käsivarren erämaan kävijöille 42 hotellihuonetta sekä maisemaravintolan. Hotellin laadukas, pohjoismainen design sekä seinän kokoisista ikkunoista avautuvat jylhät tunturimaisemat luovat keskenään näyttävän kontrastin.

Santa’s Hotel Rakka on osa lappilaista Santa’s Hotels -hotelliketjua. Uusi design-hotelli täydentää ketjun aiempaa majoitusvalikoimaa Kilpisjärvellä.

”Olemme toimineet Kilpisjärvellä vuodesta 2015, jolloin ostimme 22 lomahuoneistoa. Aluksi ne olivat avoinna vain osan vuodesta. Olemme olleet kehittämässä alueen matkailua pitkäjänteisesti ja sen seurauksena lomahuoneistomme ovat palvelleet jo vuosia ympärivuotisesti. Uusi hotelli ja ravintola ovat tarkkaan harkittu päätös, joiden tavoitteena on vastata kasvavaan, ympärivuotiseen kysyntään Kilpisjärvellä”, taustoittaa Santa’s Hotels -ketjun toimitusjohtaja Maarit Aho.

Kilpisjärvellä matkailun kasvu näkyy erityisesti hotellihuonemajoituksen kasvavana kysyntänä.

”Matkanjärjestäjät ovat jo vuosia kyselleet meiltä hotellihuonemajoitusta Kilpisjärveltä, joka olisi korkeatasoista ja auki ympäri vuoden”, kertoo Santa’s Hotels -ketjun myyntijohtaja Eveliina Korhonen.

Luontonäkymät asiakkaiden saataville

Santa’s Hotel Rakan suunnittelu on saanut inspiraation ympäröivästä erämaasta. Hotelli mukautuu ympäröivään maastoon saumattomasti, ja uusien hotellihuoneiden seinän kokoisista ikkunoista avautuu näkymä suoraan tunturimaisemiin. Hotellin sviitistä sekä sviitin saunasta avautuu esteetön panorama-näkymä suoraan Saana-tunturille. Kirkkaalla säällä huoneista voi ihastella myös revontulia. Revontulien näkemiseen Kilpisjärvi on yksi Suomen parhaista paikoista vähäisen valosaasteen ja optimaalisen sijaintinsa ansiosta.

”Viime viikolla meille tuli asiakas, joka oli kuusi yötä etsinyt revontulia Norjan Tromssassa tuloksetta. Tromssalaiset olivat sanoneet hänelle, että jos oikeasti haluat nähdä revontulia, mene Kilpisjärvelle”, kertoo Santa’s Hotel Rakan hotellinjohtaja Oona Kuru.

Uusien hotellihuoneiden seinän kokoisista ikkunoista avautuu näkymä suoraan tunturimaisemiin

Kilpisjärvi on saavutettavissa Helsingistä suorilla lennoilla Tromssaan tai Kittilään, joista perille pääsee esimerkiksi vuokra-autolla tai bussiyhteydellä.

Hotelliravintola maisemapaikalla

Uudesta Ravintola Rakasta näkymät ulottuvat Ailakkavaaralta Saana-tunturille saakka. Lähes kaikki seinät ovat lasia, joten ikkunapöytiä riittää kerralla useammalle ruokailijalle. 

”Ruokalistaan on ammennettu inspiraatiota ympäröivästä luonnosta, suomalaisesta ruokakulttuurista sekä kolmen valtakunnan rajojen läheisyydestä. Listalta löytyy suomalaista taimenta, norjalaistyylistä lammasta sekä myös vegaaniseen ruokavalioon sopivia vaihtoehtoja. Ravintolamme toivottaa tervetulleeksi kaikki Kilpisjärven kävijät”, kertoo Susanne Hulbekkmo, Santa’s Hotelsin kehitysjohtaja.

 

Viimeksi muutettu keskiviikko, 15 maaliskuu 2023 12:36
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia