Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
keskiviikko, 06 maaliskuu 2024 09:36

Turun Ratapihan hotellikumppaniksi Pohjoismaiden suurimpiin kuuluva hotellioperaattori Strawberry

Kirjoittanut Turun Ratapihan Kehitys Oy
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Uuteen kaupunginosaan on tulossa asuinrakennusten ja toimitilojen lisäksi kansainvälinen elämys- ja tapahtumakeskittymä. Uuteen kaupunginosaan on tulossa asuinrakennusten ja toimitilojen lisäksi kansainvälinen elämys- ja tapahtumakeskittymä. kuva Turun Ratapihan Kehitys Oy

Pohjoismaiden suurimpiin hotellioperaattoreihin kuuluva Strawberry toteuttaa Ratapihan areenan yhteyteen hotellipalvelukonseptin, joka tukee kaupunginosan kehittymistä ja alueen palvelutarjontaa. Turun Ratapihan hotelli on Strawberryn ensimmäinen hotelli Turussa.

Turun Ratapihan Kehitys Oy ja Strawberry A/S ovat solmineet 20 vuoden vuokrasopimuksen Turun Ratapihan uuteen kaupunginosaan rakentuvan hotellin operoinnista. Areenan yhteyteen sijoittuva hotelli on tarkoitus avata samaan aikaan Ratapihan areenan kanssa. Tämän hetken arvion mukaan alueen rakennustyöt alkavat vuonna 2025, joten hotelli ja areena juhlivat avajaisiaan loppuvuodesta 2028.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Strawberryn kanssa allekirjoitettuun vuokrasopimukseen ja etenkin heidän innovatiiviseen ajatteluunsa Ratapihalle sijoittuvan hotellin konseptista. Hotelli tuottaa Ratapihalle kansainvälisen palvelukonseptin, joka osaltaan mahdollistaa keskustan laajenemisen ja kaupunginosan syntymisen. Hotelli palvelee toki myös Logomoa ja muita alueen toimijoita ja tuo monipuolisuutta kaupungin hotellitarjontaan. Sopimus on iso askel kohti lopullista päätöstä hankkeen toteutumiselle, kertoo Turun Ratapihan Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kilpimaa.

Korkeatasoista täyden palvelun majoitusta tarjoavaan hotelliin on tulossa 249 huonetta, kokouskeskus ja kuntosali. Lisäksi sen yhteyteen rakennetaan kattoterassiravintola. Hotellista tulee suora sisäyhteys areenalle.

– Olemme seuranneet hotellimarkkinan tilannetta Turussa jo pitkään. On hienoa, että saamme mahdollisuuden avata hotellin yhdessä Suomen kiinnostavimmista urbaaneista kaupunkikehityskohteista. Haluamme myötävaikuttaa osaamisellamme ja kokemuksellamme uuden Ratapihan kaupunginosan kehitykseen. Kohteemme tulee olemaan erinomainen lisä Turun hotellimarkkinaan ja Strawberryn pohjoismaiseen hotellitarjontaan, Strawberryn omistaja Petter Stordalen korostaa.

Strawberryllä on 240 hotellia Pohjoismaissa ja Baltiassa. Suomessa Strawberry omistaa Kämp Groupin ja operoi Clarion-hotelleja. Turun Ratapihan hotellioperaattorihaussa ja vuokrasopimuksessa avusti Finesco Capital Oy yhdessä Nordic Hotel Consultingin kanssa.

Turun Ratapihan uusi kaupunginosa

 • Hotellioperaattorisopimus Strawberryn kanssa solmittiin helmikuussa 2024.
 • Kehitysvaiheen esisopimus monitoimiareenan ja siihen liittyvän hotellin, toimiston ja pysäköintilaitoksen kehittämisestä ja rakentamisesta SRV:n kanssa solmittiin marraskuussa 2023. Rakennustyöt alkavat arviolta vuoden 2025 aikana.
 • Lippuoperaattorisopimus Ticketmasterin kanssa solmittiin marraskuussa 2023
 • Turun kaupunki teki huhtikuussa 2023 päätöksen 42 miljoonan euron osuudesta areenarahoitukseen ja 8 miljoonan euron juniorilainasta.
 • Turun kaupunki on ostanut VR-Yhtymä Oyj:ltä hankkeen tarvitseman ratapihan maa-alueen, jonka kaupunki myy myöhemmin Turun Ratapihan Kehitys Oy:lle.
   

Turun Ratapihan Kehitys Oy

Turun Ratapiha on uusi kaupunginosa, jota suunnitellaan VR:n konepajan alueelle. Kokonaisuuden toteuttamisesta vastaa Turun Ratapihan Kehitys Oy yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Uuteen kaupunginosaan on tulossa asuinrakennusten ja toimitilojen lisäksi kansainvälinen elämys- ja tapahtumakeskittymä. www.turkuratapiha.fi

Viimeksi muutettu keskiviikko, 06 maaliskuu 2024 09:39
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia