Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Suomen Inflaatio toukokuussa 2022

 

7,0% (+1,3%)

 Vuosimuutos +7%

Kuluttajien luottamusindikaattorin saldoluku oli huhtikuussa 2022

-11,7
(-10,5 maaliskuussa)

 

Space
Space
Space
tiistai, 14 kesäkuu 2022 15:45

Telkänpönttökylä nousee Naantalin Saaristoon

Kirjoittanut Herrankukkaro Oy
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Telkänpönttö Telkänpönttö

Maailman kauneimman saariston syleilystä Rymättylästä löytyy makailuyrittäjä, Pentti-Oskari Kankaan unelmasta kasvanut vanhan kalastajakylän päivitetty versio Herrankukkaro.

Herrankukkaron ideana on tarjota hieman erikoisempia majoitusvaihtoehtoja ja virkistystoimintaa erityisesti erilaisille ryhmille. Naantalin asuntomessujen ajan poikkeuksellisesti majoitusta järjestetään myös yksityisille.

- Lapsuuden toiveeni oli saada elää vapaana kuin taivaan lintu. 26 vuotta sitten halusin toteuttaa sen. Lentämiseen eivät käsivoimani riitä, mutta mieleeni juolahti, että voisin ainakin nukkua linnunpöntössä yöni, Pentti-Oskari Kangas muistelee.

Tuumasta toimeen. Seuraavana vuonna Herrankukkaron taianomaiseen saaristoluontoon nousi nukkumisen mahdollistava ja tarpeeksi suuri linnunpönttö. Vuosien mittaan linnunpönttöä ovat käyneet kuvaamassa lukuisat kansainväliset TV-yhtiöt aina BBC:stä ja Kiinan KeskusTelevisiosta myöden.

Lappi täyttyy alueelle hyvin soveltuvista igluista ja revontulimökeistä. Yrittäjän mielestä ne eivät sovellu Suomen Saaristoon. Sen sijaan Telkänpönttö on osa saaristoluontoa ja tuo ihmisen lähelle aitoja asioita.

Koska vuosien varrella useat muutkin yöpyjät ovat kaivanneet linnunpönttöön nukkumaan ja kokeneet sieltä käsin saariston lumoa, on Herrankukkaroon vihdoin valmistunut lisää linnunpönttöjä majoitustarkoitukseen. Lisärakentamisen mahdollisti 23 vuoden odottamisen jälkeen valmistunut asemakaava.

Uudet linnunpöntöt ovatkin ensimmäiseen Herrankukkaron linnunpönttöön verrattuna luksusta, joten mökit nimettiin isojen vesilintujen mukaan. Esimerkiksi Telkkä, Iso-koskelo, Pikkukoskelo, Pilkkasiipi ja Uivelo.

Herrankukkaron ensimmäinen uusi Telkänpönttö nousi entiselle kalastajatilalle viime vuonna ja kuusi uutta linnunpönttöä valmistuivat tänä keväänä. Hauskana yksityiskohtana yrittäjä mainitsee saaneensa Telkänpöntöille Patentti- ja Rekisterivirastolta mallisuojan.

- Telkänpöntöissä majoittuu mukavasti neljä henkilöä ja huoneen varusteluun kuuluu täysin varusteltu keittiö, oma wc ja suihku sekä tervaleppäinen sauna. Erittäin avaran pöntön katseenvangitsijana toimii valtava, lähes kolme metriä halkaisijaltaan oleva pyöreä ikkuna, josta asukkaat voivat ihastella merimaisemaa, vaikka keinutuolissa istuskellen, tunnelmoi Kangas.

Koska kalastajatilalla elellään luontoa kunnioittaen, uudet mökit käyttävät toimintaansa tuuli- ja aurinkoenergiaa. Moderneista, 24 neliön suuruisista pöntöistä löytyvät hyvät unet takaavat moottorisängyt ympärillään saariston hiljaisuus ja huimat näköalat.

Vaikka uusissa mökeissä on omat saunat, voi kalastajakylän nostalgiaan uppoutua varaamalla kokemuksen 124 paikkaisessa, maailman suurimmassa maasavusaunassa ja kaislikkokylpylässä.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 15 kesäkuu 2022 12:09
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

 • Petter Stordalenin hotelliyhtiö Nordic Choice Hotels vaihtaa nimeä
  Petter Stordalenin hotelliyhtiö Nordic Choice Hotels vaihtaa nimeä Kämp Collection Hotelsin ja Clarion Hotelin omistaja Petter Stordalen vaihtaa hotelliyrityksensä nimen Nordic Choice Hotelsista Strawberryksi. Nimenmuutoksella halutaan korostaa yhtiön sitoutumista hotellien palvelutasoon. Seuraavien kymmenen vuoden aikana yhtiö aikoo kaksinkertaistaa hotelliensa määrän ja laajentaa kanta-asiakasohjelmaan sisältyviä etuja ja palveluita. Tavoitteena on luoda omista brändeistä ja ulkoisista kumppaneista koostuva ekosysteemi, joka …
  Hotellit ja majoitus Lue lisää...
 • Savonlinnan Seurahuoneen uudet huoneistot avautuivat kesäsesonkiin
  Savonlinnan Seurahuoneen uudet huoneistot avautuivat kesäsesonkiin Original Sokos Hotel Seurahuoneen uudenlaiset huoneistot Savonlinnan sydämessä ovat valmistuneet. Koenukkujat kävivät testaamassa majapaikan ennakkoon. Saatu palaute on kannustavaa: tyylikäs sisustus, hyvä varustelu ja mainio sijainti matkustajasataman vierellä viehättivät ensimmäisiä vieraita. Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen Niina Härkönen on yksi testiyöpyjistä. Härkönen suosittelee huoneistoja erityisesti etätyöskentelyyn ja pidempään majoittumiseen. ”Täällä voi asustella…
  Hotellit ja majoitus
 • Telkänpönttökylä nousee Naantalin Saaristoon
  Telkänpönttökylä nousee Naantalin Saaristoon Maailman kauneimman saariston syleilystä Rymättylästä löytyy makailuyrittäjä, Pentti-Oskari Kankaan unelmasta kasvanut vanhan kalastajakylän päivitetty versio Herrankukkaro.
  Hotellit ja majoitus Lue lisää...

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

 • Pride-vuosi rikkoo jälleen ennätyksiä - 30 tapahtumaa aina syyskuulle saakka
  Pride-vuosi rikkoo jälleen ennätyksiä - 30 tapahtumaa aina syyskuulle saakka Sateenkaariliikkeen pride-tapahtumia järjestetään taas tänä vuonna ympäri Suomea, noin kolmisenkymmentä kappaletta. Tänä vuonna teemana Pride-tapahtumissa on esimerkiksi maailmantilanteen vastaava Rauhaa ja rakkautta.
  Tapahtumat
 • Tapahtuma-, kulttuuri- ja viihdealan kesästä tulossa vilkas
  Tapahtuma-, kulttuuri- ja viihdealan kesästä tulossa vilkas Viimeiset kaksi kesää koronapandemiasta kärsineiden kulttuuri-, viihde- ja vapaa-ajan palveluiden kesäsesongista odotetaan tänä vuonna vihdoin yhtä vilkasta kuin ennen koronaa. Toisaalta riskit, kuten ulkomaisten matkailijoiden vähyys erityisesti Uudellamaalla, saattavat näkyä edelleen kävijämäärissä, arvioi Palvelualojen työnantajat Paltan pääekonomisti Martti Pykäri.
  Tapahtumat
 • Matkamessujen ohjelma on julkistettu, koronapassilla turvallisesti tapahtumaan
  Matkamessujen ohjelma on julkistettu, koronapassilla turvallisesti tapahtumaan Lupa matkustaa – License to Travel kiteyttää matkamessujen pääteeman matkailun käynnistymiseen uudessa tilanteessa, jossa totutellaan koronapassin laajaan käyttöön matkustettaessa. Matka 2022 -messut toivottaa kävijät tammikuussa tervetulleiksi koronapassitarkastuksen läpi. Tapahtuman partnerimaa on Kreikka, jonka odotetaan ensi kesänä nousevan suomalaisten suurimmaksi lomakohteeksi.
  Tapahtumat

Aktiviteettiuutisia