Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
keskiviikko, 15 tammikuu 2020 07:03

Scandic Pasila avautuu toukokuussa tapahtumien keskiöön ─ vastuullisuus tärkeässä roolissa hotellien uudistuksissa

Kirjoittanut Scandic Hotels
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Scandic Jyväskylä Station uudistettu hotellihuone. Scandic Jyväskylä Station uudistettu hotellihuone. Scandic Hotels

Täysin uudistuva Scandic Pasila avaa ovensa toukokuussa 2020. Rento ja nykyaikainen hotelli sijaitsee Pasilan ytimessä, tapahtumien äärellä. Hotelliin on loistavat liikenneyhteydet junalla, raitiovaunulla, linja-autolla sekä omalla autolla, jolle on hotellissa myös erinomaiset halli- ja ulkopysäköintipaikat. Hotellin rauhallinen sijainti Keskuspuiston laidalla takaa lisäksi hyvät ulkoilumahdollisuudet.

”Pasilan alueella järjestetään lukuisia tapahtumia. Scandic Pasilan läheisyydessä, vain lyhyen kävelymatkan päässä, sijaitsevat Messukeskus, Hartwall Areena, Helsingin jäähalli sekä uudistunut Pasilan rautatieasema ja suuri kauppakeskus”, kertoo Scandicin kaupallinen johtaja Christian Borg.

Uusin Scandic tarjoaa 178 upeasti uudistettua modernia ja viihtyisää huonetta. Osa hotellin tilavista huoneista sopii mainiosti niin kaveriseurueille kuin perheillekin. Kaikissa huoneissa on uudistuksen jälkeen jäähdyttävä ilmastointi.

Hotellin katutasossa avautuu uusi kotoisa kortteliravintola ja baari. Rento, rehellinen ja kaupungin legendaaristen kortteliravintoloiden innoittama ruoka, sekä lämmin tunnelma toivottavat tervetulleeksi ja viihtymään.

Valoisat ja muunneltavat kokous- ja juhlatilat soveltuvat kokousten ja juhlatilaisuuksien lisäksi myös näyttelyiden järjestämiseen. Tilat sijaitsevat samassa kerroksessa, jossa hoituvat kätevästi myös herkulliset ja inspiroivat kokoustarjoilut. Scandic Pasilan kaikissa kokoustiloissa on ikkunat ja moderni kokoustekniikka.


Uudistuvia hotelleja ympäri Suomen

”Tavoitteenamme on luoda ylivertaisia asiakaskokemuksia. Tätä tavoitetta tukee se, että tällä hetkellä Scandic-hotelleissa on käynnissä mittavat uudistusohjelmat, joiden avulla parannamme entisestään vieraidemme viihtyvyyttä hotelleissamme. Olemme erityisen ylpeitä siitä, että uudistamme hotellejamme läpi Suomen”, sanoo Borg.

Scandic Rukahovi, Kuusamo  

Rukan kylän sydämessä sijaitseva Scandic Rukahovi uudistuu vastaamaan paremmin nykypäivän aktiivilomailijan tarpeita kevään vilkkaimmaksi hiihtokaudeksi. Talven 2019 - 2020 aikana uudistunut siipi on kokenut mittavan muodonmuutoksen aina rakennuksen talotekniikasta, uusista ikkunoista sekä parannetusta ilmanvaihdosta lähtien.

Huoneiden selkeä skandinaavinen sisustus on hakenut inspiraationsa modernista pohjoisesta. ”Värimaailmassa on pohjoisen lumen, jään, kallion ja veden viileitä sävyjä sekä metsien vihreyttä”, kertoo Scandic Rukahovin hotellinjohtaja Lea Riekki.

”Uskon sekä kansainvälisten että kotimaisten vieraidemme ihastuvan uusien huoneiden tunnelmaan”, iloitsee Riekki.

Scandic Waskia, Vaasa 

Vaskiluodon merellisissä maisemissa sijaitsevan hotellin 84 huonetta ovat saaneet uuden modernin ilmeen. Sisustuksen värimaailma myötäilee Merenkurkun saarien ja karien harmaita sävyjä täydennettynä ympäröivien puiden vihreydellä.

”Vaasa on suosittu matkailukohde kotimaisten ja myös pohjoismaalaisten matkailijoiden parissa. Hotellin yhteydessä toimiva Tropiclandian kylpylä on perhelomailijoiden suosiossa. Erilaiset huonetyypit sopivat niin yksittäisen matkailijan kuin perheidenkin tarpeisiin. Uusitut huoneet lisäävät vieraidemme viihtyvyyttä. Lämpöisinä kuukausina uusi huonekohtainen jäähdytys ilahduttaa vieraitamme”, kertoo Scandic Waskian hotellinjohtaja Marko Paulin.

Scandic Waskia on alueella tunnettu monien kokouksien, juhlien sekä tapahtumien pitopaikkana ja nyt sen kokoustekniikkaa on päivitetty vastaamaan entistäkin paremmin nykypäivän kokoustajien tarpeita.

Scandic Rovaniemi City  

Rovaniemen ydinkeskustassa sijaitsevan hotellin uudistus valmistui juuri jouluksi Lapin matkailun sesonkiin. Scandic Rovaniemi City on käynyt läpi mittavan remontin viime vuosien aikana. Uudistuksen viimeisessä vaiheessa uuden ilmeen saivat ravintolat Bord ja Atrium sekä hotelliaula. Kaikki 178 huonetta on peruskorjattu vuosina 2016 ja 2017, jolloin hotelli laajentui 11 huoneella.

”Olemme tyytyväisiä, että useamman vuoden uudistumisprojekti on tullut päätökseen ja saamme tarjota kansainvälisille ja kotimaisille vieraillemme entistä parempia hotelli- ja ravintolaelämyksiä”, sanoo Scandic Rovaniemi Cityn hotellinjohtaja Tammi Karjalainen.

”On mahtava huomata, kuinka hyvin kokonaisuussuunnittelussa on onnistuttu huomioimaan hotellin toiminnallisuus ja tunnelmallisuus sekä vieraiden viihtyminen”, iloitsee Karjalainen.  

Scandic Jyväskylä Station 

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan hotellin huoneuudistus on hyvässä vauhdissa ja ensimmäiset huoneet ovat jo käytössä. Hotellin huoneet ja kylpyhuoneet saavat uudistuksessa modernin selkeälinjaisen sisustuksen ja hotellikäytävät uuden ilmeen.

”Hotellin kaikki pinnat lattiasta kattoon tullaan uudistamaan kevääseen mennessä. Olemme saaneet jo uudistettujen huoneiden värimaailmasta ja toiminnallisuudesta kiitosta vierailtamme”, kertoo Scandic Jyväskylä Stationin hotellinjohtaja Birgitta Siitari.

Siitari antaa kiitokset myös henkilökunnalleen: ”Olen erittäin ylpeä henkilökunnastamme, joka on uudistustöidenkin keskellä menestyksekkäästi pitänyt huolta vieraistamme”.

Scandic Kaisaniemi, Helsinki 

Osa suositun ja keskeisellä paikalla Helsingin keskustassa sijaitsevan Scandic Kaisaniemen huoneista on päivitetty uuteen aikaan. Huoneiden ilmettä on raikastettu uusilla väreillä ja kalusteilla. Myös saunaosasto on päivitetty:

”Uudistimme myös saunaosastomme, jotta vieraamme voivat nauttivat paremmista löylyistä”, kertoo Scandic Kaisaniemen hotellinjohtaja Satu Järvelä.

Scandic Seinäjoki 

Scandic Seinäjoen kaikki 135 huonetta kokevat muodonmuutoksen talven aikana. Myös toisen kerroksen ravintolasali tulee uudistuksen myötä olemaan paremmin käytettävissä tapahtuma- ja juhlatilana.

”Huoneiden värimaailma saa uuden lämpimän sävyn ja kalusteitakin uusitaan”, kertoo Scandic Seinäjoen hotellinjohtaja Pia Lehtilä.

Scandic Joensuu 

Scandic Joensuun huoneet ja huonekäytävät saavat uutta ilmettä alkutalven aikana. Myös hotellin aulassa ja aulabaarissa toiminnot paranevat uudelleen järjestelyjen jälkeen.

”Näin voimme tarjota vieraillemme mukavan seurustelutilan hotellin katutasossa”, kertoo Scandic Joensuun hotellinjohtaja Auli Kauppinen.


Uudistuksissa on huomioitu huonekalujen ja materiaalien uudelleenkäyttö

Scandic on ollut vastuullisen toiminnan edelläkävijä jo vuodesta 1993, ja se on työskennellyt tavoitteellisesti ympäristökuormituksen pienentämiseksi sekä toiminut vastuullisena vaikuttajana yhteiskunnassa edistäen taloudellista ja sosiaalista hyvinvointia.

”Hotellien saneerausten yhteydessä uusiokäytämme materiaaleja ja huonekaluja mahdollisimman paljon”, kertoo Christian Borg.

Hyväkuntoisia huonekaluja, tekstiilejä, valaisimia ja minibaareja toimitetaan käytettäväksi sisarhotelleihin sekä lahjoitetaan hyväntekeväisyysjärjestöille. Monet Scandicin uudistuskohteet tarjoavat myös työmahdollisuuksia paikallisille rakennusliikkeille ja muille toimijoille.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 15 tammikuu 2020 07:26
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia

 • Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä
  Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä Nuuksio Lakeland -yritysverkosto luo Nuuksion järviylängölle elämyksellisiä matkailukokemuksia. Seitsemän matkailuyrityksen yhteinen hanke on keskittynyt kehittämään alueen yritysten välistä yhteistyötä sekä palvelutarjontaa.
  Aktiviteetit
 • 30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan
  30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan Kolin kansallispuisto täyttää tulevana viikonloppuna 30 vuotta. Viime vuonna Kolin kansallispuistossa tehtiin käyntimääräennätys yli 236 000 käyntiä. Luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset ovat yksi syy kansallispuistojen suosion nousuun. Suojelualueiden hyödyntäminen matkailussa on mahdollista, kun se sovitetaan yhteen suojelutavoitteiden kanssa.
  Aktiviteetit
 • Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana
  Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana Villi Pohjola ja Lomarengas selvittivät suomalaisten matkailijoiden suhtautumista kotimaan elämyspalveluihin. Vastaajista 49 % kertoi olevansa kiinnostunut maksullisista elämyspalveluista lomansa aikana Suomessa. Halutuimmiksi tuotteiksi nousivat huskyajelut, vierailut huskytiloilla sekä välinevuokraus.
  Aktiviteetit