Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
torstai, 18 tammikuu 2024 16:43

S-ryhmässä uskotaan Suomi-matkailun nousuun – varauksia jopa 30 % viime vuotta enemmän 

Kirjoittanut S-ryhmä
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

 

Matkailuala jatkaa piristymistään ja S-ryhmän matkailukaupan vuosi 2024 on lähtenyt positiivisissa merkeissä käyntiin. Sokos Hotellien ja Radisson-hotellien varaustilanteessa on selkeää kasvua edelliseen vuoteen verrattuna. Kasvun varmistamiseksi ryhmässä jatketaan toimialan yhteistyötä Suomi-matkailun vahvistamiseksi ja kehitetään hotelleja palveluineen vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden odotuksiin.  

S-ryhmässä matkailuvuosi 2024 näyttää lupaavalta: tammikuun alkupuolella hotellivarauksia vuodelle on jopa 30 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän niin kotimaan kuin kansainvälisten matkailijoiden osalta.  

Varausten kasvu tulee selkeästi talvimatkailun noususta, kuumin sesonki on juuri nyt. Niin kansainvälinen kuin kotimainenkin matkailu keskittyy nyt erityisesti pääkaupunkiseudulle, Lappiin sekä Lakeland-alueelle Kolin, Tahkon ja Bomban suuntaan, sanoo kaupallinen johtaja Nina Nieminen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta. 

Toimialan kasvamisen elinehto on Suomen vetovoiman lisääminen matkailukohteena. Tämä tarvitsee yhä vahvemmin panostuksia ja yhteistyötä koko arvoketjussa. S-ryhmä tekee aktiivisesti yhteistyötä muun muassa Visit Finlandin, MaRa ry:n ja useiden palveluntuottajien kanssa ja kehittää omaa toimintaansa koko toimialan edistämiseksi.  

Olemme suurin suomalainen matkailualan toimija ja haluamme valjastaa resurssimme koko Suomen matkailun eduksi. Jos Suomi ei matkakohteena kiinnosta, on meidän turha markkinoida hotellejamme tai palveluitamme, toteaa Nieminen. 

S-ryhmä tarjoaa monipuolisia, tasokkaita majoitusvaihtoehtoja ympäri Suomen. Investointeja kohdistetaan sekä jo ennestään laadukkaiden hotellien uudistamiseen mutta myös aivan uusien hotellien rakentamiseen.  

On hienoa olla mukana kehittämässä markkinaa. Meillä S-ryhmän hotelleissa ja resorteissa majoitutaan vuosittain yli 3 miljoonaksi yöksi. Asiakkaat valitsevat meidät syystä ja me pidämme huolta toimintamme ja tarjontamme tasosta, jotta he valitsevat meidät myös uudestaan. Olemme saaneet jälleen tunnustusta asiakaskokemuksen johtamisesta*, mikä kertoo, että teemme aidosti työtä asiakkaiden onnellistamiseksi, sanoo matkailu- ja ravitsemuskaupan ketjujohtaja Juha Helminen. 

Vuonna 2024 avataan uusia ja uudistettuja hotelleja ympäri Suomen

Sokos Hotellit viettävät tänä vuonna 50-vuotisjuhlaansa. Keski-ikäistynyt hotelliketju ei näytä vanhenemisen merkkejä, vaan uudistuu vahvistaakseen onnellistamisen missiotaan. Juhlavuosi tuo mukanaan kiinnostavia uudistuksia ja uutuuksia, joissa korostuvat erityisesti asiakaskokemus, elämyksellisyys ja vastuullisuus: 

Vuoden näyttävin hotelliuutuus Solo Sokos Hotel Pier 4 tullaan avaamaan loppukesästä Katajanokalle puuarkkitehtuurin taidonnäytteeseen, joka kokonaisuutena huokuu suomalaista osaamista, laadukkuutta ja vastuullisuutta upeissa merellisissä puitteissa.  

Tahkon Break by Sokos Hotelliin rakentuu viisikerroksinen uudisosa, johon tulee noin 60 luonnonläheistä huonetta upeine näkymineen Standard-luokasta sviitteihin sekä hemmottelu- ja hyvinvointipalveluita. Hotellin päärakennuksen uudistus valmistui syksyllä 2023. 

Energiatehokas Vaasan Original Sokos Hotel Royal uudistuu kokonaan länsirannikon elämyksellisimmäksi hotellikokonaisuudeksi. Hotellin Torni-osio avautuu uudistettuna helmikuussa 2024, jolloin toinen, Central-osan uudistaminen alkaa. Helmikuussa hotellin 11. kerrokseen avautuu myös uusi saunamaailma, Huippu – Panoramic Sauna & Pool.  

Mittavat uudistukset tänä vuonna saavat myös Original Sokos Hotel Vantaa, Original Sokos Hotel Tapiola Garden Espoossa, Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkelissä, Original Sokos Hotel Alexandra Jyväskylässä ja Break Sokos Hotel Bomba Nurmeksessa.  

Sokos Hotellit sekä Radisson Blu ja Radisson RED -hotellit ovat mukana Matkamessuilla yleisöpäivinä 19.-21.1. sekä ammattilaisille suunnatulla Matka Business Forumilla. Ammattilaispäivillä 18.1. kuullaan myös kehityspäällikkö Jukka Kaartisen puheenvuoro Sokos Hotellien vastuullisuudesta. Lisäksi Sokos Hotels tarjoaa 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi messutarjouksena asiakasomistajille 40 % edullisemmat talvilomat, jotka ovat varattavissa messuilla sekä osoitteessa sokoshotels.fi messujen ajan 18.-22.1. Suomen Radisson-hotelleissa on myös käynnissä messujen aikaan Talviale: kahden hengen huone alkaen 99€, sisältäen aamiaisen. Huoneet ovat varattavissa 18.-22.1. osoitteessa radissonhotels.com. 

*Asiakaskokemusten ammattilaisverkosto CXPA Finlandin selvitys 2023: Asiakaskokemusten johtaminen Suomessa. Sokos Hotels on vuoden johtava asiakaskokemuksiin panostanut yhtiö. 

Viimeksi muutettu torstai, 18 tammikuu 2024 16:48
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia