Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
maanantai, 30 lokakuu 2023 15:29

Primehotels Oy myy Hotel AX:n liiketoiminnan osana uutta strategiaansa

Kirjoittanut Primehotels
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Yhteistyössä nykytaiteilijoiden kanssa toteutettu Hotel AX avasi ovensa Jätkäsaaressa toukokuussa 2022. Yhteistyössä nykytaiteilijoiden kanssa toteutettu Hotel AX avasi ovensa Jätkäsaaressa toukokuussa 2022. kuva travelnews.fi

Keväällä 2020 alkaneella koronapandemialla ja sittemmin Ukrainan sodalla on ollut laaja-alaisia vaikutuksia koko majoitus- ja ravintola-alan kannattavuuteen ja kasvumahdollisuuksiin. Vaikutukset näkyvät myös vahvasti Helsingin hotellimarkkinassa, joka on muuttunut merkittävästi eikä ole vieläkään palautunut korona-aikaa edeltävälle tasolle.

Primehotels vahvistaa toimintaansa ja mukauttaa strategiaansa vallitsevaan korona-ajan jälkeiseen markkinatilanteeseen. Osana uuden strategiansa toteuttamista Primehotels on solminut liiketoimintakaupan, jonka myötä Hotel AX siirtyy osaksi Strawberry-yhtiöitä. Tässä yhteydessä hotellin henkilökunta ja työsuhteet siirtyvät uudelle työnantajalle, osaksi Strawberryn henkilöstöä. Yhteistyössä nykytaiteilijoiden kanssa toteutettu Hotel AX avasi ovensa Jätkäsaaressa toukokuussa 2022 ja alusta saakka hotelli on ollut arvostettu lisä Helsingin hotellitarjontaan ja tärkeässä osassa uuden ja eloisan Jätkäsaaren alueen kehitystä. Tästä kertoo muun muassa Hotel AX:n äskettäin saama Finland’s Leading Design Hotel -palkinto World Travel Awards -kilpailussa.

Liiketoiminnan positiivinen kehitys on näkynyt erityisesti tapahtuma ja vapaa-ajan segmenteissä ja kuluttajien kiinnostuksesta yksilöllistä matkailua ja uniikkeja hotellikonsepteja kohtaan on tullut trendi, jolle ei näy loppua. Tästä kertoo Hotel AX:n saaman tunnustuksen lisäksi Hotel Sveitsin palkitseminen jo neljättä kertaa Suomen parhaana lomakeskuksena World Travel Awards -kilpailun Finland’s Leading Resort -sarjassa.

Jatkossa Primehotels tuleekin panostamaan erityisesti asiakkaidensa kokemukseen ja uniikeista hotelleista koostuvan portfolionsa liiketoimintojen vahvistamiseen sekä kannattavuuteen Helsingissä, Hyvinkäällä, Savonlinnassa ja Varkaudessa.

Viimeksi muutettu maanantai, 30 lokakuu 2023 15:39
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia