Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Suomen Inflaatio helmikuussa 2023

 

8,8% (+0,8%) 

 

Kuluttajien hintaindeksi helmikuussa 2023

118,37
Vuosimuutos 7,9%, kuukausimuutos 0,6%

Ravintolat ja hotellit

124,05
Vuosimuutos 8,4%, kuukausimuutos 1,1%

 

Space
Space
Space
keskiviikko, 05 huhtikuu 2023 05:23

Museolaiva S/S Bore telakalle keväällä

Kirjoittanut Turun ammatti-instituutti
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
S/S Bore palaa korjaustelakalta Forum Marinumin laituriin perjantaina toukokuussa. S/S Bore palaa korjaustelakalta Forum Marinumin laituriin perjantaina toukokuussa.

S/S Bore hinataan Naantaliin Turun korjaustelakalle 14.4.2023 ja alus palaa Forum Marinumin laituriin perjantaina 5.5.2023. Aluksella tehdään ennen ja jälkeen huoltoa siirtoon liittyviä töitä, joten alus on suljettuna yleisöltä 3.4.–16.5.2023 välisen ajan. Asiakkaat ovat tervetulleita takaisin 17.5. alkaen. Kesäkahvila Cafe Navigare avataan 22.5.

Telakoinnin aikana alukselle suoritetaan nk. määräaikaistelakointi, jossa huolletaan aluksen vedenalaiset rungon osat sekä tehdään teknisiä huolto- ja korjaustöitä. Toimenpiteiden tarkoituksena on taata aluksen nykyinen käyttö museo-, hostelli- ja ravintolalaivana sekä turvallinen säilytys paikallaan laiturissa.

Talven aikana aluksella on aloitettu telakoinnin valmistelutyöt, kuten neloskannen myrskykäytävien puuikkunoiden sekä kaikkien puisten kaiteiden osien poistot. Telakoinnin yhteydessä aluksen kaikki vedenpäällisen rungon ja kansirakenteiden vanhat maalikerrokset poistetaan ja alus maalataan kauttaaltaan uudestaan käyttäen Boren alkuperäisiä värisävyjä. Samoin aluksen kuusi pelastusvenettä huolletaan Forum Marinumin laiturilla telakoinnin aikana.

Edellisen kerran S/S Bore oli telakalla syksyllä 2010.

S/S Bore on hostelli, ravintola ja museo – ja ainutlaatuinen oppimisympäristö

S/S Bore on yksi Forum Marinumin alueen museokohteista ja osa merikeskuksen toimintaan nivoutuvaa palvelukokonaisuutta. Museokävijät voivat tutustua laivan ylimmillä kansilla sijaitsevaan näyttelyyn ympärivuotisesti. Vuonna 2022 Boresta avattiin myös Digimuseoon verkkonäyttely, jonka risteilynostalgiasta ammentavat sisällöt ovat saaneet kävijöiltä kiinnostuneen vastaanoton.

Historiallisen merkityksensä lisäksi Bore palvelee Forum Marinumin seminaari- ja tapahtumavieraita. Mahdollisuus majoittua autenttisessa museolaivassa korostaa merikeskuksen ainutlaatuisuutta.

Nykyään S/S Bore toimii Turun ammatti-instituutin oppimisympäristönä hotelli-, ravintola- ja matkailualan sekä puhtausalan opiskelijoille. Oppimisympäristönä laiva on ainutlaatuinen, borelaiset ovatkin ylpeitä laivastaan. Samalla se jatkaa Aurajoen historiallista koululaivaperinnettä.

Telakoinnin aikana Boren henkilökunta työskentelee muissa toimipisteissä tai on työelämäjaksolla päivittämässä osaamistaan.

Laivan henkilökunta toivottaa majoittuvat asiakkaat tervetulleiksi 17.5 alkaen ihastelemaan juuri telakalta palannutta laivaa. Kesäkahvila Cafe Navigare avataan 22.5 ja ilmainen bingo on keskiviikkoisin koko kesän ajan.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 12 huhtikuu 2023 05:39
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia