Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
perjantai, 19 tammikuu 2024 11:50

Matkamessujen 2024 Vastuullisuuskilpailun voittaja on kylpylähotelli ja ravintola Kasnäsudden

Kirjoittanut Messukeskus
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Kylpylähotelli ja ravintola Kasnäsudden hotellijohtaja Tanja Liljeqvist vastaanotti Matkamessujen 2024 vastuulliskilpailun palkinnon. Kylpylähotelli ja ravintola Kasnäsudden hotellijohtaja Tanja Liljeqvist vastaanotti Matkamessujen 2024 vastuulliskilpailun palkinnon. kuva. Matkamessur, Messukeskus

Matkamessujen Vastuullisuuskilpailu huipentui Matkamessuilla. Viidestä finalistista voittoon itsensä pitchasi toisessa sukupolvessa toimiva perheyritys, kylpylähotelli ja ravintola Kasnäsudden, joka palkittiin Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron palkintorahalla.

Matka 2024 Vastuullisuuskilpailun voittaja puhutteli tuomareita laajalla vastuullisuusohjelmallaan, joka kattoi kilpailun osallistumisen kriteerit kaikilla osa-alueilla. Kasnäsudden osoitti myös sinnikkyyttä osallistumalla kilpailuun toisen kerran ja saavutti tällä kerralla voiton.


”Sinnikkyyttä vaaditaan myös vastuullisuustyössä ja osa finalisteista kuten Kasnäsudden, on tehnyt kehitystyötä jo vuosikymmeniä. Kasnäsudden valittiin voittajaksi, koska se vastasi esityksessään kaikkiin kilpailun osallistumisen kriteereihin, joista erityisesti puhutteli meriveden puhdistaminen hotellin ja kylpylän käyttöön sekä laaja sosiaalisen vastuun ohjelma, jossa huomioidaan lähiseudun asukkaat, seniorit ja lapset”, kertoo kilpailun raadin puheenjohtaja Timo Saranpää.


Kasnäsuddenin hotellijohtaja Tanja Liljeqvist kertoi, että tämä tunnustus on erittäin tärkeä heidän koko henkilökunnalle ja perheelle. Hän jakoi auliisti kiitoksia tunteikkaassa palkintojenjaossa ja suunnittelee, että palkintosumma käytetään jollakin tapaa heidän henkilökunnan hyvinvoinnin sekä edelleen vastuullisuusasioiden kehittämiseen. Hän korostaa, että ympäristöasiat ja vastuullisuus on heidän yrityksensä peruskivi.

Ab Kasnäsudden Oy on vuonna 1995 perustettu Ab Salmonfarm Oy:n tytäryhtiö, joka toimii Turun saaristossa, Kasnäsissa. Matkailupalveluja tarjoava yritys on osa perheyritystä, jota tänä päivänä johtaa jo toisessa sukupolvessa Wilhelm Liljeqvist perheineen. Yritykseen kuuluu hotelli, ravintola, kylpylä, kokouspalvelut, vierasvenesatama, Caravan-alue sekä elintarvikekauppa kalatiskeineen, kahvila ja leipomo.

Kilpailun kriteereissäkin mainitut puhtaan energian käyttö ja energian tarpeen vähentäminen, sekä tuotteiden ja paikallisten palveluiden ja yritysten hyödyntäminen on hienolla tavalla otettu huomioon kylpylähotellin ja ravintolan toiminnassa. Sähkö tulee lähisaaren Högsårassa toimivista tuulimyllyistä. Lämmön säästön eteen on tehty toimenpiteitä ja kylpylä, ulkoaltaat sekä ravintola lämmitetään hukkalämmöllä, joka otetaan talteen naapurissa toimivalta Ab Salmonfarm Oy emoyhtiöltä. Myös vesi tulee läheltä, sillä käyttövesi ja kylpylävedet puhdistetaan merivedestä Kasnäsin omalla puhdistamolla. Ravintolassa, kaupassa että kylpylässä tarjotaan lähiviljeltyjä- ja tuotettuja tuotteita.

Kasnäsin toiminnassa on otettu huomioon myös sosiaalinen vastuu. Kaikki Kemiönsaaren seniorit saavat veloituksetta käyttää kylpylän palveluita ja esikoululaisille tarjotaan uimakouluopetusta. He mahdollistavat nuorten kilpauimareiden harjoittelun altaissaan. Myös yhteisöllisyys on Kasnäsille tärkeää, ja he järjestävät kyläläisille muun muassa juhannusjuhlia.

Vuonna 2024 Vastuullisuuskilpailuun osallistui ennätysmäärä (33) alan yrityksiä ja toimijoita. Finaaliin päässeissä yrityksissä vastuullisuuteen oli tartuttu innovatiivisella otteella ja huomioon oli otettu niin ympäristö kuin sosiaaliset tekijät. Kilpailun muut finalistit olivat Haltia Lake Lodge, Matkatoimisto Aventura, Scandic Hotels ja Viking Line.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat tuomariston puheenjohtaja Timo Saranpää; SMAL, Liisa Kokkarinen; Visit Finland, Minna-Maari Harmaala; Haaga-Helia, Lumia Ankkuri; Helsingin Messukeskus.

Viimeksi muutettu perjantai, 19 tammikuu 2024 12:02
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia