Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
maanantai, 01 helmikuu 2021 14:46

Luontokeskus Haltia saa naapuriinsa Haltia Lake Lodgen

Kirjoittanut Haltia Lake Lodge
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Nuuksioon, Suomen Luontokeskus Haltian viereen on tulossa ympäristöystävällisyyteen ja luontoaktiviteetteihin pohjaava hotelli. Nuuksioon, Suomen Luontokeskus Haltian viereen on tulossa ympäristöystävällisyyteen ja luontoaktiviteetteihin pohjaava hotelli. kuva Haltia Lake Lodge

Majoituksen ja luontoelämykset yhdistävä hotellihanke ui rohkeasti vastavirtaan - Nuuksioon, Suomen Luontokeskus Haltian viereen on tulossa ympäristöystävällisyyteen ja luontoaktiviteetteihin pohjaava hotelli.

 - Emme tarjoa pelkkää majoitusta, vaan myös elämyksiä. Jollekin se saattaa olla Nuuksion Pitkäjärvestä ongittu ja itse paistettu kala, jollekin keväinen linturetki asiantuntijaoppaan johdolla, jollekulle melontasafari tai vaikkapa lumimyrskyssä selviämisen simulointiharjoitus. Pääasia on, että jokainen vieraamme löytää itselleen tärkeitä luontokokemuksia, sanoo Haltia Lake Lodgen toimitusjohtaja Teemu Tuomarla.

 - Haltian lähellä ei nyt ole hotellitasoista majoitustoimintaa. Haltia Lake Lodge Oy paikkaa tämän puutteen, joten yritykset ja yhteisöt voivat järjestää myös useita päiviä kestäviä kokouksia luonnonläheisessä ympäristössä.

Luontomatkailu vetää

- Ekologisuus ja ympäristöarvot ohjaavat kaikkea toimintaamme. Vieraille välitetään tietoa ja ohjeita omien valintojen merkityksestä sekä alueen luonnon erityispiirteistä ja niiden kunnioittamisesta.

 Sitoudumme Metsähallituksen Kestävän matkailun periaatteisiin, liitymme Sustainable Travel Finland-ohjelmaan ja hankimme toiminnalle soveltuvan ympäristösertifikaatin. Meillä ei ole muovia tai kertakäyttöpakkauksia ja käyttämämme sähkö on sataprosenttisesti tuulivoimalla tuotettua, kertoo Tuomarla. Hiilinegatiivisuuteen on tarkoitus päästä jo vuoteen 2023* mennessä.

 - Vaikka tilanne on juuri nyt matkailulle vaikea, uskomme lujasti liike-ideaamme. Poikkeusolot ovat osoittaneet luontomatkailun vetovoiman. Tällaiset kohteet ovat varmasti myös ulkomaisten matkanjärjestäjien ykkösvaihtoehtojen joukossa, kun Suomeen suuntautuva matkailu alkaa taas elpyä.

 - Aika kaipaa rohkeita avauksia ja positiivisia tarinoita. Hotelli luo myös uusia työpaikkoja ja antaa lisää työtä Nuuksion alueella toimiville yrittäjille, Tuomarla sanoo.

Hotelli avautuu kesällä

Uuden hotellin kiinteistö on aiemmin ollut läheisen Solvallan urheiluopiston käytössä. Foribon Oy saneeraa 2000-luvulla valmistuneet rakennukset täydellisesti hotellikäyttöön. Hotelliin tulee 20 huonetta, kolme perhehuonetta ja lounge- sekä baaritilat sekä design-shop, jossa myydään suomalaisia lähi- ja designtuotteita.

Haltian kokousvieraista odotetaan merkittävää panosta uuden hotellin liiketoiminnalle. Hotellin saneerauksen arvioidaan valmistuvan niin että ovet avautuvat kesän 2021 aikana. Yhtiön suunnitelmissa on myös laajentuminen Haltian lähialueilla.

 

*Vuosiluku päivitetty 5.2.2021.

Viimeksi muutettu perjantai, 05 helmikuu 2021 08:10
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Taksialalla on nyt töitä tarjolla: ”Alalle pääsy on kevyt mutta tuettu”
  Isoimmissa kaupungeissa sekä pääkaupunkiseudulla tarvitaan lisää työvoimaa taksialalle. Koronan myötä ylikapasiteetti on purkautunut, ja arjen muututtua kohti normaalia ala kärsii jo työvoimapulasta. Esimerkiksi taksiyhtiö Menevä on aloittanut uusien kuskien rekrytoimisen. Taksilain uudistuttua 2018 alalle tuli paljon uusia autoilijoita, ja kaupungeissa oli kysyntään nähden runsaasti tarjontaa. Osa uusista tulokkaista poistui kuitenkin…
  Matkustajaliikenne
 • VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn
  VR panostaa Lapin yöjunaliikenteeseen – lisää 22 vuoroa loppukesään ja syksyyn Junamatkustamisessa on havaittavissa piristymistä ja käynnissä on yksi kotimaanmatkailun vilkkaimmista kausista. VR on palauttanut kevään ja alkukesän aikana yli sata alkuvuonna vähennettyä päiväjunavuoroa liikenteeseen jokaiselle kesäviikolle. Nyt VR tuo yöjunaliikenteeseen kokonaan uusia vuoroja. Yhteensä 22 yöjunavuoroa lisätään yhteysväleille Helsinki–Rovaniemi ja Helsinki–Kolari loppukesän ja syksyn viikonloppuihin.
  Matkustajaliikenne
 • Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen
  Matka-Kosonen luottaa Valeo UV Purifier -ilmanpuhdistimeen Korona-aika on koetellut rankalla kädellä linja-autoyrittäjiä – matkustajamäärät ovat laskeneet ja tartuntaketjuja on päässyt muodostumaan tiukoista rajoituksista ja korkeasta hygieniatasosta huolimatta. Perinteinen linja-autoyhtiö Matka-Kosonen joutui hankalaan tilanteeseen alkuvuonna 2021, kun aivasteleva matkustaja laittoi liikkeelle tartuntaketjun, joka asetti myös ison osan henkilökunnasta karanteeniin.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia