Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
torstai, 14 syyskuu 2023 14:18

Kyrö Distillery Companyn muutosneuvottelut on saatu päätökseen

Kirjoittanut Kyrö Distillery Company
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kyrö Distillery Companyssa aloitettiin 28. elokuuta muutosneuvottelut. Kyrö Distillery Companyssa aloitettiin 28. elokuuta muutosneuvottelut. Kuva: Kimmo Syväri

Kyrö Distillery Companyn elokuussa alkane​e​t muutosneuvottelu​t on saatu päätökseen. ​Yhtiön toimintaa uudelleenorganisoidaan ja tehostetaan. Viski pysyy tulevaisuudessakin Kyrön strategian keskiössä. 

Kyrö Distillery Companyssa aloitettiin 28. elokuuta muutosneuvottelut, joiden taustalla oli muun muassa talouden epävarmuudesta johtuva kuluttajien ostovoiman heikkeneminen, ja siten ennakoitua heikompi myynnin kasvu. Tavoitteena oli vuositasolla noin 2 miljoonan euron kassavirtaan vaikuttavat säästöt. Lisäksi organisaation toimintaa haluttiin uudistaa muokkaamalla sitä vastaamaan paremmin kannattavan kasvun tavoitetta.

Muutosneuvottelut on nyt saatu päätökseen. Yhtiön toimintoja organisoidaan uudelleen lisäämällä omistajuutta ja taloudellista vastuuta tiimeille. Uudelleenorganisoinnin myötä henkilöstövähennysten tarve on 4 henkilöä, ja yhtiön koko henkilöstö lomautetaan yhdeksi kuukaudeksi vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Tarvittavien lomautusten ja vähennysten määrä neuvoteltiin yhteistyössä henkilöstön kanssa noin puolet pienemmäksi kuin ennakkoon arvioitiin.

Säästöjä syntyy ​lisäksi markkinointi-investointien tarkastamisesta, hallinnollisisten kustannusten karsimisesta ja viskituotannon sopeuttamisesta. Yhteensä säästötoimenpiteillä saadaan aikaan noin 1,7 miljoonan euron vuotuiset kassavirtaperusteiset säästöt.

"Muutosneuvotteluiden myötä pyrimme ensisijaisesti kannattavaan kasvuun aikana, jolloin korkea inflaatio ja korot sulkevat sekä kuluttajien että rahoittajien kukkaronnyörejä", sanoo Kyrö Distillery Companyn toimitusjohtaja Jouni Ritola.

"Nyt tehdyt todella vaikeat päätökset ovat välttämättömiä Kyrön tulevaisuuden turvaamiseksi. Olen kiitollinen kaikille kyröläisille neuvottelujen lopputuloksesta, ja tässäkin tilanteessa, heidän omistautuneesta työstään."

Toiminta kansainvälisillä markkinoilla jatkuu ja säilyy tärkeänä osana yhtiön tulevaisuuden kasvua. Investointien kohdentamista ja suuruusluokkaa kuitenkin tarkastellaan jatkuvasti.

Viski pysyy tulevaisuudessakin keskiössä - Kyrön viskiportfolio on nyt valmis

Kyrö Distillery Companyn tarina alkoi saunanlaiteilla nautitusta ruisviskistä vuonna 2012, ja viski pysyy Kyrön toiminnan keskiössä myös tulevaisuudessa. Nyt Kyrön neljä erilaista mallastettua ruisviskiä muodostavat tislaamon viskivalikoiman perustan. Yrityksessä katsotaan tulevaisuuteen pitkällä tähtäimellä. 

"Olemme tislanneet ginin ohella puolitoista miljoonaa litraa viskiä, joka parhaillaan kypsyy pullotusvalmiiksi tynnyrivarastoissamme. Takana on investointipainotteinen ajanjakso, jonka lopputulos on maisteltavissa rukiisen perusvalikoimamme muodossa. Viskimme ovat jo kansainvälisesti tunnustettuja, ja seuraava tavoitteemme on saattaa ne laajemmin ihmisten huulille ympäri maailman", Ritola päättää.

Viimeksi muutettu torstai, 21 syyskuu 2023 14:21
Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Matkailu tarjoaa työtä monenlaisille osaajille
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia