Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
lauantai, 26 lokakuu 2019 14:22

Scandicilta vahva vuosineljännes

Kirjoittanut Scandic Hotels
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Marski Conferance Marski Conferance Havainnekuva Scandic Hotels

Vuoden 2019 kolmas neljännes lyhyesti

  • Liikevaihto kasvoi 6,6 % ja oli 5,195 miljoonaa kruunua (4,874). Kasvu johtui pääasiassa hyvästä kysynnästä sekä lisääntyneestä huonekapasiteetista.
  • Orgaaninen kasvu oli 5,7 %, mistä vertailukelpoisten yksiköiden liikevaihto kasvoi 3,0 %.
  • Oikaistu käyttökate nousi 823 miljoonaan kruunuun (736), mikä on Scandicin paras vuosineljännestulos kautta aikojen.
  • Parantunut tulos johtui pääosin myynnin kasvusta ja parantuneesta kustannustehokkuudesta.
  • Oikaistu käyttökate oli 15,8 % (15,1) johtuen kateparannuksista Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.
  • Osakekohtainen tulos nousi 4,28 kruunuun (4,01) oikaistuna rahoitusleasing-vaikutuksella ja muilla ei-vertailukelpoisilla erillä.
  • Sopimus uudesta 480-huoneen hotellista ja kongressikeskuksesta Aarhusin satamassa.
  • 334-huoneen Scandic Falkoner -hotellin ja tapahtumakeskuksen avaus Kööpenhaminassa.
  • Vuosineljänneksen aikana Suomen portfoliosta poistui kaksi hotellia, Scandic Lahti ja Scandic Riihimäki, eli yhteensä 221 huonetta.

Kulunut vuosi lyhyesti

  • Liikevaihto kasvoi 5,2 % ja oli 14 114 miljoonaa kruunua (13 412). Orgaaninen kasvu oli 3,7 %. Vertailukelpoisten yksiköiden liikevaihto kasvoi 1,2 %.
  • Kassavirta nousi ja oli 179 miljoonaa kruunua (-433), mikä johtui positiivisesta tuloskehityksestä, käyttöpääomaparannuksesta sekä alhaisemmasta investointitasosta.
  • Osakekohtainen tulos nousi 5,65 kruunuun (6,02) oikaistuna rahoitusleasing-vaikutuksella ja muilla ei-vertailukelpoisilla erillä.

 

Scandic Hotels Groupin toimitusjohtaja Jens Mathiesenin katsaus

Scandicilta vahva neljännes

Saavutimme kaikkien aikojen parhaan neljänneksen oikaistun käyttökatteen 823 miljoonaa kruunua (736) lisääntyneen myynnin ja parantuneen kustannustehokkuuden ansiosta. Vertailukelpoisten yksiköiden liikevaihto kasvoi 3 %, mikä oli selkeästi enemmän kuin ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Matkailun kasvutrendi jatkui vauhdittaen kysynnän kasvua, joka kasvoi enemmän kuin kapasiteetti. Kaiken kaikkiaan kysyntä Pohjoismaissa kasvoi neljänneksen aikana hieman yli 5 %, mikä on vahva suoritus huomioiden signaalit heikommasta maailmantalouden kasvusta. On ilahduttavaa nähdä lisääntyneiden ja tarkentuneiden markkinatoimenpiteiden positiiviset vaikutukset samaan aikaan kasvaneen asiakastyytyväisyyden kanssa.


Aktiivinen portfolion kehittäminen ja vahva uusien avattavien hotellien kanta

Avasimme menestyksekkäästi elokuussa Scandic Falkoner -hotellin ja tapahtumakeskuksen Kööpenhaminan Frederiksbergin teatterialueelle. Hotelli on toiminut hyvällä käyttöasteella ensimmäisestä päivästä lähtien.

Neljänneksen aikana olemme allekirjoittaneet sopimuksen uudesta hotellista ja kongressikeskuksesta Tanskan Aarhusissa. Tavoitteenamme on lisätä aktiivista portfoliojohtamista ja optimoida kannattavuutta ja tarjontaa. Vuoden 2019 aikana luovumme neljästä pienemmästä hotellista, johtuen niiden vaatimista mittavista korjaustarpeista ja alhaisesta kannattavuudesta.

Scandicin tulevat hotelliavaukset ovat 10,6 % nykyisestä portfoliosta. Uskomme, että tulevaisuuden hotellimme kasvukeskusten parhailla paikoilla lisäävät Scandicin kannattavuutta.


Kannattavuuden ja kassavirran jatkuva huomioiminen

Scandicissa on aloitettu useita toimenpiteitä kannattavuuden ja kassavirran vahvistamiseksi.
Ravintola- ja kokoustoiminnoissa näemme selkeitä kannattavuuden kehitysmahdollisuuksia uusimalla tarjontaamme ja toimintatapojamme.

Haluan mainita lisäksi investointiprosessimme, jossa olemme saavuttaneet tehokkaamman tavan toimia. Odotamme vuoden 2019 korjausinvestointien osuuden liikevaihdosta olevan jonkin verran alhaisempi kuin vuosina 2017-2018.


Markkina jatkuu vakaana vuoden viimeisellä neljänneksellä

Odotamme melko vakaita markkinaolosuhteita viimeiselle neljännekselle, 0-1 % vastaavaa myynnin kasvua. Scandicin liikevaihdon odotetaan kasvavan 2 % lisääntyneen huonekapasiteetin ansiosta.


Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkön katsaus

Kolmas vuosineljännes on ollut Suomessa vahva. Ilahduttavasti sekä käyttöasteemme että huonehintamme ovat kehittyneet odotuksia ja viime vuotta paremmin. Tässä on taustalla yli kahdeksan prosentin kasvu kotimaisten matkailijoiden yöpymisissä kesä-elokuussa sekä Suomen EU-puheenjohtajuus, jonka vaikutukset ovat selvästi havaittavissa pääkaupunkiseudulla. Myös aasialaisten matkailijoiden määrä, Kiina-vetoisesti, on jatkunut hyvässä nosteessa.

Tämän vuosineljänneksen aikana olemme saaneet myös ensimmäisen Signature-hotellimme Marski by Scandicin hyvään vauhtiin ja asiakkaidemme ihasteltavaksi. Vaiheistettu uudistuksemme on kokonaisuudessaan valmis vuoden 2020 alkupuolella.

Tulevat hankkeemme Helsingin päärautatieasema, Hamburger Börs Turussa sekä Scandic Pasila etenevät suunnitelmien mukaisesti. Iloksemme olemme tällä viikolla julkistaneet
Helsingin Vanhan Kirkon Puistoon avautuvan 350 huoneen ja mittavien kokous-ja kongressitilojen kokonaisuuden työnimeltään Scandic Avenuen.

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia