Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
maanantai, 30 lokakuu 2023 16:23

Hotel AX tulee osaksi Strawberryä, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista hotelliyhtiöistä

Kirjoittanut Strawberry
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kaupan myötä 173 huoneen hotelli ravintolalla, baarilla ja tapahtumatiloilla siirtyy Strawberrylle 1. marraskuuta. Kaupan myötä 173 huoneen hotelli ravintolalla, baarilla ja tapahtumatiloilla siirtyy Strawberrylle 1. marraskuuta. kuva Strawberry

Hiljattain Finland's Leading Design Hotel 2023 -palkinnolla palkittu Suomen johtava taide- ja kulttuurihotelli Hotel AX liittyy osaksi Petter Stordalenin kasvavaa hotelliperhettä.

Taide- ja kulttuurihotelli AX:n rakentaminen aloitettiin vuonna 2019 ja vuonna 2022 ensimmäiset vieraat toivotettiin tervetulleiksi Suomen ensimmäiseen elämykselliseen taidehotelliin, jota tuolloin operoi Primehotels. Tämä uniikki hotelli kehitettiin yhteistyössä tunnetuimpien suomalaisten nykytaiteilijoiden kanssa, luoden ympäristön, jonka tavoitteena on olla portti Helsingin taidemaailmaan. Hotelli on ollut sen ensimmäisestä päivästä lähtien tervetullut ja arvostettu lisä Suomen hotellitarjontaan sekä tärkeä osa uuden ja vilkkaan Jätkäsaaren kaupunginosan luomista. Hiljattain hotelli sai myös palkinnon Finland's Leading Design Hotel 2023 World Travel Awards -kilpailussa.

- On mahtavaa, että laajennamme Pohjoismaista hotellisalkkuamme Hotel AX:lla. Hotelli on täysin ainutlaatuinen, luotu lämmöllä ja sitoutumisella. Tuntuu myös erityisen hyvältä, että jatkamme kasvuamme Suomessa juuri Jätkäsaaressa. Sieltähän kaikki alun perin alkoi! Jätkäsaari ja Hotel AX sijaitsevat kasvavan Helsingin sydämessä, täydellisellä paikalla Strawberrylle, sanoo Strawberry-yhtiön omistaja Petter Stordalen.

Kaupan myötä 173 huoneen hotelli ravintolalla, baarilla ja tapahtumatiloilla siirtyy Strawberrylle 1. marraskuuta. Vuokrasopimus on voimassa 20 vuotta kiinteistön omistajan Terrieri Kiinteistöt Ky:n kanssa, osana S-Pankki Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimaa sijoitusrahastoa.

- Vuokrasopimuksen myötä luomme yhdessä Strawberryn kanssa edellytykset jatkaa Hotel AX:n ja Jätkäsaaren alueen menestyksekästä kehittämistä. Kun hotelli on osa suurta pohjoismaista hotellisalkkua, on meidän myös mahdollisuus laajentaa liiketoimintaa suuremmalle maantieteelliselle alueelle, sanoo rahastonhoitaja Eero Ojala, S-Pankki Rahastoyhtiö Oy:stä.

Ostamalla Hotel AX:n toiminnan Strawberryn kasvava hotelliportfolio Suomessa koostuu neljästätoista hotellista. Kesällä 2024 toimintaa laajennetaan edelleen Helsinki-Vantaan lentokentälle Comfort Hotel Helsinki Airportilla ja Clarion Hotel Helsinki Airportilla.

- Tehtävämme Strawberrynä on tarjota pohjoismaisille matkailijoille unohtumattomia kokemuksia. Uskon, että Hotel AX:n ja kahden uuden lentokenttähotellimme myötä näytämme viimeistään monipuolisuutemme ja sen, että meillä todella on tarjota jotain ainutlaatuista jokaiselle, sanoo Strawberry Finlandin COO Erika Ehrnrooth.

Hotelli AX:n henkilöstö siirtyy kokonaisuudessaan vanhoina työntekijöinä Strawberrylle. Samoin hotellin varaukset siirtyvät automaattisesti uudelle omistajalle.

Hotelli AX liittyy osaksi Strawberryn itsenäisten hotellien Nordic Hotels & Resorts -salkkua, joka sisältää joitain Pohjoismaiden merkittävimmistä hotelleista, kuten Hotel Kämp, Villa Copenhagen, Copperhill Mountain Lodge ja Sommerro

Hotellitiedot:

 • Hotellin nimi: Hotel AX
 • Kanta-asiakasohjelma: Strawberry
 • Hotellihuoneiden lukumäärä: 173
 • Ravintola: AX Restaurant, joka rohkeasti yhdistelee mausteita ja makuja ympäri maailmaa sekä klassisissa että moderneissa ruokalajeissa.
 • Kokoukset: 4 kokoustilaa, jotka heijastavat hotellin taide- ja kulttuuriambitioita.
 • Hotellin operaattori: Strawberry
 • Kiinteistön omistaja: S-Pankki

 

Viimeksi muutettu maanantai, 30 lokakuu 2023 16:28
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia