Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
maanantai, 30 lokakuu 2023 16:14

Helsingin ytimeen avautuu 31.10. kansainvälinen lifestyle-hotelli – Radisson RED sykkii kaupunkikulttuuria ja säväyttää urbaanilla tyylillä

Kirjoittanut SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Radisson RED Helsinki sijaitsee Kaisaniemen puistossa  Radisson RED Helsinki sijaitsee Kaisaniemen puistossa  kuva Rickard L. Eriksson Sokotel

Suomen ensimmäinen Radisson RED -hotelli avautuu 31. lokakuuta Kaisaniemen puistoon. Korkeatasoinen ja rennon tyylikäs hotelli kiinnostaa erityisesti kansainvälisiä matkailijoita. Kaupunkikulttuuri on iso osa hotellin tunnelmaa, ja hotellin yleiset tilat, tapahtumat, ravintola ja kesäterassi kutsuvat myös kaupunkilaisia viihtymään.

Suomeen saapuu täysin uudenlainen kansainvälinen hotellibrändi, kun Radisson RED Helsinki avaa 31.10.2023 ovensa Helsingin keskustassa. Kaupungin vanhimman julkisen puiston reunalla sijaitseva korkeatasoinen hotelli erottuu sisustuksellaan, rennolla palvelullaan ja tuomalla esiin helsinkiläistä kaupunkikulttuuria. 

– Radisson RED Helsinki täydentää erinomaisesti S-ryhmän ja Helsingin hotellivalikoimaa. Ainutlaatuisen puistosijainnin ohella hotellin tyyli ja tunnelma tekevät vaikutuksen ja kiinnostavat varmasti sekä kotimaisia että ulkomaisia asiakkaita. Vastaavaa ei Suomessa vielä ole, Sokotel Oy:n toimitusjohtaja Jari Annala toteaa. 

Taidetta ja puistonäkymiä 

Hotelli avautuu näyttävään uudisrakennukseen Kaisaniemen puiston ja Vuorikadun kulmaan. Mäen päällä sijaitsevan rakennuksen on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit. Ensimmäisen kerroksen suuret kaari-ikkunat luovat hotellin ravintolaan ja aulaan kutsuvan tunnelman. Hotellista on vain muutaman minuutin kävelymatka Rautatientorille ja lähimmälle metroasemalle. Keskeinen sijainti yhdistyy upeisiin näkymiin Töölönlahdelle ja vehreään Kaisaniemen puistoon, jota kaupunki on parhaillaan uudistamassa viihtyisäksi kaupunkipuistoksi.  

Radisson RED Helsingin sisustuksessa satsataan leikkisään ja rohkeaan designiin, ja hotellin kaikille avoimissa yleisissä tiloissa taide vangitsee katseet. Hotellin aulassa saapujia tervehtii kaksimetrinen punainen rautatieaseman Lyhdynkantajat-hahmoista inspiroitunut Ville Metsätalon ja Sami Saaren teos Spirit of Jalmari.  Hotellin sisällä valokuilussa on Jenni Ropen 24 metriä korkea mobileteos Tuulenpuuska, joka tuo ympäröivän Kaisaniemen puiston puuston myös hotellin sisälle. 

Hotellin sisustussuunnittelusta on vastannut Fyra Oy. Hotellihuoneissa tyylikkäät puupinnat yhdistyvät betoniseiniin, ja kokonaisuuden viimeistelevät RED taidevalokuvat sekä suuret ikkunat, joista avautuu näkymät joko Kaisaniemen puistoon, tunnelmalliselle Puutarhakadulle tai sisäpuolen taidevalokuiluun.  

Hotellin yleiset tilat ja deli-tyyppinen ravintola RED Bar & Kitchen on suunniteltu rentoa viihtymistä varten. Kaisaniemen puiston puolelle avautuu kesäksi 40-paikkainen terassi.  

– Terassi houkuttelee varmasti kaupunkilaisia ja matkailijoita nauttimaan Kaisaniemen puiston tunnelmasta niin aurinkoisina kesäpäivinä kuin tapahtumien aikaankin. Hotelli tulee olemaan kohtauspaikka, jossa kansanvälisyys ja paikallisuus sekoittuvat saumattomasti, Radisson RED Helsingin hotellinjohtaja Mika Virtanen kuvailee.  

Radisson RED Helsinki kokoaa kaupunkikulttuurin helmet  

Radisson RED -hotelleissa kaupunkikulttuuri on tärkeässä roolissa. Hotelliin tuodaan helsinkiläistä svengiä ja elämyksiä yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Ensimmäisistä tapahtumista päästään nauttimaan jo marras-joulukuun vaihteessa, kun hotelli toimii yhtenä aikansa parasta jazzmusiikkia esittelevän We Jazz Festivalin mielenkiintoisista tapahtumapaikoista.    

Radisson RED Helsinki tuo kaupunkilaisten suosimat kohteet matkailijoille helpommin löydettäväksi uuden RED Guide -oppaan avulla. Etsinnässä on kohteita, joissa helsinkiläisestä kaupunkikulttuurista kiinnostuneen matkailijan on erityisen suositeltavaa vierailla. Helsinkiläiset voivat ehdottaa omia suosikkejaan Radisson RED Helsingin Instagramissa ja Facebookissa 12.11. mennessä. Valinnat tehdään yhteistyössä Helsingin matkailuneuvonnan kanssa, ja julkistetaan hotellin avajaisgaalassa tammikuussa 2024. 

– On todella hienoa tuoda tämä poikkeuksellisen inspiroiva uusi hotellibrändi Suomeen. Helsinki on yksi Pohjoismaiden kiinnostavimmista matkailukohteista kansainvälisten matkailijoiden keskuudessa. Radisson RED Helsinki tuo kaupunkiin laadukasta majoituskapasiteettia, mutta myös tyyliä ja urbaania sykettä, hotellinjohtaja Mika Virtanen iloitsee. 

Radisson RED on Radisson Hotel Groupin uusimpia hotellibrändejä, jonka hotelleja on muutaman viime vuoden aikana avattu 17 eri puolille maailmaa, viimeisimmät Liverpooliin ja Madridiin. Ensimmäinen Radisson RED avattiin vuonna 2016 Brysseliin. Lähimmät Radisson RED -hotellit löytyvät Norjasta ja Tanskasta. Suomen Radisson RED Helsingin toiminnasta vastaa S-ryhmän hotelliyhtiö Sokotel Oy. 

Radisson RED Helsinki: 

 • Avautuu 31.10.2023 
 • Osoite: Vuorikatu 24, Helsinki 
 • Huoneita: 195 
 • RED Bar & Kitchen ja kesäterassi 
 • Kiinteistön omistaja: SOK 
 • Rakentaja: Jatke 
 • Arkkitehtitoimisto: Anttinen Oiva Arkkitehdit 
 • Sisustussuunnittelu: Fyra Oy 

 

Viimeksi muutettu maanantai, 30 lokakuu 2023 16:23
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia