Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
tiistai, 22 lokakuu 2019 12:49

Helsingin ydinkeskustaan avautuu merkittävä kokoushotelli

Kirjoittanut Scandic Hotels
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Scandic Avenue avataan vuonna 2022, hotelliin tulee 350-huonetta. Scandic Avenue avataan vuonna 2022, hotelliin tulee 350-huonetta. Kuva: Scandic Hotels

Scandic on allekirjoittanut sopimuksen uuden kokous- ja tapahtumahotellin operoinnista Helsingissä. Vuonna 2022 avattava 350-huoneinen Scandic Avenue tulee sijaitsemaan Annankadulla Vanhan Kirkkopuiston laidalla Helsingin ydinkeskustassa.

Uudesta hotellista tulee Helsingin keskustan suurin kongressihotelli. 350 hotellihuoneen lisäksi hotelliin rakennetaan 2 000 neliötä kokous- ja tapahtumatilaa sekä ravintola ja baari. Hotellilta on vain kävelymatka metro- ja juna-asemille. Kiinteistön omistaa Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma. Rakennus on vuonna 1920 valmistunut arvokiinteistö, joka rakennettiin alun perin kirjapainoksi. Tiloissa toimii vuoden loppuun saakka Euroopan kemikaalivirasto ECHA.

 

”Helsingin ydinkeskustasta on puuttunut kokous- ja tapahtumahotelli. Scandic Avenue pystyy palvelemaan Helsingin kasvavia matkailijamääriä samalla, kun saamme avatuksi keskeiselle sijainnille uudenlaisen tapahtumapaikan”, kertoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö

 

Rakennuksen peruskorjaus alkaa vuoden 2020 aikana ja hotellin on tarkoitus avata kesällä 2022.

 

”Annankatu 18 on Varmalle historiallinen osoite, sillä useissa vaiheissa laajennettu kiinteistö on toiminut pitkään toimistona. Kiinteistöjen pitkät elinkaaret ja mahdollisuus muuntaa kohteitamme vaihtuviin käyttötarkoituksiin on Varmalle tärkeitä arvoja vastuullisena kiinteistösijoittajana. Toivotamme Scandicin tervetulleeksi Annankadulle”, sanoo Varman sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi. 

 

Kasvavat kansainvälisten vieraiden määrät ja hyvät itään suuntautuvat lentoyhteydet nostavat Helsingin yhä tärkeämmäksi markkina-alueeksi. Scandic on tänä päivänä Suomen johtava hotellioperaattori Scandic-hotelleillaan sekä seitsemällä IHG-hotellilla ja kolmella Hilton-hotellilla.  Scandic tulee vahvistamaan asemiaan entisestään tulevien vuosien aikana. Scandic Avenuen lisäksi kaksi mielenkiintoista hotellia on avautumassa, joissa on yhteensä 670 huonetta. Scandic Pasila avautuu keväällä 2020 ja Rautatieaseman hotelli vuoden 2021 alussa.

Viimeksi muutettu tiistai, 22 lokakuu 2019 12:53
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia

 • Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä
  Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä Nuuksio Lakeland -yritysverkosto luo Nuuksion järviylängölle elämyksellisiä matkailukokemuksia. Seitsemän matkailuyrityksen yhteinen hanke on keskittynyt kehittämään alueen yritysten välistä yhteistyötä sekä palvelutarjontaa.
  Aktiviteetit
 • 30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan
  30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan Kolin kansallispuisto täyttää tulevana viikonloppuna 30 vuotta. Viime vuonna Kolin kansallispuistossa tehtiin käyntimääräennätys yli 236 000 käyntiä. Luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset ovat yksi syy kansallispuistojen suosion nousuun. Suojelualueiden hyödyntäminen matkailussa on mahdollista, kun se sovitetaan yhteen suojelutavoitteiden kanssa.
  Aktiviteetit
 • Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana
  Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana Villi Pohjola ja Lomarengas selvittivät suomalaisten matkailijoiden suhtautumista kotimaan elämyspalveluihin. Vastaajista 49 % kertoi olevansa kiinnostunut maksullisista elämyspalveluista lomansa aikana Suomessa. Halutuimmiksi tuotteiksi nousivat huskyajelut, vierailut huskytiloilla sekä välinevuokraus.
  Aktiviteetit