Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
lauantai, 22 touko 2021 08:08

Helsingin keskustaan uusi korkeatasoinen hotelli – Skanska uudistaa historiallisen kohteen

Kirjoittanut Skanska
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
 Pohjoismaiden ensimmäinen Hyatt-ketjun hotellin, joka kantaa nimeä Grand Hansan on tarkoitus avautua asiakkaille kesällä 2023. Pohjoismaiden ensimmäinen Hyatt-ketjun hotellin, joka kantaa nimeä Grand Hansan on tarkoitus avautua asiakkaille kesällä 2023. kuva. Skanska

Skanska ja Ylva ovat sopineet laajasta korjausrakentamishankkeesta Helsingin ydinkeskustassa, jonka myötä Uusi Ylioppilastalo, Hansatalo sekä Hotelli Seurahuone yhdistyvät korkeatasoiseksi hotelliksi. Kyseessä on Pohjoismaiden ensimmäinen Hyatt-ketjun hotelli, joka kantaa nimeä Grand Hansa. Hankkeen arvo on lähes 50 miljoonaa euroa. 

Grand Hansa -hotelliin tulee muun muassa 224 huonetta, katettava talvipuutarha sekä juhla- ja kokoustiloja. Lisäksi kokonaisuuteen sijoittuvat laajat ravintolapalvelut, esimerkiksi kaikille avoin kaksikerroksinen terassiravintola seitsemänteen kerrokseen. Mittava korjausrakentamishanke kattaa yhteensä noin 21 000 bruttoneliömetriä, ja se käynnistyy kesäkuussa 2021. Grand Hansan on tarkoitus avautua asiakkaille kesällä 2023. 

”Hanke on toteutuksen kannalta äärimmäisen haastava sekä teknisesti että sijaintinsa puolesta, minkä johdosta meille oli tärkeää valita hankkeeseen yhteistyökumppani, jolla on aiempaa kokemusta kulttuurihistoriallisesti merkittävistä kiinteistöistä. Ammattitaidon lisäksi Skanskalla on Ylvan kanssa vankka yhteinen arvopohja, joka luo edellytykset projektin onnistumiselle”, sanoo rakennuttajapäällikkö Verneri Lehtovirta Ylvalta.

Uuden Ylioppilastalon ja Hotelli Seurahuoneen rakennukset ovat suojeltuja, ja korjaus- ja uudistustyötä tehdään rakenteita kunnioittaen. Sisustusratkaisuissa yhdistyy korkealuokkaisen hotellin laatu sekä rakennusten vanha henki.

”On hienoa päästä toteuttamaan tätä uniikkia hanketta historiallisesti merkittävään kohteeseen Helsingin ydinkeskustassa. Yhteistyömme Ylvan kanssa on käynnistynyt erinomaisesti kehitysvaiheen avoimen vuoropuhelun siivittämänä. Tässä vaativassa korjausrakentamishankkeessa hyödynnämme laaja-alaisesti osaamistamme projektin eri vaiheissa”, kertoo tulosyksikön johtaja Kimmo Annala Skanskalta.

Grand Hansa -hankkeessa huomioidaan vahvasti vastuullisuusnäkökulmat, esimerkiksi hankintakriteereissä huomioidaan hiilijalanjäljen minimointi. Grand Hansalle tavoitellaan myös LEED®-ympäristöluokitusta.

Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehdit Soini & Horto Oy ja sisustussuunnittelusta vastaa Sisustusarkkitehtitoimisto Carola Rytsölä Oy. Hyatt-hotellin operaattorina toimii Primehotels Oy.  

Rakennuksilla on pitkä ja värikäs historia. Uusi Ylioppilastalo on ollut rakennusvuodestaan 1910 alkaen Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan käytössä, ja osa siitä myös alun perin suunniteltiin liikekäyttöön. Historian saatossa Uuden Ylioppilastalon tiloissa on toiminut useita hotelleja ja ravintoloita, elokuvateatteri ja jopa autokauppa. Hansatalo on valmistunut vuonna 1981 Uuden Ylioppilastalon lisäosaksi. Kaivokatu 12 -osoitteessa sijaitseva rakennus on toiminut Hotelli Seurahuoneena valmistumisvuodestaan 1914 saakka.

Uuden Ylioppilastalon A-portaan osakuntatilat, Hansatalon katutason liiketilat sekä Kaivokatu 12 -osoitteessa sijaitsevat pankkiliiketoiminnan käytössä olevat tilat jäävät ennalleen, eivätkä sisälly nyt käynnistyvään hankkeeseen. 

Viimeksi muutettu torstai, 01 syyskuu 2022 09:24
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Työvoima

Liikenneuutisia

  • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
    Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
    Matkustajaliikenne
  • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
    Matkustajaliikenne
  • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
    Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
    Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia