Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu

Kyrö Distillery Companyn elokuussa alkane​e​t muutosneuvottelu​t on saatu päätökseen. ​Yhtiön toimintaa uudelleenorganisoidaan ja tehostetaan. Viski pysyy tulevaisuudessakin Kyrön strategian keskiössä. 

”Jos hallituksen suunnitelmat toteutuvat, monen palvelualan työntekijän on entistä vaikeampi tulla työllään toimeen. Verotus ei kevene, pätkätöiden tekemisestä rangaistaan ja kokoaikatyötä ei palvelualojen kaikille työntekijöille ole tarjolla”, Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen summasi tilannetta Suomi-Areenan Työllä piti tulla toimeen, mutta miten kävi - tilaisuuden keskustelussa.

tiistai, 20 kesäkuu 2023 23:51

Matkailu tarjoaa työtä monenlaisille osaajille

Kirjoittanut

Suomen matkailualan liitto ry SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti antoi Toptaste-lehdelle alkusanat ja kertoi matkailualan erilaisista työmahdollisuuksista.

keskiviikko, 14 kesäkuu 2023 07:31

Matkailualalla on töitä kaikille persoonallisuuksille

Kirjoittanut

Matkailuala tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisille uratarinoille. IMT:n eli Ikaalisten matkatoimiston Anna Korteniemi on rakentanut oman polkunsa matkailualalla noin kymmenen vuoden kuluessa.

sunnuntai, 12 maaliskuu 2023 09:55

Eilakaisla laajentaa reviiriään HoReCa-alalle

Kirjoittanut

Suomen kokenein henkilöstöpalveluyritys Eilakaisla aikoo valloittaa uusia kulinaristisia seikkailuja avaamalla oman yksikön hotelli-, ravintola- ja catering-puolelle. Alalla on tilaa uusille luotettaville toimijoille ja Eilakaisla on valmiina tarjoamaan apuaan!

Tyytymättömyys omaan toimeentuloon kasvaa, taloushuolet ovat lisääntyneet ja moni miettii työpaikan vaihtoa paremman palkan toivossa, Palvelualan ammattiilitto PAMin vuotuinen jäsenkysely kertoo.

Särkänniemen kesätyöpaikat kaudelle 2023 ovat tulleet haettaviksi. Yleishaussa kaikki hakijat pääsevät haastatteluun. Tarjolla on joustavasti erilaisia työsopimuksia 16 ja 18 vuotta täyttäneille.

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia