Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
maanantai, 03 heinäkuu 2023 20:23

Gastro Helsinki ja MaRa vahvistavat ravintola-alaa yhdessä – MaRasta tapahtuman pääyhteistyökumppani 2024

Kirjoittanut Messukeskus
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tunnelmia Gastro Helsinki 2022 tapahtumasta. Tunnelmia Gastro Helsinki 2022 tapahtumasta. kuva. Messukeskus

Gastro Helsinki on sopinut yhteistyökumppanuudesta Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan kanssa. Pääyhteistyökumppanina MaRa muun muassa tuottaa messuille ohjelmaa sekä tarjoaa jäsenilleen tietoa tapahtumasta ennakkoon. Gastro Helsinki järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–15.3.2024.

Gastro-messujen missiona on horeca-toimialan tukeminen. Yhteistyökumppanuuden myötä ravintola-alaan liittyvät puheenaiheet tulevat entistä vahvemmin esille tapahtumassa. Gastroa kehitetään kohtaamispaikaksi, jossa alan ammattilaiset ja päättäjät voivat keskustella ajankohtaisista aiheista ja tulevaisuuden kehityssuuntauksista.

– Gastro on tärkeä tapahtuma koko ravintola-alalle. Se on merkittävä paikka esitellä palveluita ja verkottua muiden alalla toimivien kanssa, minkä lisäksi Gastron yhteydessä voimme nostaa esille tärkeitä puheenaiheita julkiseen keskusteluun, sanoo MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi.   

Ravintola-ala on kokenut myllerryksiä viimeisten vuosien aikana. MaRan kesäkuun lopulla julkaiseman jäsenkyselyn mukaan alan tulevaisuuden näkymät ovat kuitenkin positiiviset.

– Lähes puolet matkailu- ja ravintola-alan yrityksistä odottaa tällä kesäkaudella ainakin jonkin verran parempaa liikevaihtoa viime vuoden kesään verrattuna, ja reilu viidennes odottaa liikevaihdon pysyvän ennallaan. Myös kevät meni myönteisissä merkeissä: huhtikuussa alan yritysten myynnin määrä oli keskimäärin 7 % suurempi kuin vuonna 2019, Lappi kertoo.

Gastro Helsinki 2024 -messujen ohjelman suunnittelu on parhaillaan käynnissä Messukeskuksessa. Tapahtumaa suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.  Ensimmäiset ohjelmatiedot julkistetaan ensi syksyn aikana.

MaRa edistää alan yritysten toimintaedellytyksiä elinkeinopolitiikassa ja työmarkkina-asioissa. MaRassa on 3 100 jäsentä, joilla on 7 700 toimipaikkaa.

Joka toinen vuosi järjestettävä horeca-alan ammattitapahtuma Gastro Helsinki kokoaa yli 250 yritystä ja runsaat 15 000 kävijää keskustelemaan ruoka- ja ravintola-alan ajankohtaisista aiheista. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksessa 13.–15.3.2024.    

Viimeksi muutettu maanantai, 03 heinäkuu 2023 20:49
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Majoitusuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Työvoima

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

 • Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023
  Tuettujen maakuntalentojen matkustajamäärät ovat olleet kasvussa vuonna 2023 Valtion tukemien maakuntalentojen tavoitteena on ollut markkinaehtoiseen reittilentoliikenteeseen paluu koronan romahdutettua kysynnän. Palautuminen on ollut melko hidasta, ja hallitus on päättänyt tukea lentoja maaliskuuhun 2026 asti. Matkustajamäärissä on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana merkittävää kasvua, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista. Vuonna 2023 valtion keskimääräinen tuki matkustajaa kohden on ollut…
  Matkustajaliikenne
 • Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutus on käynnistynyt
  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt tarjouskilpailun aikataulun mukaisen reittilentoliikenteen hankkimiseksi viiteen maakuntakeskukseen. Tuetut reitit ovat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Helsingin ja Kemi-Tornion lentoasemien välillä. Lentoliikennettä hankitaan 29.4.2024–28.3.2026 väliseksi ajaksi.
  Matkustajaliikenne
 • Lentojen jatko Joensuuhun turvattu, Karjalan radan kunnostus etenee
  Pääministeri Orpon hallituksen ehdotus vuoden 2024 talousarvioksi julkaistiin eilen. Pohjois-Karjalan näkökulmasta budjettiehdotus sisältää kaksi saavutettavuutta parantavaa päätöstä.
  Matkustajaliikenne

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia