Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Menu
keskiviikko, 17 maaliskuu 2021 11:22

Asuntomessujen järjestelyt Lohjalla etenevät - tällaiset ovat turvaopit Tuusulasta

Kirjoittanut Asuntomessut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio Kuva: Asuntomessut

Onnistuminen Tuusulassa antaa monia keinoja tämän kesän Asuntomessujen turvalliseen järjestämiseen Lohjalla. ”Etenemme suunnittelussa luottavaisesti, mutta toki tarkasti tilannetta ja viranomaismääräyksiä seuraten”, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio sanoo.

Asuntomessut Tuusulassa olivat kesän 2020 ainut suuri yleisötapahtuma Suomessa. Asuntomessuilla vieraili elokuun aikana 70.000 ihmistä. Fyysisen messutapahtuman jälkeen verkossa avautuneet virtuaaliset Asuntomessut saivat yli 50 000 kävijää ja kotikierroksilla oli yli 100 000 näyttökertaa.

Tuusulassa onnistuttiin erinomaisesti myös terveysturvallisuuden näkökulmasta. 

“Asuntomessujen järjestelyt etenevät Lohjan Hiidensalmessa hyvin. Uskomme, että voimme järjestää tapahtuman yhtä turvallisesti kuin viime kesänäkin”, toteaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio.

”Etenemme suunnittelussa luottavaisesti, mutta toki tarkasti tilannetta ja viranomaismääräyksiä seuraten”, hän jatkaa.

Projektipäällikkö Mirka Härkönen Lohjan kaupungilta kertoo, että järjestäjien pyrkimys on luoda tapahtumasta sisällöllisesti inspiroiva ja hyödyllinen kokemus niin messuvieraille kuin näytteilleasettajillekin.

Messuvierailuaika varataan etukäteen verkossa  

Tärkein turvaoppi viime kesältä on väljyyden mahdollistaminen ja turvaväleistä huolehtiminen. Tämä tehdään perusteellisella asiakasvirtojen etukäteissuunnittelulla ja huolellisella asiakaspalvelulla, Asuntomessujen turvallisuudesta vastaava operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää kertoo.

Messualueelle vieraita tuovat bussit jätetään tarkoituksella väljiksi. Messuvieraat ohjataan ostamaan liput etukäteen verkosta. Lippu ostetaan tietylle saapumisajalle, jolloin kävijämäärää voidaan säännöstellä. Kohteissa valvotaan, ettei sisälle oteta liikaa ihmisiä kerralla. Paikan päällä olevat messuoppaat ohjaavat vieraita vähemmän kansoitetuille reiteille ja kohteisiin, joissa sillä hetkellä on väljempää.

“Lisäksi messuilla ei järjestetä mitään, mikä edellyttää ihmisten kokoontumista samaan paikkaan. Tällä ja muilla edellä mainituilla toimenpiteillä säätelemme kävijävirtoja ja estämme rykelmien syntymistä”, Vuorenpää sanoo.

Kaikki näytteilleasettajat suorittavat turvallisuuskoulutuksen etukäteen. Messuhenkilökunta ja kuulutukset painottavat turvavälien, maskien ja käsien desinfioinnin tärkeyttä.

Virtuaalimessuihin lisää tarinallisuutta

Ensimmäiset virtuaaliset Asuntomessut saivat kävijöiltä kiitosta: sisältö sai messuvierailta arvosanan 4,3 viisiportaisella asteikolla.

“Tavoitimme virtuaalimessujen kautta kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka eivät koskaan aiemmin ole käyneet paikan päällä messuilla. Virtuaalinen toteutus avasi uusia näkökulmia messukoteihin niin tapahtumakävijöille kuin vain virtuaalisesti Asuntomessuihin tutustuneille”, Anna Tapio kertoo.

Tekninen toteutus tehtiin kolmiulotteisella kuvaustekniikalla, jonka avulla vierailija pystyy liikkumaan kodissa omaan tahtiin ja haluamiinsa suuntiin.

Lisäksi virtuaalista elämystä oli rikastettu esimerkiksi puuarkkitehtuuriprofessori Pekka Heikkisen ja sisustussuunnittelija Malla Tapion asiantuntijavideoilla.

Anna Tapio kertoo, että tänä vuonna kohde-esittelyihin lisätään tarinallisuutta esimerkiksi messukotien suunnittelun taustoista kertomalla.

Myös virtuaalisia painikkeita, tägejä pyritään tuomaan lisää. Tägien avulla messukävijät saavat lisätietoa esimerkiksi tuotteista ja materiaaleista tai näkevät, missä verkkokaupoissa tuote on myynnissä.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 17 maaliskuu 2021 11:26
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Hotelliuutisia

Matkailutrendejä

Ravintolauutisia

Kokousalan uutisia

Liikenneuutisia

Tapahtumauutisia

Aktiviteettiuutisia

 • Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä
  Nuuksio Lakeland tarjoaa kestäviä luontoelämyksiä Nuuksio Lakeland -yritysverkosto luo Nuuksion järviylängölle elämyksellisiä matkailukokemuksia. Seitsemän matkailuyrityksen yhteinen hanke on keskittynyt kehittämään alueen yritysten välistä yhteistyötä sekä palvelutarjontaa.
  Aktiviteetit
 • 30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan
  30-vuotias Kolin kansallispuisto on suositumpi kuin koskaan Kolin kansallispuisto täyttää tulevana viikonloppuna 30 vuotta. Viime vuonna Kolin kansallispuistossa tehtiin käyntimääräennätys yli 236 000 käyntiä. Luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset ovat yksi syy kansallispuistojen suosion nousuun. Suojelualueiden hyödyntäminen matkailussa on mahdollista, kun se sovitetaan yhteen suojelutavoitteiden kanssa.
  Aktiviteetit
 • Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana
  Kotimaiset elämyspalvelut kiinnostavat korona-aikana Villi Pohjola ja Lomarengas selvittivät suomalaisten matkailijoiden suhtautumista kotimaan elämyspalveluihin. Vastaajista 49 % kertoi olevansa kiinnostunut maksullisista elämyspalveluista lomansa aikana Suomessa. Halutuimmiksi tuotteiksi nousivat huskyajelut, vierailut huskytiloilla sekä välinevuokraus.
  Aktiviteetit